Gratis

Online ervaren

Hebben je leerlingen nooit genoeg van wetenschap? Online verbazen we hen 24 op 7 met videoreeksen die zin doen krijgen om STEM te studeren, te gekke proefjes, quizzen, een online escape game en nog zo véél meer. 

En dat allemaal gratis en voor niks: aSTEMblieft!
Proefje plastic fles
Nieuw
LO

Podcast TEEN of TANDER

Professionele bekvechters Ragna en Michiel zijn het nooit — maar dan ook nóóit — met elkaar eens. Voor hen is het altijd t één of t ander. En zo geraken ze steevast van de ene in andere battle verzeild. Hun strijdwapens? Een rappe tong en flink wat wetenschap.

Luister nu
TEEN OF TANDER Website 1600x1200 Lichtblauw
Wolk in een fles

Proefjes, proefjes en nog eens proefjes!

Onze online proevendatabank zit boordevol leuke experimenten die je samen met je leerlingen in de klas kan uitvoeren. Kies jouw doelgroep en filter heel handig op thema. 

Volg ons op Facebook

Dol op proefjes? Op Technopolis voor leerkrachten’ op Facebook posten we altijd de nieuwste proefjesvideo’s. 

Volg ons

vloggers Zanne en Emiel

Online videoreeksen

Op YouTube en onze Facebook-pagina Technopolis voor leerkrachten’ bieden we je continu nieuwe inspirerende videoreeksen aan die zelfs de koelste kikkers in je klas omtoveren tot verwonderde science lovers. 

Ontdek meer
Gratis
Online escape game
1e & 2e gr. SO

Friend Zone

Bereid je leerlingen voor op een ongeziene digitale en sociale beproeving via onze escape game Friend Zone. Verwacht geen deuren of kasten met ontbrekende sleutels, maar een nieuw sociaal media platform en een verborgen developer modus. Sluit perfect aan bij de leefwereld van 12- tot 16-jarigen. 

Ontdek meer
Food for the Future
Gratis
3e gr. ASO & TSO

Food for the Future

Tijdens de smaakmakende online lezingenreeks Food for the Future” maken je leerlingen kennis met drie fijnproevers en voedselexperten die zich vastbijten in de toekomst van de voedingsindustrie.

Ontdek meer
Dag van de Wetenschap 2021 16

Élke dag een Dag van de Wetenschap

Op www​.dagvandewetenschap​.be kan je het héle jaar door deelnemen aan 360°-tours, podcasts, digi-quizzen, doe- en bouwpakketten, experimenten, shows, lezingen, spelletjes, workshops… En dat allemaal gratis en voor niets. Dankzij het digitale platform kan élke dag een Dag van de Wetenschap zijn.

Ontdek meer