Technopolis is gesloten, maar blijft digitaal open. Abonneer je op onze socialemediakanalen en ontdek hoe je je keuken omtovert tot een #LockdownLab!
Meer info
Technopolis is gesloten

Wie verdient volgens jou een Sterrenstof Award?

Blijf in je kot en nomineer nu jouw favorieten!
Dit jaar bestaat Technopolis 20 jaar. Pandemie of niet, dat is een mijlpaal die we in de verf willen zetten door een Sterrenstof Award uit te reiken aan wie er, net als Technopolis, de voorbije jaren in is geslaagd om jóuw verbeelding te prikkelen. Bijzonder aan de Sterrenstof Award is dat ook iederéén kans maakt om te winnen. Wie zegt namelijk dat je een wetenschapper moet zijn om een heel breed publiek enthousiast te maken over wetenschap en technologie?
FTI Technopolis Sterrenstof award donkerblauw
Beeldmerk Technopolis Awards

En wat als je jouw favorieten hebt genomineerd?

Op 19 juni maken we de lijst bekend van de 20 meest populaire kandidaten die meedingen naar de enige echte Sterrenstof Award. Vanaf dan kan je via deze webpagina aanduiden wie volgens jou de award het meest verdient. Na de zomervakantie blijven enkel de 10 meest schitterende kandidaten over. Opnieuw kan jij dan laten weten wie jouw absolute favoriet is.

De uitreiking van de Sterrenstof Award vindt plaats in Technopolis op 10 november, niet toevallig World Science Day. We hebben er vertrouwen in dat de wetenschap tegen dan een oplossing voor de verspreiding van het coronavirus heeft gevonden. Wetenschap is immers nog nooit zo relevant geweest als nu!

Hoezo, sterrenstof?

De term sterrenstof, ook al weet niet iedereen wat het precies is, roept automatisch verwondering op bij een breed publiek. En dat is precies waar kandidaten voor de Sterrenstof Award ook in moeten uitblinken.

Wist je trouwens dat ook onze planeet en alles wat erop leeft uit sterrenstof bestaat? Het is de stof die ontstaat als een ster ontploft en de stof waaruit nieuwe planeten en sterren ontstaan.

Dat verdient een vuistje!

Doet het beeld van de Sterrenstof Award jou ergens aan denken? Het is een betekenisvolle knipoog naar het bekende logo van Flanders Technology International (F.T.I) waarin een robot- en een mensenhand elkaar de hand geven.

F.T.I is de organisatie die in de jaren ’80 geschiedenis schreef met de Flanders Technology beurzen en eind jaren ’90 Technopolis oprichtte. Meer nog, F.T.I is nog steeds de draaiende motor achter Technopolis. Inderdaad, de missie van Technopolis om iedereen te fascineren met wetenschap en technologie startte in feite véél langer geleden dan 20 jaar geleden… Dat belooft voor de toekomst!

Handshake vs vuistje