Lagere school

Plan je klasuitstap
Technopolis brengt wetenschap en technologie dichter bij jouw leerlingen! Samen met hen ontdek je er de wetenschap en technologie die schuilgaat achter alledaagse en vertrouwde dingen. Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en beleef wetenschap in levenden lijve! Lees hier alles over je gedroomde klasuitstap.
Sporttentoonstelling 150

Bezoek leerlingen lager onderwijs

We zijn alle weekdagen open, maar om jouw leerlingen de beste zorgen aan te bieden, ontvangen we leerlingen uit het lager op andere dagen dan kleuters en leerlingen uit het secundair onderwijs. Leerlingen uit het lager zijn welkom op maandag (afwisselend met leerlingen uit het secundair), op woensdag (afhankelijk van de eerste boeking), op donderdag en vrijdag.

Al gauw 4 uur experimenteerplezier

Je klasbezoek betekent al gauw 4 uur experimenteerplezier. Je moet niet alles in één keer doen. Als de dag om is, maar de experimenten nog niet, kan je altijd nog eens terugkomen met je klas.

In Technopolis doe je trouwens nooit twee keer hetzelfde: wij blijven ons aanbod vernieuwen, waardoor je klasbezoek telkens anders verloopt.

Wat je zéker moet weten

Tarief lager

Ontdek wat je klasuitstap kost en welke extra’s jouw bezoek (nog) meer waard maken.

Ontdek meer
Picknick

Picknick

Je leerlingen kunnen hun zelf-meegebrachte lunch in één van onze picknickruimtes opeten.

Reserveer

Voordelige combitickets

Combineer je klasbezoek aan Technopolis met één van de vele bezienswaardigheden in de buurt.

Ontdek meer

Inbegrepen in je dagticket

LO & SO

Hoofdexpo

Ooit al zelf een vliegtuig veilig aan de grond gezet? Of in een enorme zeepbel gestaan? Vergeet niet om tussendoor even een uiltje te vangen op ons spijkerbed.

Ontdek onze toppers!
Kinder doe centrum 64
2e kleuterklas - 2e lj. LO

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek er alles over
Sporttentoonstelling 150
LO & SO

Sport 2.0

Haal verbluffende stunts uit met de hulp van een flink staaltje virtual en augmented reality zonder er maar één schrammetje aan over te houden. Ontdek snel onze sportaculaire toppers.

Ontdek er alles over
3e lj. LO - 2e j. SO

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Ontdek je al je talenten, kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt.

Ontdek er alles over
LO & SO

Doe-tuin

Zin om buiten te experimenteren? In onze Doe-tuin verzet je een rots in beweging met je pink, wandel je over een levende brug en volg je de sporen van het gevaarlijkste dier ter wereld.

Ontdek er alles over
Kettingreactie demo
LO & SO

Demo's

Sommige dingen moet je zien om ze te geloven! Op geregelde tijdstippen per dag demonstreren we enkele wetenschappe-leuke principes om kippenvel van te krijgen!

Tot 3 keer per dag
Ontdek meer

Niet inbegrepen in je dagticket

20211206 Insectopia in winter 7
Nieuw

Insectopia

Wat kriebelt daar in het bos achter Technopolis? Trek deze winter je wandelschoenen aan, snuif al die gezonde buitenlucht op en stap binnen in Insectopia, de enige plek op aarde waar insecten tot wel 5 meter groot zijn.

Ontdek meer
KO & LO

Maak je klasbezoek aan Insectopia compleet!

Het kan bij jouw leerlingen weleens beginnen kriebelen… om nóg meer te leren over insecten. Gelukkig hebben daar de ideale remedie voor!

Ontdek meer
Nieuw
3e gr. LO en 1e gr. SO

Workshop Minecraft: Education Edition

Welkom in een wereld van blokjes waarin werkelijk alles mogelijk is! Tijdens deze workshop dagen we je leerlingen uit om duurzame oplossingen te ontwerpen voor de toekomst. 

Ontdek meer
Show-Half-uur-natuur3
Nieuw
3e - 6e lj. LO

Quizshow Maar natuurlijk!

Gigantische angels, megagrote voelsprieten en superbrede vleugels? Onze bioloog kan er niet genoeg van krijgen en verdwijnt regelmatig in Insectopia voor een reeks bangelijke experimenten. Zet je schrap voor een bijzonder spektakel waarbij het aan jouw leerlingen is om de afloop van de experimenten te raden.

Deze show wordt gegeven in het schooljaar 2021-2022.
Ontdek meer
Nieuw
2e gr. LO

Workshop Scratch

Hoever reikt de fantasie van jouw leerlingen? En wie zou de hoofdrol in hun eigen verhaal, animatie of game spelen als ze het zelf zouden coderen? Leer hen de programmeertool Scratch kennen en kom het snel te weten.

Ontdek meer
3e gr. LO

Workshop De frisdrankendief

Wanneer je leerlingen de mededeling krijgen dat de begeleider bestolen werd, krijgen ze de opdracht om via allerlei proefjes de identiteit van de dief te achterhalen.

Ontdek er alles over
2e & 3e gr. LO

Workshop LEGO WeDo 2.0

Programmeren is kinderspel! Dat tonen we graag aan tijdens onze workshop LEGO WeDo 2.0. We brengen het pakket mee naar jouw klas en gaan met jouw leerlingen op 1, 2, 3 aan de slag.

Ontdek meer
Het onderzoek van Olaf en Olga
Nieuw
1e, 2e en 3e lj. LO

Doe-boekjes en onderzoeksblaadjes

Met originele spelopdrachten stimuleren we je leerlingen om zelfstandig experimenten uit te voeren en over hun bevindingen te communiceren. Het ideale hulpmiddel vóór, tijdens en na je bezoek!

Ontdek meer
Vanaf 4e lj. LO

E-rally

Een leerrijke route uit langs vijftien interactieve opstellingen!

Ontdek meer

Voor na je klasbezoek

LO

Educatieve pakketten lager onderwijs

Zin om in de les verder te experimenteren? Download dan onze gratis educatieve pakketten.

Ontdek meer