Vergeet niet om op voorhand je ticket(s) online te kopen en/​of je bezoek te registreren.
Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Workshop Custom Game Controllers

In STEK, onze gloednieuwe zone voor jongeren!
Nieuw
We durven wedden dat ook jouw leerlingen opgroeiden met games. Straffer nog, we durven zelfs stellen dat sommigen stiekem met hun game controller gaan slapen. Stel nu dat we deze geboren gamers zouden leren hoe ze zélf game controllers kunnen ontwerpen… Boek deze workshop en sta ervan versteld hoe gemakkelijk jouw leerlingen aan het programmeren te krijgen zijn!

"Spelen" met Arduino

Tijdens de workshop gaan je leerlingen aan de slag met ons Arduino-pakket. Hiermee kan je op eenvoudige manier apparaten en objecten – in dit geval game controllers – creëren die reageren op hun omgeving door middel van digitale en analoge inputsignalen.

Bij het pakket hoort ook een accelerometer, een sensor die bewegingen als analoge input detecteert, deze naar de Arduino stuurt en vervolgens omzet naar keystrokes van een toetsenbord als digitale output.

Of simpel gezegd: de accerlerometer zorgt ervoor dat als je je game controller beweegt, je avatar op het scherm meebeweegt. Hoe gaaf is dat?!

Braaf luisteren en nadoen?

Help, nee! Het is de bedoeling dat we eerst het hele proces samen onder de loep nemen om het vervolgens te “hacken”.

Eens het programmeerwerk achter de rug is, kunnen je leerlingen custom game controllers ontwerpen. Een controller in de vorm van Darth Vader, een Mariohoofd of een Fortnite-gun? Ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten gaan.

Voor 1e en 2e graad secundair

De workshop “Custom Game Controllers” is geschikt voor leerlingen van de 1e en de 2e graad secundair onderwijs.

Bij leerlingen van de 1e graad ligt de focus meer op ontwerpen. Met leerlingen van de 2e graad gaan we iets dieper in op het codeeraspect.

Praktisch

€ 12,50 per leerling, € 125 voor groepen met 10 of minder leerlingen
1e en 2e graad secundair onderwijs
Max. 20 leerlingen
2,5 uur
Deze workshop kan plaatsvinden op maandag of dinsdag.
STEK

Deze workshop vindt plaats in STEK

Deze workshop vindt plaats in STEK, een gloednieuwe zone speciaal voor jongeren van 14 tot 18 jaar in Technopolis. Het wordt een tweede thuis of "stek" voor creatieve denkers en makers.

Welke eindtermen vink je hiermee af?

1e graad SO
2e graad SO
2e & 3e graad SO