Update 19/04/2021 — In het licht van de huidige coronamaatregelen, hebben we beslist om dit schooljaar geen schoolgroepen meer te ontvangen. 
We komen wel nog naar jouw school!
Nodig ons uit

Workshop Scratch

Leer je leerlingen hun fantasie coderen
Nieuw
2e gr. LO
Vliegende katten met een pilotenbril, roze maanrobots, pratende eenhoorns en buitenaardse schildpadden. Hoever reikt de fantasie van jouw leerlingen? En wie zou de hoofdrol in hun eigen verhaal, animatie of game spelen als ze het zelf zouden coderen? Kom het snel te weten in Technopolis tijdens onze gloednieuwe workshop. Daarin helpen we leerlingen uit de tweede graad lager onderwijs op weg met de online programmeertool Scratch.

Wat is Scratch?

Scratch is een gratis online tool waarmee je leerlingen interactieve verhalen, animaties en games kunnen coderen. De mogelijkheden van de tool zijn eindeloos. De enige grenzen zijn die van hun eigen verbeelding. Klinkt dat als de perfecte uitdaging voor je leerlingen? Scratch is dan ook de ideale manier om hen te prikkelen en te fascineren met STEM.

Voor wie is Scratch?

Scratch werd ontwikkeld voor 8- tot 16-jarigen. Onze workshop is volledig op maat van leerlingen uit de tweede graad lager onderwijs.

Wat leren je leerlingen?

We laten je leerlingen kennismaken met de vele mogelijkheden van Scratch. Zonder kant-en-klare instructies leren ze programmeren én verkennen ze de grenzen van hun eigen creativiteit en vaardigheden. Om hun doelen te bereiken, moeten ze systematisch redeneren, efficiënt samenwerken en in klare taal communiceren over hun ideeën. Dat zijn vaardigheden die later nog vaak van pas zullen komen.

Eens je leerlingen gelanceerd zijn, kunnen ze thuis of in de klas Scratch verder verkennen en vorm aan hun ideeën geven. We geven je meteen ook enkele leuke ideeën en tips mee om Scratch optimaal in de klas te benutten.

Praktisch

Je kan deze workshop afzonderlijk reserveren, zonder een volledig klasbezoek te boeken. Duid in dat geval aan dat je enkel voor de workshop komt. Combineer je de workshop met een bezoek aan Technopolis, dan betaal je € 7,90 per leerling toegang bovenop de prijs voor de workshop.

€ 245 per workshop
2e graad lager onderwijs
Max. 28 leerlingen
90 minuten
Op een donderdag of vrijdag vanaf november 2021. Tijdstip overeen te komen bij reservatie.
In STEK, de zone voor jonge makers in Technopolis

Leer je leerlingen coderen en hun eigen grenzen verleggen

Benieuwd hoe je leerlingen hun eigen grenzen verleggen? En hoe snel ze leren coderen? Plan dan nu alvast een uitstap naar Technopolis en voeg de workshop Scratch toe aan je reservatie.