Vergeet niet om op voorhand je ticket(s) online te kopen en/​of je bezoek te registreren.
Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Workshop Prototyping

In STEK, de gloednieuwe zone voor jongeren!
Onze nieuwe zone STEK is een hot spot voor creatieve ideeën en out-of-the-box creaties. De ideale plek dus voor een workshop Prototyping! Het bijzondere aan deze workshop? Je leerlingen krijgen absoluut geen handleiding of stappenplan (zelfs niet als ze erom smeken). Kant-en-klare instructies zijn helemaal uit den boze en wie denkt dat de begeleider de oplossing op een dienblaadje presenteert, slaat de bal compleet mis! Dat opent een wereld van mogelijkheden, niet?!

Waarom draait het?

PROTOTYPING! Je leerlingen ontvangen een laagdrempelige prototype box en een karakterfiche.

De bedoeling is dat je leerlingen met elkaar communiceren en samenwerken om tot een prototype te komen dat het leven van het beschreven karakter zou kunnen vergemakkelijken. Met het materiaal in de box en de unieke skillset van elke leerling zijn oneindig veel prototypes mogelijk.

Wat leren je leerlingen?

Meer dan wat je in een paar lijnen kan opsommen! We laten je leerlingen proeven van design thinking en leren hen op een constructieve manier omgaan met de uitdagingen van de 21e eeuw.

Gaandeweg ontdekken ze hoe heel uiteenlopende talenten kunnen leiden tot innovatieve en vooral onverwachte out-of-the-box oplossingen.

Slagen mag, experimenteren moet!

Je leerlingen doorlopen verschillende fases van het design thinking. Dat is een proces, waarbij dúrven experimenteren, lessen trekken uit mislukte experimenten en halsstarrig blijven proberen centraal staan!

Ze krijgen de gelegenheid om wilde theorieën te verzinnen, materialen uit te testen, ieders verbeelding te tarten...

Voor wie?

Deze workshop is bestemd voor leerlingen uit de 2e graad secundair onderwijs. De studierichting of -niveau zijn niet van belang! De workshop kan in eender welk vak (ook niet STEM-gerelateerd) benut worden.

Toekomstige kappers, tolken, ingenieurs... onze deuren staan open!

Praktisch

€ 12,50 per leerling, € 125 voor groepen met 10 of minder leerlingen
2e graad secundair onderwijs
Max. 20 leerlingen
2,5 uur
Deze workshop kan plaatsvinden op een maandag of dinsdag.
STEK

Deze workshop vindt plaats in STEK

Deze workshop vindt plaats in STEK, een gloednieuwe zone speciaal voor jongeren van 14 tot 18 jaar in Technopolis. Het wordt een tweede thuis of "stek" voor creatieve denkers en makers.

STEK Jongerenzone

Reserveer je klasuitstap online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online.

Welke eindtermen vink je hiermee af?

2e & 3e graad SO
3e graad SO
2e graad SO