Nodig Technopolis uit op jouw school

Met veel plezier trekken we naar jouw school met een workshop en/​of show op maat van jouw leerlingen. Geef ons een seintje en we sturen één of meerdere edutainers op pad die alle workshops tot in de puntjes begeleiden en alle shows doen knallen.

Graaf je graag dieper in de bouwsector? Scroll dan zeker verder naar ons project Digital Construction on the Road.

Vraag snel vrijblijvend een offerte en we werken een voorstel op maat van jouw school uit.
Lego We Do 13
2e en 3e kleuterklas

Scholenshow Billie ruimt het circus op

Maak kennis met Billie, de enige echte opruimer van het circus. Je kleuters assisteren Billie tijdens het opruimen en leren al doende (en al zingend!) bij over evenwicht, vergelijken en sorteren.

Ontdek meer
m Tiny workshop kind robot
3e kleuterklas

Scholenworkshop mTiny

Ken jij mTiny al? Het is een kleine robot die kleuterharten verovert en die enkel code spreekt. De enige manier om te spelen is dus – je raadt het al – door te leren coderen.

Ontdek meer
Lego We Do 24
2e & 3e gr. LO

Scholenworkshop LEGO WeDo

Programmeren is kinderspel! Dat tonen we graag aan tijdens onze workshop LEGO WeDo. We brengen het pakket mee naar jouw klas en gaan met jouw leerlingen op 1, 2, 3 aan de slag.

Ontdek meer
Alle graden LO

Scholenshow Science Jukebox

Tijdens de show Science Jukebox’ schudt onze edutainer met evenveel gemak wetenschappelijke experimenten uit de mouw als een jukebox platen afspeelt. Jouw leerlingen kiezen welke experimenten precies aan bod komen.

Ontdek meer
3e gr. LO

Scholenworkshop De frisdrankendief

Wanneer je leerlingen de mededeling krijgen dat de begeleider bestolen werd, krijgen ze de opdracht om via allerlei proefjes de identiteit van de dief te achterhalen.

Ontdek er alles over
De verdwijning van Amelie VLOT Eksaarde 2
1e gr. SO

Scholenworkshop De verdwijning van Amélie

Om een mysterieuze verdwijning op te lossen, onderzoeken je leerlingen als echte forensisch experten de eigenschappen van een stukje plastic. Slagen ze in hun opdracht en vinden ze Amélie terug?

Ontdek er alles over

Praktisch

Boek je meerdere shows of workshops op dezelfde dag? Op de tweede krijg je 10% korting. Boek je een derde show of workshop, dan bedraagt de korting hierop 20%. (De korting is niet van toepassing op het totaalbedrag.)
De precieze tijdstippen en de nodige lokalen/zalen worden bekeken bij de reservatie.
Science Jukebox

Digital Construction on the Road

Hoe tillen nieuwe technologieën de bouwsector naar een hoger niveau? Dat komen we samen met Buildwise en Constructiv graag bij jou op school demonstreren. Boek onze workshop Moord op de werf’ of onze demo’s Digital construction’ en we komen licht werpen op fotogrammetrie, virtual en augmented reality, digitale meetapparatuur, drones en exoskeletten. 

Digital construction on the road achtergrond
3e graad SO (BSO)

Workshop Moord op de werf

Wanneer een lijk op de werf wordt gevonden, wijzen we jouw leerlingen aan als de speurders van dienst. De enige manier om de dader en het moordwapen te vinden: nieuwe technologieën in de bouw leren kennen. 

Maar opgelet, de juiste antwoorden zitten verborgen achter slot en grendel. Kraken jouw leerlingen de code?

Gratis voor scholen met akkoord bouwsector
Info & Inschrijving
3e graad SO & Hoger onderwijs

Demo's Digital construction

Hoe worden nieuwe technologieën toegepast? Wat is het voordeel voor de bouwsector? Tijdens 6 demo’s van 20 à 30 minuten (die je ook apart kan boeken) mogen studenten ons de kleren van het lijf vragen.

Elke demo belicht een nieuwe technologie, die ze ook zelf mogen uitproberen.

Gratis voor scholen met akkoord bouwsector
Info & inschrijving

In samenwerking met

Buildwise
Constructiv
De bouw kijkt verder