STEM logo

Start je zoektocht in onze STEM videotheek:

Is een zak met gerecycleerde plastics even sterk als een zonder?
in samenwerking met het STEM-platform en VRT logo

ExxonMobil

Bij ExxonMobil werken ze, als olie- en gasbedrijf, mee aan de wereld van morgen. Ze maken gerecycleerd plastic en testen er hoe sterk we plastic kunnen maken. Waarom doen ze dat? Wel, hoe sterker plastic is, hoe minder we ervan nodig hebben en dat is beter voor het milieu!

Wie zijn hun STEMhelden?

  • Inge (ingenieur) doet onderzoek naar duurzame plastics en wil graag onze voetafdruk verminderen. Op de schoolbanken leerde ze voornamelijk wiskunde & wetenschappen. Inge heeft bij ExxonMobil een uitdagende STEM-job met oog voor de toekomst.
Ik werk heel graag in de chemische sector, want deze geeft antwoorden op de vragen van morgen.
  • Lieselot en Nick (laboranten) testen plastic om te weten hoe sterk het is én of gerecycleerd plastic wel even goed is als nieuw plastic. Zowel Nick als Lieselot vonden chemie een leuk vak op school en gingen dat ook studeren.

Meer weten over

Exxon

ExxonMobil

Das geniaal

Da's geniaal

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met onze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven Brightlab en partners graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.

in samenwerking met

VRT logo Image 1