Maak je klasbezoek aan Insectopia compleet!

Voor als het kriebelt het om nog meer leren over insecten
KO & LO
Trek jij met je klas binnenkort naar Insectopia? Dan willen we je toch even waarschuwen dat het bij jouw leerlingen weleens kan gaan beginnen kriebelen… om nóg meer te leren over insecten. Gelukkig hebben daar de ideale remedie voor!

Voor, tijdens en na je bezoek aan Insectopia

Kruipt er veel tijd in de voorbereiding van je uitstap? En steek je ook nog eens veel energie in de nabespreking in de klas? Niet als het aan ons ligt!

Lieveheersbeestje
3e - 6e lj. LO

Educatief pakket

Niet alleen in de wondere wereld van Insectopia kan je de gekste dingen over insecten ontdekken. Aan de hand van een gloednieuw educatief pakket boordevol leuke opdrachten kruip je je samen met je leerlingen op school in de wereld van insecten. Het pakket zit ook vol handige tips om je nabije omgeving insectvriendelijker te maken. Ideaal dus voor vlak voor of na je schooluitstap!

  • Gratis
  • Aanbevolen in combinatie met bezoek aan Insectopia

Vanaf oktober kan je het pakket via deze pagina downloaden.

Honingbij
Kleuters & 1e en 2e lj. LO

Doe-kaart

De kleinste bengels zetten we aan het werk met een reeks leuke en tot de verbeelding sprekende opdrachten. Dat maakt hun ontdekkingstocht doorheen Insectopia niet alleen bijzonder leerrijk, maar ook een tikkeltje spannender. Daarnaast leren ze al spelend dat samenwerken niet alleen voor bijen en mieren héél belangrijk is.

  • Gratis
  • Leerrijke aanvulling tijdens je bezoek aan Insectopia

Vanaf oktober kan je de kaart via deze pagina downloaden.

Pop monarchvlinder
3e - 6e lj. LO

Doe-boekje

Hoe herken je insecten? Wat eten ze? Welke superkrachten hebben ze? En waarom zijn ze zo nuttig? Ons doe-boekje zit boordevol vragen en opdrachten die je leerlingen tijdens hun speurtocht in Insectopia doen ontpoppen tot échte onderzoekers. Onmisbaar als je wil dat je leerlingen zoveel mogelijk bijleren over onze uit de kluiten gewassen zespotige vrienden!

  • 1 per leerling
  • Te reserveren bij je klasbezoek

Je krijgt de Doe-boekjes bij aankomst in Insectopia.

Doe Doos Zoem 13
2e kleuterklas - 6e lj. LO

DoeDoos Zoem

Onzichtbaar worden, over water lopen of 20 keer je eigen gewicht dragen? Je leerlingen zullen versteld staan van de superkrachten van insecten. Met de DoeDoos Zoem kunnen ze voor of na hun bezoek aan Insectopia zespotige superhelden creëren die kunnen bewegen. Bijzonder leuk voor in de klas zijn de bijhorende kaarten met originele speeltips.

Bestel je DoeDoos online

Geprikt door insecten? Spring dan ook binnen in Technopolis

Je kan de show ‘Maar natuurlijk!’ en de workshop ‘Minecraft: Education Edition’ ook boeken zonder dat je de rest van Technopolis bezoekt. Dan betaal je enkel voor het bezoek aan Insectopia en de show en/of workshop.

Minecraft Education Edition bijen
5e en 6e lj. LO

Workshop Minecraft: Education Edition

Mag er ook eens een bijzondere uitdaging aan te pas komen? We laten je leerlingen hun gang gaan in Minecraft, een wereld van blokjes waarin werkelijk álles mogelijk is. Al spelend ontdekken ze meer over bijen, over hun rol in de biodiversiteit, hun opmerkelijke gewoontes en de felbegeerde honing die ze produceren.

  • 245 per workshop
  • Te reserveren bij je klasuitstap

November 2021 - juni 2022

Ontdek er alles over
Show-Half-uur-natuur3
3e - 6e lj. LO

Show Maar natuurlijk!

Verkleurende bladeren, hongerige bijen en vliegjes met een lichtgevende poep? Achter elke boom doet onze altijd goedgemutste boswachter wel een verrassende ontdekking. In deze show doorprikken we het mysterie achter een reeks boeiende natuurverschijnselen en insecten.

  • 3 per leerling
  • Te reserveren bij je klasuitstap

Schooljaar 2021 -2022

Ontdek er alles over

Kriebelt het om naar Insectopia te trekken?

Goed! Maar misschien wil je eerst nog een paar dingen weten zoals hoeveel een klasbezoek kost of wanneer je kan langskomen?

Reserveer je klasuitstap online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online.