14+
2 & 3e gr. SO

Weekly Question

Wetenschappers leggen het uit!
Snurk ik minder als ik niet drink? Kan mijn smartphone mij van mijn spinnenfobie afhelpen? Waarom beland ik voor een examen op het toilet? Het antwoord op deze en nog andere boeiende vragen kom je te weten in onze videoreeks Weekly Question op Facebook en Instagram.

Ah zo zit dat!

Van 8 februari tot en met 26 april 2021 kon je elke maandag afstemmen op Facebook (Technopolis en Technopolis voor leerkrachten) of Instagram (Technopolis_​Be) voor een nieuwe aflevering van Weekly Question.

Knappe koppen uit KU Leuven, UAntwerpen, Ugent, LUCA School of Arts, Thomas More Hogeschool, UCLL en VUB kropen voor de camera om heldere antwoorden te geven op een reeks gekke en niet zo gekke vragen. Het resultaat is een ludieke en entertainende videoreeks waar je nog iets van opsteekt ook. 

Mogelijk neveneffect? Dat je gegarandeerd nóg meer weten(schap) wil!

Bekijk hier de eerste aflevering »

Nog een vraag?

Wil je meer hapklare antwoorden op boeiende vragen? Surf dan naar Ikhebeenvraag​.be en haal je hartje op! Ikhebeenvraag​.be is een online platform waarop tot nu toe al meer dan 18000 vragen over wetenschap een antwoord kregen. Logisch dus dat we hier voor Weekly Question onze inspiratie gingen zoeken (én vonden).