12+
SO

Boek een theatervoorstelling

In samenwerking met ERLNMYR bieden we interactieve theatervoorstellingen voor jongeren aan. Hiermee trekken we naar scholen, cultuurcentra, bedrijven, universiteiten… Eigenlijk overal waar er een lege zaal is. De (gloed)rode draad? Wetenschap natuurlijk!

Wij zorgen voor het spektakel, jij voor het publiek (en de ticketverkoop).

Vraag vrijblijvend een offerte.
Robot acteur Improbotics
HOOFDSTOF 036

Hoofdstof

Bereid je voor op een interactieve theatervoorstelling ontwikkeld door ERLNMYR. De voorstelling is opgebouwd als een spelprogramma op televisie, waarbij een wetenschapper geld probeert te winnen voor een belangrijk onderzoeksproject. Enkel als de toeschouwers het juiste antwoord weten, komt de wetenschapper een stapje dichter bij het beoogde budget.

Met behulp van de Hoofdstof-app sturen de leerlingen hun antwoorden door naar de acteurs. Zo bepalen zij mee het verloop van de voorstelling. 

Verwacht je niet aan de klassieke proefjes in deze voorstelling, wel een diversiteit aan wetenschappelijke vraagstukken en maatschappelijke discussies afgewisseld met hilarische scènes. En dat dankzij het improvisatietalent van de acteurs. Bereid je voor op een wetenschappelijke voorstelling die leerlingen gegarandeerd interesseert, enthousiasmeert en bijblijft!

1e graad SO / aanbevolen voor 12- tot 13-jarigen
Max. 200 toeschouwers
1 voorstelling per dag: € 1190 / 2 voorstellingen per dag € 1760 (excl. forfaitaire onkostenvergoeding per dag van € 200)
Robot acteur Improbotics

Improbotics

Wat betekenen woorden als kunst’, creativiteit’ en humor’ in een tijd van smart technology en zelflerende algoritmes? Kan een robot ooit theater maken en zo ja, hoe ziet dat niet-menselijke theater er dan uit? Tijdens de theatervoorstelling Improbotics” van ERLNMYR testen we dit uit door de chatbot Alex leven in te blazen.

Hoewel deze robot aanvankelijk zelf meespeelt in de voorstelling, gaan de artiesten van Improbotics al gauw een stapje verder. Alle spelers dragen een oortje, waarmee ze de tekst van Alex rechtstreeks in hun oor kunnen ontvangen. Wanneer Alex als een onzichtbare regisseur de touwtjes in handen neemt en een van de spelers overneemt als cyborg’, heeft het publiek er het raden naar wie door de theatrale robot wordt bestuurd, en wie er spreekt uit eigen vrije wil.

© Foto Peter Theunissen

2e en 3e graad SO / aanbevolen voor 14- tot 18-jarigen
Max. 300 toeschouwers
1 voorstelling per dag: € 1475 / 2 voorstellingen per dag: € 2100 (excl. forfaitaire onkostenvergoeding per dag van € 250)

Praktisch

De ticketverkoop- en opbrengsten zijn voor jouw rekening!
We nemen met jou contact op om te bekijken op wanneer welke shows kunnen gegeven worden.
Wij komen naar jouw locatie. Dat betekent dat jij dus je deuren openzet voor kinderen en jongeren uit je buurt.
Jongeren en kinderen kunnen met hun familie komen of met hun klas. Dat kies jij helemaal zelf. Wij zorgen voor de theatervoorstellingen, jij zorgt dat er publiek naartoe komt.
Één theatervoorstelling duurt ongeveer 70 min. Op vraag kan Improbotics ingekort worden.

Hoofdstof en Improbotics worden aangeboden in samenwerking met


Met steun van: Vlaamse Overheid — Departement EWI& EZ-Robot

Jij kiest wie je uitnodigt

Deze theatervoorstellingen zijn zowel geschikt voor scholen als families, jeugdverenigingen.… Wanneer je een voorstelling bij ons boekt, dan kies jij wie je uitnodigt. Je kiest ook zelf of je tickets verkoopt (de opbrengst is voor jou) of alles gratis aanbiedt.

Werk je voor een school?

Vraag dan misschien even via opwegnaarjou@​technopolis.​be een lijst op met locaties waar we al langsgaan. Wie weet heeft een bedrijf of cultuurcentrum in jouw buurt ons al geboekt en kan je met je leerlingen daar naartoe. Ons zelf boeken mag natuurlijk ook!