Image 1

Start je zoektocht in onze STEM videotheek

Johnson & Johnson

"Het voornaamste doel van onze afdeling is eigenlijk medicijnen brengen tot die mensen ze het meest nodig hebben maar het moeilijkst toegang toe hebben."
in samenwerking met het STEM-platform en VRT logo

Hoe krijg je medicijnen tot in de de verste uithoeken van de wereld? En hoe zorg je ervoor dat zij die de medicijnen het meest nodig hebben er ook toegang toe hebben? Het is een uitdaging die de #STEMhelden bij Johnson & Johnson maar al te graag aangaan. Als het van hen afhangt, blijft of wordt iederéén ter wereld gezond.

In de video trekken we naar de Janssen Campus in België, ook nog gekend als Janssen Pharmaceutica, een belangrijke innovatiehub die deel uitmaakt van de farmaceutische bedrijven van Johnson & Johnson. Het is een unieke mix van expertise, vaardigheden en partnerschappen op het vlak van onderzoek en ontwikkeling (R&D), productie en de lancering van nieuwe producten. Samen bouwen ze aan een toekomst waarin ziekte tot het verleden behoort.

Wie zijn hun #STEMhelden?

Aan deze video werkten Julie (kindreporter), Serge (Director Data Sciences), Paula (Program Leader, Disease Management), Jo (Senior Director Global Public Health) en Dr. Jude (HCP in Uganda) mee.

Serge Johnson and Johnson 2

Meer weten over

Johnson and Johnson

Johnson & Johnson

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met onze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven Brightlab en partners graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.

Wil je meer weten?

 • Een olie-en gasbedrijf

  Exxon Mobil 3

  Kijk binnen bij olie- en gasbedrijf ExxonMobil en kom snel te weten hoe ze gerecycleerde plastics testen.

  Ontdek meer over ExxonMobil
 • Chemische sector

  STE Mhelden BASF

  Breng een bezoek achter de schermen BASF en kijk hoe ze op een duurzame manier chemische producten maken.

  Ontdek meer over BASF
 • Sector van de halfgeleiders/micro-elektronica

  STE Mhelden Melexis

  Laat je rondleiden bij Melexis en kijk hoe microchips in elektrische auto’s en thermometers werken.

  Ontdek meer over Melexis
 • Een olie- en gasbedrijf

  STE Mhelden Total

  Stap binnen bij Total en ontdek hoe ze op een duurzame manier van olie afkomstig uit plastic afval nieuwe plastics maken.

  Ontdek meer over Total

in samenwerking met

VRT logoImage 1