Lagere school

Plan je klasuitstap
Technopolis brengt wetenschap en technologie dichter bij jouw leerlingen! Samen met hen ontdek je er de wetenschap en technologie die schuilgaat achter alledaagse en vertrouwde dingen. Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en beleef wetenschap in levenden lijve! Lees hier alles over je gedroomde klasuitstap.
20210318 Technopolis Tik Tok 64

Bezoek leerlingen lager onderwijs

We zijn alle weekdagen open, maar om jouw leerlingen de beste zorgen aan te bieden, ontvangen we leerlingen uit het lager op andere dagen dan kleuters en leerlingen uit het secundair onderwijs. Leerlingen uit het lager zijn welkom op maandag, op woensdag (afhankelijk van de eerste boeking), op donderdag en vrijdag.

Al gauw 4 uur experimenteerplezier

Je klasbezoek betekent al gauw 4 uur experimenteerplezier. Je moet niet alles in één keer doen. Als de dag om is, maar de experimenten nog niet, kan je altijd nog eens terugkomen met je klas.

In Technopolis doe je trouwens nooit twee keer hetzelfde: wij blijven ons aanbod vernieuwen, waardoor je klasbezoek telkens anders verloopt.

Wat je zéker moet weten

PUUR 3

Tarief lager

Ontdek wat je klasuitstap kost en welke extra’s jouw bezoek (nog) meer waard maken.

Ontdek meer
Picknick

Picknick

Je leerlingen kunnen hun zelf-meegebrachte lunch in één van onze picknickruimtes opeten.

Reserveer
Sint Romboutstoren

Voordelige combitickets

Combineer je klasbezoek aan Technopolis met één van de vele bezienswaardigheden in de buurt.

Ontdek meer

Inbegrepen in je dagticket

Plasmabol vonken
LO & SO

Hoofdexpo

Ooit al zelf een vliegtuig veilig aan de grond gezet? Of in een enorme zeepbel gestaan? Vergeet niet om tussendoor even een uiltje te vangen op ons spijkerbed.

Ontdek onze toppers!
Kinder doe centrum 64
2e kleuterklas - 2e lj. LO

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek er alles over
20220303 Technopolis 16
Nieuw
2e en 3e gr. LO & SO

Science & Stones

Ultramoderne ecohuizen, skylines met alleen maar groendaken, steden die afkoelen in de zomer… Ze bestaan al: in het klein. En klein… zo starten alle GROTE veranderingen. Steen per steen of in dit geval LEGO® blokje per LEGO blokje.

Al wandelend tussen de indrukwekkende bouwwerken van Dirk Denoyelle ontdek je hoe we met z’n allen aan een duurzame toekomst kunnen bouwen. En dat onder het goedkeurende oog van een bende oogverbluffende 2D-wetenschappers uit LEGO stenen.

Tot het einde van het schooljaar 2021-2022
Ontdek meer
Doe-tuin
LO & SO

Doe-tuin

Zin om buiten te experimenteren? In onze Doe-tuin verzet je een rots in beweging met je pink, wandel je over een levende brug en volg je de sporen van het gevaarlijkste dier ter wereld.

Ontdek er alles over
3e lj. LO - 2e j. SO

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Ontdek je al je talenten, kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt.

Ontdek er alles over
LO & SO

Demo's

Sommige dingen moet je zien om ze te geloven! Op geregelde tijdstippen per dag demonstreren we enkele wetenschappe-leuke principes om kippenvel van te krijgen!

Tot 3 keer per dag
Ontdek meer
Kettingreactie 43

Niet inbegrepen in je dagticket

Minecraft 2
Insectopia vlinder square
Buitenexpo

Insectopia

Wat kriebelt daar in het bos achter Technopolis? Trek snel je wandelschoenen aan en stap binnen in Insectopia, de enige plek op aarde waar insecten tot wel 5 meter groot zijn.

Ontdek meer
KO & LO

Maak je klasbezoek aan Insectopia compleet!

Het kan bij jouw leerlingen weleens beginnen kriebelen… om nóg meer te leren over insecten. Gelukkig hebben daar de ideale remedie voor!

Ontdek meer
Nieuw
3e gr. LO en 1e gr. SO

Scholenworkshop Minecraft: Education Edition

Welkom in een wereld van blokjes waarin werkelijk alles mogelijk is! Tijdens deze workshop dagen we je leerlingen uit om duurzame oplossingen te ontwerpen voor de toekomst. 

Ontdek meer
Show-Half-uur-natuur3
Nieuw
3e - 6e lj. LO

Scholenquizshow Maar natuurlijk!

Gigantische angels, megagrote voelsprieten en superbrede vleugels? Onze bioloog kan er niet genoeg van krijgen en verdwijnt regelmatig in Insectopia voor een reeks bangelijke experimenten. Zet je schrap voor een bijzonder spektakel waarbij het aan jouw leerlingen is om de afloop van de experimenten te raden.

Ontdek meer
Nieuw
2e gr. LO

Scholenworkshop Scratch

Hoever reikt de fantasie van jouw leerlingen? En wie zou de hoofdrol in hun eigen verhaal, animatie of game spelen als ze het zelf zouden coderen? Leer hen de programmeertool Scratch kennen en kom het snel te weten.

Ontdek meer
3e gr. LO

Scholenworkshop De frisdrankendief

Wanneer je leerlingen de mededeling krijgen dat de begeleider bestolen werd, krijgen ze de opdracht om via allerlei proefjes de identiteit van de dief te achterhalen.

Ontdek er alles over
2e & 3e gr. LO

Scholenworkshop LEGO WeDo 2.0

Programmeren is kinderspel! Dat tonen we graag aan tijdens onze workshop LEGO WeDo 2.0. We brengen het pakket mee naar jouw klas en gaan met jouw leerlingen op 1, 2, 3 aan de slag.

Ontdek meer
LEGO We Do
Het onderzoek van Olaf en Olga
1e, 2e en 3e lj. LO

Doe-boekjes en onderzoeksblaadjes

Met originele spelopdrachten stimuleren we je leerlingen om zelfstandig experimenten uit te voeren en over hun bevindingen te communiceren. Het ideale hulpmiddel vóór, tijdens en na je bezoek!

Ontdek meer
Vanaf 4e lj. LO

E-rally

Een leerrijke route uit langs vijftien interactieve opstellingen!

Ontdek meer

Voor na je klasbezoek

Digitale Quiz o polis 19
LO

Educatieve pakketten lager onderwijs

Zin om in de les verder te experimenteren? Download dan onze gratis educatieve pakketten.

Ontdek meer
Na apen LO3