Tickets & Boekingen
Menu
NL
FR
EN
Sluiten
Bezoekers
Op bezoek komen
Met een groep op bezoek komen
Feesten en ontdekken
Online ervaren
Door ons aanbevolen
Scholen
Op bezoek komen
Ons laten langskomen
Online ervaren
Speciaal voor leerkrachten
Door ons aanbevolen
Bedrijven en organisatoren
Een event organiseren
Ons laten langskomen
Samenwerken
Expo kopen
Route & Contact
Toegankelijkheid
Blogoverzicht
Snel zoeken
01/06/23
Retourtje vuilnisbelt?
Online shoppen is zo normaal geworden dat we steeds vaker meer-dan-nodig kopen (denk maar aan die ene broek die je in verschillende maten b…
Ontdek er alles over
08/05/23
Reuzendino’s met nesteldrang
In de Narmada-vallei in Centraal-India vonden paleontologen de afgelopen jaren al ontzettend veel fossielen terug uit het late Krijt-tijdpe…
Ontdek er alles over
08/05/23
Wat zijn die stipjes op een aardbei?
De rode, zoete aardbei die we op taartjes leggen, in chocolade dippen of bedekken met slagroom is iets bijzonders. En dan hebben we het nie…
Ontdek er alles over
24/04/23
Hoeveel paardenkracht heeft een paard? (Hint: het is meer dan één.)
Paardenkracht heeft eigenlijk net zoveel met stoommachines als met paarden te maken. De eenheid werd aan het einde van de 18de eeuw gelance…
Ontdek er alles over
24/04/23
IJs op doktersvoorschrift?
Patiënten die strijden tegen kanker krijgen vaak af te rekenen met heel wat vervelende bijwerkingen van hun behandeling. Zo kan na een chem…
Ontdek er alles over
17/04/23
‘Floater’ of ‘sinker’? Wetenschap weet wat drollen doet drijven
Een goede 10 procent van de mensen dropt een drol die blijft drijven in het toilet – een zogenaamde ’floater’. De rest ziet z’n stoelgang m…
Ontdek er alles over
13/04/23
Waarom spat dat laatste kneepje ketchup alle kanten uit?
Eerst wil de ketchup niet uit de fles. Daarna spettert de saus eruit. Je zou voor minder dat allerlaatste kneepje ketchup aan je voorbij la…
Ontdek er alles over
03/04/23
Waarom zijn we zo gek op chocolade?
Wie z’n tanden in een stuk chocolade zet, hoort het zachtjes kraken en voelt de stukjes daarna smelten op de tong. Zalig!
Ontdek er alles over