Mondmaskerplicht en Covid Safe Ticket

Een mondmasker is verplicht voor bezoekers vanaf 6 jaar overal in Technopolis. In onze Doe-tuin en in onze tijdelijke buitenexpo Insectopia is dit aanbevolen. In ons restaurant en onze picknickruimtes heeft iedereen vanaf 16 jaar een Covid Safe Ticket (op papier of via de app) nodig. Dit wordt aan de ingang van het restaurant en de picknickruimte in kwestie gecontroleerd samen met je identiteitskaart.

Het is helaas bijna onmogelijk om leerlingen uit verschillende klassen en scholen strikt gescheiden te houden.

Ontdek meer
Zeekracht 87
Nieuw
SO

Zeekracht

Digitale wetenschapsquiz 31
Nieuw
3e gr. LO & 1e gr. SO

Digitale Quiz-o-polis

Nieuw

Insectopia

Show-Half-uur-natuur3
KO & LO

Maak je klasbezoek aan Insectopia compleet!

Het kan bij jouw leerlingen weleens beginnen kriebelen… om nóg meer te leren over insecten. Gelukkig hebben daar de ideale remedie voor!

Ontdek meer

Kleuters

Alles wat je moet weten als je met je kleuters langskomt.

Ontdek meer

Lagere school

Bereid je klasbezoek tot in de puntjes voor.

Ontdek meer

1e graad secundair

Op stap met de eerste graad? Zo kom je goed voorbereid op bezoek.

Ontdek meer

2e & 3e graad secundair

Dit moet je zeker weten als je met de 2e en 3e graad komt experimenteren.

Ontdek meer
Kettingreactie

Scholentarief

Bekijk alle tarieven per doelgroep en ontdek onze voordelige combitickets.

Ontdek meer

Veilig op klasuitstap

Een mondmasker is verplicht voor bezoekers vanaf 6 jaar overal in Technopolis. In onze Doe-tuin en in onze tijdelijke buitenexpo Insectopia is dit aanbevolen. In ons restaurant en onze picknickruimtes heeft iedereen vanaf 16 jaar een Covid Safe Ticket (op papier of via de app) nodig. Wanneer je in het restaurant of in een van onze picknickruimtes aan tafel zit, hoef je je mondmasker niet te dragen.

Het is helaas bijna onmogelijk om leerlingen uit verschillende klassen en scholen strikt gescheiden te houden.

Ontdek meer
20211206 PUUR 3
Werken van 10 tot 29 januari

We zijn aan het vernieuwen

Stap voor stap vervangen we experimenten in onze hoofdexpo door spiksplinternieuwe. Daardoor zijn twee kleine zones op het gelijkvloers (aan de rechterkant wanneer je binnenkomt) en een klein stukje op onze benedenverdieping tijdelijk afgesloten. We doen ons best om hinder te vermijden.

Ontdek meer

Nodig ons uit op school

Absoluut niets kan ons tegenhouden om kinderen en jongeren in héél Vlaanderen te doen schreeuwen WOW, ook dat is wetenschap”. Daarom trekken we ook dit schooljaar rechtstreeks naar de scholen met onze beste workshops en wetenschapsshows. 

Ontdek meer

Zet ons op het programma

We gaan naar bedrijven, festivals, feestjes… en overal waar er nood is aan een snuifje wetenschap én spektakel. En cultuurcentra, gemeentelijke centra en noem maar kunnen Technopolis on Tour. Zij kunnen een show of theatervoorstelling op het programma zetten.

Ontdek meer
P1133796

Online ervaren

Hebben je leerlingen nooit genoeg van wetenschap? Online verbazen we hen 24 op 7 met videoreeksen die zin doen krijgen om STEM te studeren, te gekke proefjes, een gratis online escape game, een digitale quiz en nog zo véél meer.

Ontdek meer

Volg ons op TikTok

Volg nu Technopolis_​Academy en laat je inspireren door talloze proefjesvideo’s om zelfs de grootste ma-da-is-toch-ni-voor-mij-scepticus in je klas ervan te overtuigen dat STEM helemaal hét is.

Workshops leerkrachten

Ontdek welke workshops speciaal voor leerkrachten we in petto hebben.

Ontdek meer

Elders beleven

Niet alleen in Technopolis kan je je laten verrassen door wetenschap en technologie. Zijn je leerlingen al gebeten door de wetenschapsmicrobe? Of zoeken ze gewoon naar te gekke activiteiten en evenementen? We helpen hen maar al te graag op weg.

Ontdek meer