Image 1

Start je zoektocht in onze STEM videotheek

Polestar

"Hoe meer kilometers we elektrisch kunnen rijden, hoe beter."
in samenwerking met het STEM-platform en VRT logo

Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, moeten we dringend minder fossiele brandstoffen gebruiken. De oplossing? Met z’n allen elektrisch rijden! Om dat doel te bereiken, heb je natuurlijk wel genoeg #STEMhelden nodig. Wie gaat anders al die elektrische auto’s produceren en onderhouden? Bij EDUCAM, het kennis- en opleidingscentrum voor de autosector en aanverwante sectoren, weten ze daar álles van.

Ook bij ACG Gent, een vaste waarde in Gent voor verkoop, onderhoud en herstellingen van auto’s, werken heel wat #STEMhelden. Zij werken dag in dag uit voor zowel Polestar, Volvo als Maserati. Je vindt hen terug in hun Polestar Space’, midden in het prachtige stadscentrum van Gent. 

Wie zijn hun #STEMhelden?

 • Tim is Diagnose technieker bij ACG Gent. Of het nu gaat om elektronische of mechanische defecten, bij Tim ben je aan het juiste adres. Voor de meest complexe problemen heeft hij wel een oplossing klaar. Daarvoor heb je wel een hogere opleidingsgraad mechanica nodig. Zoeken-zoeken-zoeken en testen-testen-testen, het klinkt Tim als muziek in de oren.
 • Hanne is één van de drie Personal Service Advisors bij ACG Gent. Ze is de enige vrouw aan de receptie en staat steeds met een glimlach klaar voor haar klanten. Het inplannen van taken, het opmaken van facturen, ze neemt het allemaal voor haar rekening. 

Als klein meisje had ik al een hart voor auto’s. Ik ben dan ook zielsgelukkig dat ik van mijn droom mijn job heb kunnen maken.”

EDUCAM Polestar 4

Meer weten over

Polestar

POLESTAR

Educam

EDUCAM, het kennis- en opleidingscentrum voor de autosector en aanverwante sectoren

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met onze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven Brightlab en partners graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.

Wil je meer weten?

 • Een olie-en gasbedrijf

  Exxon Mobil 3

  Kijk binnen bij olie- en gasbedrijf ExxonMobil en kom snel te weten hoe ze gerecycleerde plastics testen.

  Ontdek meer over ExxonMobil
 • Chemische sector

  STE Mhelden BASF

  Breng een bezoek achter de schermen BASF en kijk hoe ze op een duurzame manier chemische producten maken.

  Ontdek meer over BASF
 • Sector van de halfgeleiders/micro-elektronica

  STE Mhelden Melexis

  Laat je rondleiden bij Melexis en kijk hoe microchips in elektrische auto’s en thermometers werken.

  Ontdek meer over Melexis
 • Een olie- en gasbedrijf

  STE Mhelden Total

  Stap binnen bij Total en ontdek hoe ze op een duurzame manier van olie afkomstig uit plastic afval nieuwe plastics maken.

  Ontdek meer over Total

in samenwerking met

VRT logoImage 1