Plan je klasuitstap met je lagere schoolklas

Ontdek wat je hier allemaal kan beleven
Technopolis brengt wetenschap en technologie dichter bij jouw leerlingen! Samen met hen ontdek je er de wetenschap en technologie die schuilgaat achter alledaagse en vertrouwde dingen. Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en beleef wetenschap in levenden lijve! Lees hier alles over je gedroomde klasuitstap.

Bezoek leerlingen lager onderwijs

We zijn alle weekdagen open, maar om jouw leerlingen de beste zorgen aan te bieden, ontvangen we leerlingen uit het lager op andere dagen dan kleuters en leerlingen uit het secundair onderwijs. Leerlingen uit het lager zijn welkom op maandag (afwisselend met leerlingen uit het secundair), op woensdag (afhankelijk van de eerste boeking), op donderdag en vrijdag.

Al gauw 4 uur experimenteerplezier

Je klasbezoek betekent al gauw 4 uur experimenteerplezier. Je moet niet alles in één keer doen. Als de dag om is, maar de experimenten nog niet, kan je altijd nog eens terugkomen met je klas.

In Technopolis doe je trouwens nooit twee keer hetzelfde: wij blijven ons aanbod vernieuwen, waardoor je klasbezoek telkens anders verloopt.

Wat je zéker moet weten

Bezoeker mondmasker

Veilig op klasuitstap

Om jou en je leerlingen een veilig bezoek te bezorgen, ontvangen we minder groepen tegelijkertijd, opdat jouw klas(sen) voldoende afstand zouden kunnen bewaren ten opzichte van leerlingen uit andere scholen. Ook werden een aantal opstellingen gedeeltelijk of volledig afgesloten of van de vloer gehaald die onvoldoende ontsmet kunnen worden of waarbij onvoldoende fysieke afstand kan bewaard worden.

Alle coronamaatregelen op een rijtje
Hef een auto op 8

Tarief lager onderwijs

Bekijk wat een klasuitstap naar Technopolis kost. Voor een kleine meerprijs kan je je klasbezoek combineren met een workshop, wetenschapsshow of e‑rally. Er zijn ook nog onze zoekprenten en ‑boekjes om jouw uitstap tot in de puntjes voor te bereiden. Zo haal je beslist méér uit je klasbezoek!

Ontdek er alles over
Picknick

Picknick

Omdat we naar aanleiding van de verstrengde coronamaatregelen niet mogen toestaan dat er gegeten en gedronken wordt in Technopolis, werd de picknickruimte gesloten en kan je geen drankjes of snacks uit onze automaten verkrijgen. Ook het restaurant is tijdelijk gesloten.

Ontdek er alles over
Sint Romboutstoren

Voordelige combitickets

Combineer je klasbezoek aan Technopolis met één van de vele bezienswaardigheden in de buurt.

Ontdek er alles over
Zeekracht 5
KO, LO en SO

#Technopolisverbouwt

Op de plek waar vroeger de Waterkant stond, openen we vanaf 1 juli 2021 Zeekracht, een gloednieuwe zone over de toekomst van de zeeën en havens. En wat met de waterexperimenten die er stonden? De leukste krijgen op termijn een plekje in het tegen dan vernieuwde Kinder-doe-centrum.

Ontdek al onze plannen

Inbegrepen in je dagticket

land een vliegtuig
LO & SO

Hoofdtentoonstelling

Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken.

Ontdek onze toppers!
2e kleuterklas - 2e lj. LO

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek er alles over
Xplora
3e lj. LO - 2e j. SO

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Ontdek je al je talenten, kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt.

Ontdek er alles over
LO & SO

Sport buiten de lijntjes!

Sport buiten de lijntjes! Haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden.

Ontdek er alles over
Doe-tuin
LO & SO

Doe-tuin

Trek naar naar buiten voor een reeks verrassende experimenten!

Ontdek er alles over
Kettingreactie demo
LO & SO

Demo's

Zijn je leerlingen klaar voor de échte actie? Soms moeten ze dingen gewoon zien om ze te geloven! Op geregelde tijdstippen per dag demonstreren we dan ook enkele wetenschappe-leuke principes om kippenvel van te krijgen!

Tot 3 keer per dag

Ontdek onze verschillende demo's

Niet inbegrepen in je dagticket

Insectopia 16 9
Binnenkort
KO & LO

Insectopia

Wat kriebelt daar in het bos achter Technopolis? Trek je wandelschoenen aan en stap binnen in Insectopia, de enige plek op aarde waar insecten tot wel 5 meter groot zijn. Komen ze van een andere planeet? Hebben ze te veel gegeten? Of zijn ze het resultaat van een uit de hand gelopen wetenschappelijk experiment? We rekenen op jou om dat vanaf oktober te ontdekken!

Ontdek er alles over
Pop monarchvlinder

Doe-boekje bij Insectopia

Hoe herken je insecten? Wat eten ze? Welke superkrachten hebben ze? En waarom zijn ze zo nuttig? Ons doe-boekje zit boordevol vragen en opdrachten die je leerlingen tijdens hun speurtocht in Insectopia doen ontpoppen tot échte onderzoekers. Onmisbaar als je wil dat je leerlingen zoveel mogelijk bijleren over onze uit de kluiten gewassen zespotige vrienden!

Ontdek er alles over
Minecraft Education Edition bijen
Nieuw
3e gr. LO en 1e gr. SO

Workshop Minecraft: Education Edition

Welkom in een wereld van blokjes waarin werkelijk alles mogelijk is! Tijdens deze workshop dagen we je leerlingen uit om duurzame oplossingen te ontwerpen voor de toekomst. Met leerlingen uit de 3e graad lager onderwijs zoomen we in op… de wondere wereld van bijen. Ideaal voor als je ook Insectopia bezoekt.

Vanaf november 2021

Ontdek er alles over
Show-Half-uur-natuur3
Nieuw
3e - 6e lj. LO

Show Maar natuurlijk!

Verkleurende bladeren, hongerige bijen en vliegjes met een lichtgevende poep? Achter elke boom doet onze altijd goedgemutste boswachter wel een verrassende ontdekking. In deze show het mysterie achter een reeks boeiende natuurverschijnselen en insecten ontrafeld. Maar natuurlijk!’ sluit inhoudelijk mooi aan bij een bezoek aan Insectopia.

Deze show wordt gegeven in het schooljaar 2021-2022.

Ontdek er alles over
Scratch 02
Nieuw
2e gr. LO

Workshop Scratch

Hoever reikt de fantasie van jouw leerlingen? En wie zou de hoofdrol in hun eigen verhaal, animatie of game spelen als ze het zelf zouden coderen? Leer hen de programmeertool Scratch kennen en kom het snel te weten.

Vanaf november 2021

Ontdek er alles over
Workshop Lab Frisdrankendief 48
3e gr. LO

Workshop De frisdrankendief

Wanneer je leerlingen de mededeling krijgen dat de begeleider bestolen werd, krijgen ze de opdracht om via allerlei proefjes de identiteit van de dief te achterhalen.

Ontdek er alles over
We Do
2e & 3e gr. LO

Workshop LEGO WeDo 2.0

Programmeren is kinderspel! Dat tonen we graag aan tijdens onze workshop LEGO WeDo 2.0. We brengen het pakket mee naar jouw klas en gaan met jouw leerlingen op 1, 2, 3 aan de slag.

Ontdek er alles over
Vanaf 3e lj. LO

Wetenschapsshow HoeZitDat?!

In deze verrassende wetenschapsshow mogen je leerlingen assisteren bij proeven en de uitkomst ervan voorspellen tijdens een spannende quiz over wetenschap en techniek.

In het schooljaar 2021-2022 is er voor leerlingen van het 3e tot het 6e leerjaar de show 'Maar natuurlijk!' in plaats van de show 'HoeZitDat?!'.

Ontdek er alles over
Droom wetenschapper
Nieuw
1e, 2e en 3e lj. LO

Doe-boekjes Technopolis

Met originele spelopdrachten stimuleren we je leerlingen om zelfstandig experimenten uit te voeren en over hun bevindingen te communiceren. Het ideale hulpmiddel vóór, tijdens en na je bezoek aan Technopolis!

Ontdek er alles over
Vanaf 4e lj. LO

E-rally

Een leerrijke route uit langs vijftien interactieve opstellingen!

Ontdek er alles over

Reserveer je klasuitstap online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online.