Nieuw

Nodig Technopolis uit op jouw school

Wij brengen onze shows en workshops naar jou!
Ook dit schooljaar trekken we erop uit met onze beste workshops en wetenschapsshows. Voor elke leeftijdsgroep hebben we een workshop en/​of show volledig op maat ontwikkeld. We sturen één of meerdere edutainers, entertainers met een wetenschapsknobbel, op pad die alle workshops tot in de puntjes begeleiden, alle shows doen knallen en bovendien perfect rekening houden met de coronamaatregelen. Doe je leerlingen een plezier en wissel je lessen af met een onvergetelijke Technopolis-ervaring. Vraag snel vrijblijvend een offerte en we werken een voorstel op maat van jouw school uit.
Workshop Lab Frisdrankendief 48

Trakteer je leerlingen op deze workshops en shows

2e en 3e kleuterklas

Show Billie ruimt het circus op

Maak kennis met Billie, de enige echte opruimer van het circus. Je kleuters assisteren Billie tijdens het opruimen en leren al doende (en al zingend!) bij over evenwicht, vergelijken en sorteren.

Ontdek er alles over
M Tiny 02
Nieuw
3e kleuterklas

Workshop mTiny

Ken jij mTiny al? Het is een kleine robot die kleuterharten verovert en die enkel code spreekt. De enige manier om te spelen is dus – je raadt het al – door te leren coderen.

Vanaf november 2021
Ontdek meer
We Do
2e & 3e gr. LO

Workshop LEGO WeDo 2.0

Programmeren is kinderspel! Dat tonen we graag aan tijdens onze workshop LEGO WeDo 2.0. We brengen het pakket mee naar jouw klas en gaan met jouw leerlingen op 1, 2, 3 aan de slag.

Ontdek meer
Alle graden LO

Show Science Jukebox

Tijdens de show Science Jukebox’ schudt onze edutainer met evenveel gemak wetenschappelijke experimenten uit de mouw als een jukebox platen afspeelt. Jouw leerlingen kiezen welke experimenten precies aan bod komen.

Ontdek meer
3e gr. LO

Workshop De frisdrankendief

Wanneer je leerlingen de mededeling krijgen dat de begeleider bestolen werd, krijgen ze de opdracht om via allerlei proefjes de identiteit van de dief te achterhalen.

Ontdek er alles over
Lab Technopolis
1e gr. SO

Workshop De verdwijning van Amélie

Om een mysterieuze verdwijning op te lossen, onderzoeken je leerlingen als echte forensisch experten de eigenschappen van een stukje plastic. Slagen ze in hun opdracht en vinden ze Amélie terug?

Ontdek er alles over
Hacking STEM Spectrometer 02
Nieuw
1e gr. SO

Workshop Hacking STEM: Elektromagnetisch spectrum

Wat is licht? Wat zien we? En nog fascinerender: wat zien we niet? Samen bouwen we een spectrometer om lichtgolflengen te meten, waaronder infrarood- en UV-lichtniveaus in onze omgeving. 

Vanaf november 2021
Ontdek meer
1e gr. SO

Workshop LEGO SPIKE

Met LEGO Education SPIKE Prime leren we leerlingen blok per blok programmeren. Hun tools? Programmeerbare bouwblokken, motoren en sensoren, en een bijzonder intuïtieve programmeeromgeving. 

Vanaf januari 2022
Ontdek meer

Praktisch

Boek je meerdere keren dezelfde activiteit op dezelfde dag en op dezelfde locatie, dan is dat extra voordelig. Boek je deze twee keer, dan krijg je 10% korting. Boek je deze drie keer, dan krijg je 20%...
Schooljaar 2021-2022. De precieze tijdstippen en de nodige lokalen/zalen worden bekeken bij de reservatie.