Image 1

Start je zoektocht in onze STEM videotheek

Wondercar

"Wij geven de voorkeur aan herstellen boven vervangen."
in samenwerking met het STEM-platform en VRT logo

Wist je dat #STEMhelden zorgen voor minder ongevallen in het verkeer? Dat doen ze door voertuigen steeds slimmer te maken met sensoren. Een slim voertuig is bovendien een voertuig dat heel goed onderhouden wordt. Daar weten ze bij EDUCAM, het kennis- en opleidingscentrum voor de autosector en aanverwante sectoren, álles van.

Ook bij Wondercar, een nationaal netwerk van 36 moderne carrosseriebedrijven, zijn heel wat #STEMhelden aan de slag. Ze herstellen alle soorten schade, gaande van een kleine kras tot een crash na een ongeval, voor personen-en bestelwagens. Dat doen ze voor alle type motorisaties (benzine, diesel, plug-in hybrides en elektrische) en voor alle merken. Ze maken daarbij gebruik van de nieuwste reparatietechnieken. Zo slagen ze er bijvoorbeeld in om schade te herstellen zonder onderdelen te moeten vervangen. En dankzij het gebruik van hun hoogwaardige tools verbruiken ze minder energie. Iedereen wint er dus bij, ook de natuur!

Wie zijn hun #STEMhelden?

 • Rizvan is autotechnieker. Omdat Wondercar alle merken en alle soorten voertuigen repareert, kunnen de herstellingen vaak heel complex zijn. Maar dat maakt het werk voor Rizvan alleen maar interessanter! Om deze job te kunnen doen heb je daarom best een goede opleiding en dus heel wat know-how op zak.
 • Patrick is hersteller en werkt in een Smartbox’. Dankzij deze speciale cabine slaagt hij erin om in één dag een voertuig te herstellen. Patrick is dan ook zeer goed getraind om herstellingen van A tot Z uit te voeren. Deze moderne apparatuur en zijn uitmuntend oog voor detail zorgen ervoor dat hij herstellingen beter en sneller kan uitvoeren.
Wondercar 3

Meer weten over

Wondercar

Wondercar

Educam

EDUCAM, het kennis- en opleidingscentrum voor de autosector en aanverwante sectoren

Wat kan ik waar studeren?

Je kan met deze vraag terecht in de Onderwijskiezer, de onderwijswebsite van de centra voor leerlingenbegeleiding waar onder meer alle STEM-opleidingen (vanaf het 2e leerjaar) op terug te vinden zijn. Dat geldt voor zowel het voltijds onderwijs, het systeem leren en werken’ (deeltijds beroepsonderwijs, leertijd, duaal leren) als in het buitengewoon onderwijs.

Welke job kan ik later uitoefenen?

Wat wil je later worden? Die vraag heb je vast al vaak gehoord. Maar weet je ook het antwoord? Misschien heb je nog geen idee en dat is helemaal niet erg. Met onze tests (voor volwassenen) zoek je voor jezelf uit welke beroepen goed bij je passen.

STEM-projecten in de klas

Hoe pak ik STEM aan in aan de klas? Hoe blijf ik mijn leerlingen inspireren? Daar geven Brightlab en partners graag een antwoord op. Met ons ruim aanbod aan innoverende STEM-opleidingen en andere STEM-initiatieven voor lager en secundair onderwijs bieden we voor elke leerkracht een aanpak. Samen stomen we jongeren klaar voor de uitdagingen van de 21ste eeuw.

Wil je meer weten?

 • Een olie-en gasbedrijf

  Exxon Mobil 3

  Kijk binnen bij olie- en gasbedrijf ExxonMobil en kom snel te weten hoe ze gerecycleerde plastics testen.

  Ontdek meer over ExxonMobil
 • Chemische sector

  STE Mhelden BASF

  Breng een bezoek achter de schermen BASF en kijk hoe ze op een duurzame manier chemische producten maken.

  Ontdek meer over BASF
 • Sector van de halfgeleiders/micro-elektronica

  STE Mhelden Melexis

  Laat je rondleiden bij Melexis en kijk hoe microchips in elektrische auto’s en thermometers werken.

  Ontdek meer over Melexis
 • Een olie- en gasbedrijf

  STE Mhelden Total

  Stap binnen bij Total en ontdek hoe ze op een duurzame manier van olie afkomstig uit plastic afval nieuwe plastics maken.

  Ontdek meer over Total

in samenwerking met

VRT logoImage 1