Openingsuren

Bekijk wanneer Technopolis en onze tijdelijke buitenexpo Insectopia open zijn.
Digitale quiz

Op welke dagen zijn we open?

  • Technopolis is bijna élke dag van het jaar open, ook op zon- en feestdagen.
  • Ook onze tijdelijke buitenexpo Insectopia is elke dag open. Na 31 augustus vliegen de insecten naar hun volgende bestemming. 

Vanaf wanneer en tot hoe laat?

  • Technopolis en Insectopia zijn elke dag open van 9u30 tot 17u. 
  • Tijdens korte schoolvakanties is Technopolis open tot 18u.
reageerbuisjes

Wanneer zijn we gesloten?

  • Van 1 t.e.m. 16 september 2022
  • Op 24 en 25 december
  • Op nieuwjaarsdag

Aanbod op schooldagen

Op deze dagen ontvangen we voornamelijk schoolgroepen en staan er geen shows op het programma. Wél zijn alle expo’s open en geven we op regelmatige tijdstippen demo’s.

duikboot

Langskomen als het rustig is?

Overweeg dan een bezoek op een woensdag of in het weekend wanneer het mooi weer is. Ook op schooldagen van 15u tot 17u (sluitingstijd) is het hier doorgaans heel kalm.

Hoe lang duurt een bezoek?

Plasmabol vonken

Technopolis

Hoelang een bezoek aan Technopolis duurt hangt af van veel factoren. Kom je met kinderen die élk experiment tot op de bodem willen uitpluizen? Of zijn ze eerder selectief? Ook ons aanbod varieert. Zo geven we in het weekend en op vakantiedagen shows en soms geven we ook workshops. We schatten dat een bezoek gemiddeld 4 uur duurt, maar het kan best dat jouw bezoek langer of minder lang duurt.

ingang Insectopia

Insectopia

Hetzelfde geldt voor een bezoek aan Insectopia. We schatten de bezoekduur op één uur, maar ook dat verschilt van bezoeker tot bezoeker. Vul je alle opdrachten in het gratis doeboekje in en ga je helemaal op in onze luisterverhalen, video’s en infoborden, dan ben je best wat langer zoet. Geef je alleen je ogen de kost, dan duurt je ontdekkingstocht minder lang.

Doe tuin 8

Contact

Technologielaan, 2800 Mechelen
015 34 20 00 (op werkdagen)