Nieuw

Workshop Hacking STEM: Elektromagnetisch spectrum

Ook op school
Wat is licht? Wat zien we? En nog fascinerender: wat zien we niet? In een gloednieuwe workshop voor leerlingen uit de eerste graad secundair werpen we nieuw licht op – je raadt het – licht. We bouwen samen een spectrometer om lichtgolflengen te meten, waaronder infrarood- en UV-lichtniveaus in onze omgeving. Schrijf snel je klas in voor de workshop Hacking STEM: Elektromagnetisch spectrum”. Aan jou de keuze of je met je klas naar Technopolis komt of ons in jouw school uitnodigt.
Hacking STEM Spectrometer 02

Wat komt aan het licht?

Samen met je leerlingen onderzoeken we licht. Of in de ogen van een wetenschapper, een spectrum van elektromagnetische stralingen. Een deel daarvan zien we zonder problemen, maar we kunnen ze niet allemaal zien. Of toch? Samen bouwen we een spectrometer om lichtgolflengten te meten, waaronder infrarood- en UV-lichtniveaus in onze omgeving. Zo onderzoeken we een plaatselijke UV-index om de UV-straling in onze omgeving te bepalen en kijken we naar de SPF-niveaus voor zonnebrandcrème. Meerdere wetenschappelijke disciplines in één workshop? Check!

De workshop werd oorspronkelijk ontwikkeld door NASA, maar kreeg een typische Technopolis-toets. We leren je leerlingen niet zomaar iets aan, maar sporen hen aan om kritisch en vooral out-of-the-box te denken. 

In jouw school

€ 275 per workshop + € 0,70/km verplaatsingskost
Eerste graad secundair
Max. 28 leerlingen
90 minuten
Op een donderdag of vrijdag vanaf november 2021. Tijdstip af te spreken bij reservatie.
In jouw klas of een lokaal naar keuze.

In Technopolis

Je kan deze workshop afzonderlijk reserveren, zonder een volledig klasbezoek te boeken. Duid in dat geval aan dat je enkel voor de workshop komt. Combineer je de workshop met een bezoek aan Technopolis, dan betaal je € 7,90 per leerling toegang bovenop de prijs voor de workshop.

€ 245 per workshop
Eerste graad secundair
Max. 28 leerlingen
90 minuten
Op een maandag of dinsdag vanaf november 2021. Tijdstip af te spreken bij reservatie.
In het Lab en Atelier van Technopolis