Online ervaren

Hebben je leerlingen nooit genoeg van wetenschap? Online verbazen we hen 24 op 7 met videoreeksen die zin doen krijgen om STEM te studeren, te gekke proefjes, een gratis online escape game, een digitale quiz en nog zo véél meer.
P1133796
DVDW 2021 facebook en twitter w433

Digitale Dag van de Wetenschap

Op zondag 28 november brengen we ode aan de wetenschap die ons leven zoveel makkelijk, beter én leuker maakt.

Vanuit je zetel kan je deelnemen aan bijna 500 online activiteiten, waaronder livestreams, 360°-tours, podcasts, digi-quizzen, doe- en bouwpakketten, experimenten, shows, lezingen, spelletjes, workshops… Er is zelfs een aanbod speciaal voor leerkrachten. Na de Dag van de Wetenschap blijven de meeste activiteiten live staan. Zo kan in feite élke dag een Dag van de Wetenschap zijn.

Stel nu al je dag samen
Nieuw
3e gr. LO & 1e gr. SO

Digitale Quiz-o-polis

Hoe goed hebben jouw leerlingen opgelet tijdens de les? Tijdens Quiz-o-polis, een gloednieuwe digitale wetenschapsquiz met live experimenten, nemen we de proef op de som.

Ontdek meer
Digitale Quiz o polis 13
Gratis
3e gr. SO

Virtuele voedingsquiz

Wat weten jouw leerlingen over voeding? Op dinsdag 8 februari 2022 lekker de proef op de som tijdens onze virtuele voedingsquiz.

Ontdek meer
Wolk in een fles

Proefjes, proefjes en nog eens proefjes!

Onze online proevendatabank zit boordevol leuke experimenten die je samen met je leerlingen in de klas kan uitvoeren. Kies jouw doelgroep en filter heel handig op thema. 

201907 Technopolis Shoot s 50

Online videoreeksen

Op YouTube en onze Facebook-pagina Technopolis voor leerkrachten’ bieden we je continu nieuwe inspirerende videoreeksen aan die je zelfs de koelste kikkers in je klas omtoveren tot verwonderde science lovers. Met onze vlogcamera duiken we regelmatig achter de schermen van topbedrijven en tonen we je leerlingen de weg naar de meest intrigerende STEM-opleidingen. Ook voor jou hebben we enkele inspirerende reeksen ingeblikt. 

Ontdek meer

#STEMhelden

Welke STEM-studies kan je volgen? En welke beroepen kan je later uitoefenen met STEM? Je leerlingen zoeken het uit in verschillende bedrijven en omgevingen. Ontdek zelf ook hoe je STEM op een leuke en originele manier in de klas kan brengen.

Ontdek meer
Nieuw
1e & 2e gr. SO | GRATIS

Friend Zone

In samenwerking met IBM, Child Focus en LUCA School of Arts ontwikkelden we een unieke digital escape game. Geen deuren of kasten met ontbrekende sleutels, maar tablets, een nieuw sociaal media platform en een verborgen developer modus vormen het voorwerp van een ongeziene digitale en sociale beproeving die haarfijn aansluit bij de leefwereld van 12- tot 16-jarigen.

Ontdek meer
Food for the Future
Nieuw
3e gr. ASO & TSO

Food for the Future

Tijdens de smaakmakende online lezingenreeks Food for the Future” maken je leerlingen kennis met drie fijnproevers en voedselexperten die zich vastbijten in de toekomst van de voedingsindustrie.

Ontdek meer