Om Technopolis te bezoeken heb je een online ticket en/​of een registratiebevestiging nodig. Vergeet ook je mondmasker niet!
Meer info
20200204 Technopolis on Tour 85

Technopolis on Tour zkt. nieuwe locaties!

Help jij ons om nóg meer kinderen en jongeren te fascineren met wetenschap?
Volgend schooljaar trekt Technopolis opnieuw op tournee doorheen Vlaanderen met een reeks interactieve wetenschapsshows voor scholen. Via Technopolis on Tour fascineren we dit schooljaar alleen al meer dan 50 000 schoolkinderen uit meer dan 400 scholen met wetenschap en technologie. In 2020-2021 willen we het nóg beter doen en voor het eerst ook secundaire scholen op een show trakteren. Daarom zijn we opnieuw ijverig op zoek naar haltes!

Ken jij een goede locatie?

Technopolis on Tour is een succes dankzij de medewerking van talloze steden, gemeenten, bedrijven, onderwijsinstellingen, cultuurcentra... die de voorbije schooljaren gratis een locatie ter beschikking stelden. Ken jij een auditorium, polyvalente zaal, parochiezaal... die Technopolis gedurende 2 tot 4 schooldagen kan gebruiken? Laat het ons dan zeker weten.

Wat zit er in voor jou?

  • Je zorgt ervoor dat alle schoolgaande kinderen en jongeren op een leuke manier met wetenschap in contact komen zonder dat er een hele daguitstap of onnodige vervoersonkosten bij te pas komen.
  • Het hoeft jou écht niets te kosten, want wij nemen zelfs de reservaties voor onze rekening. Als je echt wil, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om alle leerlingen in je buurt op de shows te trakteren. Dan kost het hén echt niets.

Technopolis on Tour in het nieuws

Jouw deelname aan Technopolis on Tour kan trouwens de ideale gelegenheid zijn om jouw gemeente, bedrijf, cultuurcentrum... op een positieve manier onder de aandacht te brengen in de media.

Hebben we jou overtuigd?

Meer weten over Technopolis on Tour?

Nieuw vanaf volgend schooljaar!

HOOFDSTOF 020

Shows voor leerlingen 1e graad secundair onderwijs

Vanaf schooljaar 2020-2021 breiden we ons repertoire uit en trakteren we ook leerlingen uit de 1e graad secundair op een leuke show. Voor hen hebben we Hoofdstof in petto.

Hoofdstof is een geïmproviseerde spelshow vol humor, interactie en wetenschap ontwikkeld door ERLNMYR. Via een app delen de leerlingen live hun mening, ideeën en antwoorden met de acteurs op het podium. Deze input wordt direct gebruikt in de scènes en vormt de basis voor een telkens unieke voorstelling.

Technopolis on Tour lager

Twee nieuwe shows voor leerlingen lager onderwijs

Eveneens vanaf volgend schooljaar hebben we twee nieuwe shows in petto voor het lager onderwijs.

Leerlingen van het 1e, 2e en 3e leerjaar trakteren we op een spektakel over botsende, vallende, brekende... BOLLEN! En wie naar het 4e, 5e of 6e leerjaar gaat maakt tijdens onze show kennis met een knotsgekke figuur die op reis wil, maar wiens koffer vol met bizarre spullen heel wat vragen oproept...

Technopolis on Tour in beeld