Image 1

Start je zoektocht in onze STEM videotheek

House of HR

Heb je er al eens aan gedacht om te solliciteren via je smartphone?
in samenwerking met het STEM-platform en VRT logo

Ben je op zoek naar een baan? Heb je er al eens aan gedacht om te solliciteren via je smartphone? Bij House of HR wel! House of HR is een groot internationaal bedrijf dat mensen helpt bij hun zoektocht naar een nieuwe job. Ze ontwierpen een app om, op een simpele manier, een nieuwe baan te vinden. Vind je de baan leuk? Dan swipe je naar rechts. Vind je de baan niet leuk? Dan swipe je naar links. Wij gingen langs bij de helden van Accent voor meer info. 

Wie zijn hun STEMhelden? 

 • Hélene (projectmanager) staat in voor de app. Ze studeerde burgerlijk ingenieur computerwetenschappen. 
Technologie heeft ervoor gezorgd dat de manier waarop we naar een baan zoeken helemaal is veranderd. Ik vind het fantastisch om te kunnen meewerken aan deze nieuwe manier van solliciteren. Want tools — zoals de Accent app — maken het makkelijker voor de mensen om een job te zoeken die goed bij hen past.
 • Sam (grafisch vormgever) vertaalt een idee naar een illustratie. Als je een vraag hebt, zal Sam er de perfecte tekening bij verzinnen. Sam heeft ook de app grafisch ontworpen. Hij studeerde dan ook grafische communicatie, een erg technische opleiding dus!
 • Tijl (computer programmeur) houdt zich bezig met de app. Deze is opgebouwd uit verschillende stukjes code. Elk stukje code heeft een functie: zo kan je links swipen of op een knop drukken. Aan elke actie die jij onderneemt, hangt dus een code. Tijl leerde de kneepjes van het vak tijdens zijn afstudeerrichting application development.
House of HR

Meer weten over

House of HR

House of HR

Accent

Accent

Das geniaal

Da's geniaal

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met onze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven Brightlab en partners graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.

Wil je meer weten?

 • Een olie-en gasbedrijf

  Exxon Mobil 3

  Kijk binnen bij olie- en gasbedrijf ExxonMobil en kom snel te weten hoe ze gerecycleerde plastics testen.

  Ontdek meer over ExxonMobil
 • Chemische sector

  STE Mhelden BASF

  Breng een bezoek achter de schermen BASF en kijk hoe ze op een duurzame manier chemische producten maken.

  Ontdek meer over BASF
 • Sector van de halfgeleiders/micro-elektronica

  STE Mhelden Melexis

  Laat je rondleiden bij Melexis en kijk hoe microchips in elektrische auto’s en thermometers werken.

  Ontdek meer over Melexis
 • Een olie- en gasbedrijf

  STE Mhelden Total

  Stap binnen bij Total en ontdek hoe ze op een duurzame manier van olie afkomstig uit plastic afval nieuwe plastics maken.

  Ontdek meer over Total

in samenwerking met

VRT logoImage 1