We zijn open op woensdag, in het weekend en tijdens de krokusvakantie! Om ons te bezoeken heb je een online ticket en/​of een registratiebevestiging nodig. Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Technopolis on Tour

Wij komen naar jou!
Zeg het voort! Technopolis trekt in het schooljaar 2021-2022 naar cultuurcentra, gemeentelijke centra en andere leuke plekken in Vlaanderen met een reeks boeiende wetenschapsshows voor scholen en families. Wil je dat Technopolis ook naar jouw instelling komt, vraag dan snel vrijblijvend een offerte. Zo kan iedereen in jouw buurt profiteren van een boeiend en uniek spektakel boordevol experimenten waar ze nog iets van opsteken ook!

Zet eens een wetenschapsshow op het programma!

Een wetenschapsshow van Technopolis is...

geen theaterstuk, maar bevat wel een leuke verhaallijn die de rode draad vormt voor een heleboel leuke en spectaculaire experimenten met rookwolken, knallen en vuur. Het hoofddoel van de interactieve shows bestaat erin kinderen te fascineren, niet om tot in detail uitleg te geven bij een bepaald onderwerp. Ideaal dus voor bv. in een cultuurcentrum!

Door voor een wetenschapsshow te kiezen...

geef je aan kinderen in je buurt de kans om - zonder een hele daguitstap naar Technopolis te regelen - op een leuke en speelse manier gefascineerd te raken door wetenschap. Je krijgt een uniek en origineel spektakel zoals alleen de eduatainers van Technopolis - rasechte showbeesten met een wetenschapsknobbel - weten te brengen!

Maak je keuze uit deze shows

Technopolis heeft drie verschillende shows in petto, volledig uitgewerkt op maat van kinderen en jongeren. De shows zijn ideaal voor zowel families als scholen. Voor families zijn de leeftijdscategorieën eerder aanbevolen: zowel jongere als oudere kinderen zullen gegarandeerd genieten van het spektakel. Een extra bonus voor scholen: alle shows sluiten aan bij de eindtermen.

202011 Technopolis schoolvoorstelling 25

Speel met lucht

Voor kleuters die de wereld nog volop aan het ontdekken zijn, lijkt niets onmogelijk. En van Technopolis krijgen ze nog gelijk ook. Want wedden dat frietjes kunnen vliegen en dat je over ballonnen kunt lopen zonder dat ze springen? Allemaal dankzij een frisse lading lucht en een flink pak wetenschap.

Spelenderwijs ontdekken de kleuters dat lucht niet ‘niks’ is. Charlie vertelt over hoe hij elk dier in nood kan helpen en gebruikt hiervoor, jawel heel vaak ‘lucht’. Deze show zit boordevol leuke ontdekkingen die de nieuwsgierigheid van je kleine bengels verder aanwakkeren.

2e en 3e kleuterklas / aanbevolen voor 4- tot 5-jarigen
40 min.
202011 Technopolis schoolvoorstelling 2

Rond Bo(llen) - NIEUW

Er is niets zo leuk als cadeautjes uitpakken! Zo leuk, dat wat er precies in zit niet altijd het belangrijkste is… Toch? Zo is voor Bo Bolleboos vooral de vorm belangrijk. Een pakje in de vorm van een kubus, een cilinder, een kegel, een piramide of een balk zijn allemaal wel leuk, maar niets – maar dan ook niets – kan Bo meer doen stralen dan een cadeautje in de vorm van een bol. Bo verzamelt namelijk álles wat bolvormig is. Het toeval wil dat Bo vandaag jarig is en op het punt staat om het papier van een wel heel bijzonder bolvormig cadeautje af te scheuren.

Alle ogen staan op Bo gericht, die voor een keer in het middelpunt van de belangstelling staat. Bo’s ultieme droom? De zon, de allergrootste bol in ons zonnestelsel, aan de collectie toevoegen! Ben jij benieuwd of Bo deze missie met succes afrondt? Reken al maar op een wervelende show – met onder meer een écht pingpongkanon – die volledig rond bollen draait!

1e, 2e en 3e leerjaar LO / aanbevolen voor 6- tot 8-jarigen
40 min.
202011 Technopolis schoolvoorstelling 44

Op wereldreis met Noa - NIEUW

In Noa schuilt een échte avonturier. Helemaal alleen de wereld rondreizen? En op de meest afgelegen plekken dieren (ook gevaarlijke zoals schorpioenen) tellen voor de wetenschap? Noa doet niets liever! Toch heeft onze dappere jonge reiziger tijdens elke reis al best wat hindernissen moeten overwinnen. Gelukkig is Noa bijzonder vindingrijk en altijd wel voor een nieuw experiment te vinden…

Wat als je in de woestijn wil douchen? Wat als je in niemandsland je handdoek wil proper maken als je er maar één bij had? Tijdens deze show neemt Noa je mee op avontuur naar alle continenten. Gaandeweg ontdek je hoe je met een gezonde dosis ‘plantrekkerij’ en creativiteit meer uitdagingen kan overwinnen dan je ooit voor ogen hield!

4e, 5e en 6e leerjaar LO / aanbevolen voor 9- tot 11-jarigen
40 min.

Praktisch

€ 895 per showvoorstelling + € 0,70/km verplaatsingskost.
De ticketverkoop- en opbrengsten zijn voor jouw rekening!
We nemen met jou contact op voor de tijdstippen waarop de shows kunnen gegeven worden. Één show duurt ongeveer 40 min.
De organisator die de locatie voor de shows voorziet, is verantwoordelijk voor het nemen van de gepaste coronamaatregelen op het moment dat de shows plaatsvinden.

Snuif de sfeer op…

Zet Technopolis op het programma!

Geef kinderen en jongeren de kans om een wetenschapsshow met de kwaliteitsstempel van Technopolis bij te wonen in jouw cultuurcentrum. Je kan kiezen uit een of meerdere shows.