3e kleuterklas en 1e leerjaar

Workshop mTiny voor leerkrachten

Ken jij mTiny al? Dat is een kleine robot die kleuterharten verovert. En eerlijk? Wij zijn ook helemaal gewonnen voor mTiny. We tonen je graag waarom, zodat je nadien mTiny zelf aan jouw kleuters of leerlingen kan introduceren.

Schrijf je snel in voor onze workshop speciaal voor leerkrachten.
20220117 Technopolis m Tiny workshop 38

Wat is mTiny?

De Makeblock mTiny is een robotje dat er niet alleen leuk uitziet, maar kinderen in een mum van tijd stimuleert om heel eenvoudig met codekaarten te coderen. En dat zonder dat er een tablet of computer bij komt kijken.

20220117 Technopolis m Tiny workshop 41

Hoe werkt het?

Met een speciale controller-pen sturen ze mTiny op pad langsheen een zelfgemaakt parcours of laten ze het robotje tekeningen maken. Daarnaast kunnen ze mTiny verkleden” met te gekke maskers. Pret verzekerd!

Waarom mTiny?

Omdat je best zo vroeg mogelijk leert programmeren. We kunnen allemaal vlot om met nieuwe technologieën, maar de processen erachter? Vaak één groot vraagteken. Nochtans was computationeel denken nog nooit zo belangrijk.

Zoveel meer dan coderen

Met mTiny stimuleer je de nieuwsgierigheid, verbeelding en creativiteit van jonge kinderen en ondersteun je allerlei cognitieve denkprocessen. Zo leren ze logisch nadenken, problemen identificeren, ze analyseren en oplossen. 

Goed voor hun ontwikkeling

Spelen met mTiny is bovendien goed voor hun sociale en emotionele ontwikkeling. Via de ogen van mTiny en de geluidjes die het robotje maken, ontdekken ze snel wat leuk en minder leuk is voor hun speelkameraadje.

20220117 Technopolis m Tiny workshop 36

Communiceren en samenwerken

Al spelend leren je kleine bengels het belang van communiceren en samenwerken. Alleen zo slagen ze erin de opdrachten tot een goed einde te brengen. 

Multidisciplinair en uitdagend

De opdrachten en de verhaallijn stimuleren de interesse in wiskunde, Engels, muziek… Ze bieden ook voldoende uitdaging aan álle kinderen in een groep.

In samenwerking met

Wat leren wij jou?

We tonen je hoe mTiny werkt en geven je de kans om het pakket zelf eens uit te proberen. Tijdens de workshop geven we ook handige tips om mTiny in je klas te introduceren en om kinderen dolenthousiast te krijgen wanneer ze ermee aan de slag mogen.

Je hebt absoluut geen basiskennis nodig om aan de workshop deel te nemen.

Praktisch

We organiseren verschillende sessies, telkens op een woensdag. Je kan kiezen tussen 26 oktober 2022, 23 november 2022, 15 februari 2023 en 19 april 2023.
Van 14u tot 16u
Speciaal voor leerkrachten van de derde kleuterklas en het eerste leerjaar
Max. 16 leerkrachten per sessie
€ 75 per leerkracht
In Technopolis
20220117 Technopolis m Tiny workshop 28

mTiny ondersteunt je bij het bereiken van volgende onderwijsdoelen

5.2 De kleuters kunnen vaststellen dat klanken, beelden en bewegingen elkaar wederzijds beïnvloeden.

5.3 De kleuters kunnen de volgorde van een reeks van voorwerpen, prenten, beelden, klanken en geluiden vaststellen, veranderen, schikken, herschikken en er een nieuw verhaal rond vertellen.

6.2 De kleuters kunnen openstaan voor nieuwe dingen uit hun omgeving.

6.3 De kleuters kunnen vertrouwen op hun expressiemogelijkheden en durven hun eigen expressie-stijl tonen.

2.2 De kleuters kunnen van een eenvoudig technisch systeem uit hun omgeving aantonen dat verschillende onderdelen ervan in relatie staan tot elkaar in functie van een vooropgesteld doel.

2.3 De kleuters kunnen in een eenvoudige situatie nagaan welk technisch systeem best tegemoet komt aan een behoefte.

2.4 De kleuters kunnen ideeën bedenken voor een eenvoudig technisch systeem.

2.5 De kleuters kunnen geschikt materiaal en gereedschap kiezen voor het realiseren van een eenvoudig technisch systeem.

2.6 De kleuters kunnen een eenvoudig technisch systeem maken, al dan niet aan de hand van een stappenplan.

2.7 De kleuters kunnen nagaan of het doel werd bereikt met een zelfgemaakt technisch systeem.