Image 1

Start je zoektocht in onze STEM videotheek

Insight

Met het moderne werken kan je tegelijkertijd en gezamenlijk werken.
in samenwerking met het STEM-platform en VRT logo

Vergaderen met een team dat verspreid zit over de hele wereld? En dat terwijl niemand zich daarvoor moet verplaatsen? Tegenwoordig hoef je maar je laptop te openen, je webcam aan te zetten en je kan met iedereen ter wereld praten en samenwerken. Dat is niet alleen superhandig, maar ook goed voor het milieu. Maar hoe zorg je ervoor dat je geen prooi wordt van cyberpiraten? En hoe hoe kan de digitale transformatie — die sinds corona in een stroomversnelling is gekomen — bedrijven nóg beter helpen? Door de vindingrijkheid van #STEMhelden, natuurlijk!

Aan #STEMhelden is er geen gebrek bij Insight, een wereldwijde informatietechnologie-adviseur die organisaties helpt met het versnellen van hun digitale transformatie en het moderniseren van hun informatiesystemen. Maar wat betekent dit concreet? Insight biedt bijvoorbeeld heel wat oplossingen aan om samenwerken vanop afstand mogelijk te maken, zelfs met mensen over heel de wereld. Daarnaast biedt Insight ook ondersteuning op vlak van beveiliging.

Wie zijn hun #STEMhelden?

 • Olivier is informaticus en is een specialist in alles wat met virtueel vergaderen te maken heeft. Hij helpt bedrijven en hun werknemers om met informatiesystemen te werken die het mogelijk maken om van overal en wanneer ze ook willen te kunnen werken.

Virtueel vergadering kan echt leuk zijn! Onthoud dit zeker ook wanneer je de volgende keer met klasgenoten een groepswerk wil maken vanop afstand.”

 • Erik is ethische hacker bij Insight. Hij probeert cyberpiraten op het internet tegen te gaan zodat ze geen gevoelige informatie kunnen stelen van personen of bedrijven.

Wil je later ook Ethische Hacker worden? Dan kan je zeker voor een opleiding informatica kiezen! Maar onthoud vooral goed dat je iets moet kiezen dat je zelf ook graag doet!

Insight 2

Meer weten over

Insight

Insight

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met onze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven Brightlab en partners graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.

Wil je meer weten?

 • Een olie-en gasbedrijf

  Exxon Mobil 3

  Kijk binnen bij olie- en gasbedrijf ExxonMobil en kom snel te weten hoe ze gerecycleerde plastics testen.

  Ontdek meer over ExxonMobil
 • Chemische sector

  STE Mhelden BASF

  Breng een bezoek achter de schermen BASF en kijk hoe ze op een duurzame manier chemische producten maken.

  Ontdek meer over BASF
 • Sector van de halfgeleiders/micro-elektronica

  STE Mhelden Melexis

  Laat je rondleiden bij Melexis en kijk hoe microchips in elektrische auto’s en thermometers werken.

  Ontdek meer over Melexis
 • Een olie- en gasbedrijf

  STE Mhelden Total

  Stap binnen bij Total en ontdek hoe ze op een duurzame manier van olie afkomstig uit plastic afval nieuwe plastics maken.

  Ontdek meer over Total

in samenwerking met

VRT logoImage 1