Nodig Technopolis uit op jouw school

Wij brengen onze shows en workshops naar jou!
Met veel plezier trekken we erop uit met onze beste workshops en wetenschapsshows. Voor elke leeftijdsgroep hebben we een workshop en/​of show volledig op maat ontwikkeld. We sturen één of meerdere edutainers, entertainers met een wetenschapsknobbel, op pad die alle workshops tot in de puntjes begeleiden en alle shows doen knallen.

Vraag snel vrijblijvend een offerte en we werken een voorstel op maat van jouw school uit.
Workshop Lab Frisdrankendief 48
2e en 3e kleuterklas

Scholenshow Billie ruimt het circus op

Maak kennis met Billie, de enige echte opruimer van het circus. Je kleuters assisteren Billie tijdens het opruimen en leren al doende (en al zingend!) bij over evenwicht, vergelijken en sorteren.

Inbegrepen in Show- en WOWpakket
Ontdek er alles over
m Tiny workshop kind robot
Nieuw
3e kleuterklas

Scholenworkshop mTiny

Ken jij mTiny al? Het is een kleine robot die kleuterharten verovert en die enkel code spreekt. De enige manier om te spelen is dus – je raadt het al – door te leren coderen.

Apart te boeken (ook zonder pakket of toegang)
Ontdek meer
We Do
2e & 3e gr. LO

Scholenworkshop LEGO WeDo 2.0

Programmeren is kinderspel! Dat tonen we graag aan tijdens onze workshop LEGO WeDo 2.0. We brengen het pakket mee naar jouw klas en gaan met jouw leerlingen op 1, 2, 3 aan de slag.

Ontdek meer
Alle graden LO

Scholenshow Science Jukebox

Tijdens de show Science Jukebox’ schudt onze edutainer met evenveel gemak wetenschappelijke experimenten uit de mouw als een jukebox platen afspeelt. Jouw leerlingen kiezen welke experimenten precies aan bod komen.

Ontdek meer
3e gr. LO

Scholenworkshop De frisdrankendief

Wanneer je leerlingen de mededeling krijgen dat de begeleider bestolen werd, krijgen ze de opdracht om via allerlei proefjes de identiteit van de dief te achterhalen.

Ontdek er alles over
Lab Technopolis
1e gr. SO

Scholenworkshop De verdwijning van Amélie

Om een mysterieuze verdwijning op te lossen, onderzoeken je leerlingen als echte forensisch experten de eigenschappen van een stukje plastic. Slagen ze in hun opdracht en vinden ze Amélie terug?

Ontdek er alles over
Hacking Stem 57
Nieuw
1e gr. SO

Scholenworkshop Hacking STEM: Elektromagnetisch spectrum

Wat is licht? Wat zien we? En nog fascinerender: wat zien we niet? Samen bouwen we een spectrometer om lichtgolflengen te meten, waaronder infrarood- en UV-lichtniveaus in onze omgeving. 

Ontdek meer
1e gr. SO

Scholenworkshop LEGO SPIKE

Met LEGO Education SPIKE Prime leren we leerlingen blok per blok programmeren. Hun tools? Programmeerbare bouwblokken, motoren en sensoren, en een bijzonder intuïtieve programmeeromgeving. 

Ontdek meer

Praktisch

Boek je meerdere shows of workshops op dezelfde dag? Op de tweede krijg je 10% korting. Boek je een derde show of workshop, dan bedraagt de korting hierop 20%. (De korting is niet van toepassing op het totaalbedrag.)
De precieze tijdstippen en de nodige lokalen/zalen worden bekeken bij de reservatie.
vuurproef trechter
Robot acteur Improbotics
Dit kan je ook interesseren

Boek een theatervoorstelling

In samenwerking met ERLNMYR bieden we interactieve theatervoorstellingen voor jongeren aan. Hiermee trekken we naar scholen, cultuurcentra, bedrijven, universiteiten… 

Eigenlijk overal waar er een lege zaal is. De (gloed)rode draad? Wetenschap natuurlijk! 

Ontdek meer