Image 1

Start je zoektocht in onze STEM videotheek

Wintmolders

"We willen iedereen te eten geven op een zo zuinig en ecologisch mogelijke manier".
in samenwerking met het STEM-platform en VRT logo

Ook in de landbouw werken #STEMhelden. Hun superkracht? Op een veilige en efficiënte manier — die bovendien ook goed is voor het milieu — voor voldoende en gezonde voeding zorgen. Om hun doel te bereiken, gebruiken ze heel wat hoogtechnologische machines en voertuigen. Daar weten ze bij EDUCAM, het kennis- en opleidingscentrum voor de autosector en aanverwante sectoren álles van.

Het zal je niet verbazen dat er ook bij het landbouwmechanisatiebedrijf Wintmolders, gevestigd in het kloppende hart van het glooiend groene Haspengouw, waar landbouw en fruitteelt centraal staan, heel wat #STEMhelden werken. Naast een indrukwekkende showroom, beschikt Wintmolders ook over een ruim magazijn en een goed geëquipeerde werkplaats. Wintmolders is dealer van topmerken zoals Fendt tractoren, Amazone landbouwmachines, DiBO reinigingsmachines, e.a. Ze verkopen nieuwe en tweedehands machines en doen de onderhouden en herstellingen. Het bedrijf is de optelsom van 4 generaties service en techniek. Dat betekent 75 jaar trotse vakkennis.

Wie zijn hun #STEMhelden?

 • Cédric vertegenwoordigt de vierde generatie in het bedrijf. Hij is 5 jaar geleden begonnen en is verantwoordelijk voor het magazijnbeheer en de aankoop van onderdelen. Daarnaast houdt hij zich bezig met de nieuwste technologieën waaronder zelfrijdende tractoren. Hij is grote fan van Fendt tractoren en Mercedes G‑klasse.
 • Jonathan is als jobstudent begonnen en werkt nu ruim 6 jaar als technieker. Hij doet de onderhouden, herstellingen en diagnoses van de tractoren en machines. Hij is grote fan van BMW en Fendt.
 • Donaat is een jonge en moderne akkerbouwer. Hij werkt het allerliefst met de laatste nieuwe technologieën en machines. Hij doet diverse werkzaamheden zoals ploegen, zaaien, mesten, oogsten van o.a. wortelen, tarwe, enz. Donaat is bovendien klant bij Wintmolders.
Wintmolders 5

Meer weten over

Wintmolders enkel tractor

Wintmolders

Educam

EDUCAM, het kennis- en opleidingscentrum voor de autosector en aanverwante sectoren

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met onze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven Brightlab en partners graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.

Wil je meer weten?

 • Een olie-en gasbedrijf

  Exxon Mobil 3

  Kijk binnen bij olie- en gasbedrijf ExxonMobil en kom snel te weten hoe ze gerecycleerde plastics testen.

  Ontdek meer over ExxonMobil
 • Chemische sector

  STE Mhelden BASF

  Breng een bezoek achter de schermen BASF en kijk hoe ze op een duurzame manier chemische producten maken.

  Ontdek meer over BASF
 • Sector van de halfgeleiders/micro-elektronica

  STE Mhelden Melexis

  Laat je rondleiden bij Melexis en kijk hoe microchips in elektrische auto’s en thermometers werken.

  Ontdek meer over Melexis
 • Een olie- en gasbedrijf

  STE Mhelden Total

  Stap binnen bij Total en ontdek hoe ze op een duurzame manier van olie afkomstig uit plastic afval nieuwe plastics maken.

  Ontdek meer over Total

in samenwerking met

VRT logoImage 1