Image 1

Start je zoektocht in onze STEM videotheek

Obumex

Wat heeft interieurinrichting met STEM te maken?
in samenwerking met het STEM-platform en VRT logo

Obumex helpt je volledige huis te decoreren. Van badkamer‑, bureau- en keukenkasten tot schoolbanken. Ook voor je gehele interieurinrichting, kan je bij hen terecht. Maar wat heeft dat nu met STEM te maken? Bij Obumex werken interieurarchitecten, programma tekenaars en productiemedewerkers. Zij hebben allemaal technische kennis! 

Wie zijn hun STEMhelden? 

 • Kaat (operations manager) is een manusje-van-alles! Planningen maken, doelstellingen behalen, het bedrijf helpen runnen en de kwaliteit van de producten bewaken. Kaat doet het allemaal. Van opleiding is ze industrieel ingenieur. De vakken die ze in het middelbaar kreeg waren voornamelijk: Latijn, Wiskunde en wetenschappen. 
Ik vind technologie heel belangrijk. Enkel zo kan je de hoge kwaliteit en de wensen van je klanten waarmaken.
 • Fien (interieurarchitecte) ontwerpt keukens voor klanten. Via een technisch programma maakt ze een schets van je droomkeuken en zet ze die schets om in een foto. Zo kunnen klanten beter voorstellen hoe hun keuken eruit zal zien. Al die technische kennis is natuurlijk belangrijk. Fien studeerde dan ook handel en interieurvormgeving. 
 • Jolien (werkvoorbereider/​technisch tekenaar) tekent de plannen van Fien uit in 3D en zet die later naar 2D om. Zo kunnen ze perfect de afmeting van elke kast weten. Dit gebeurt allemaal via de computer! Jolien studeerde een technische bouwrichting waarbij ze leerde met al die technische programma’s te werken. 
STE Mhelden Obumex

Meer weten over de houtsector?

Obumex

Obumex

WOODWIZE groen BL vol RGB NL

Woodwize

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met onze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven Brightlab en partners graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.

Wil je meer weten?

 • Een olie-en gasbedrijf

  Exxon Mobil 3

  Kijk binnen bij olie- en gasbedrijf ExxonMobil en kom snel te weten hoe ze gerecycleerde plastics testen.

  Ontdek meer over ExxonMobil
 • Chemische sector

  STE Mhelden BASF

  Breng een bezoek achter de schermen BASF en kijk hoe ze op een duurzame manier chemische producten maken.

  Ontdek meer over BASF
 • Sector van de halfgeleiders/micro-elektronica

  STE Mhelden Melexis

  Laat je rondleiden bij Melexis en kijk hoe microchips in elektrische auto’s en thermometers werken.

  Ontdek meer over Melexis
 • Een olie- en gasbedrijf

  STE Mhelden Total

  Stap binnen bij Total en ontdek hoe ze op een duurzame manier van olie afkomstig uit plastic afval nieuwe plastics maken.

  Ontdek meer over Total

in samenwerking met

VRT logoImage 1