14+
2e & 3e gr. SO

EMIEL-itair

Duik achter de schermen van Defensie
Wat wil jij later doen? Schietstoelen uittesten? Onderwaterdrones bedienen? Of leuker nog: data verzamelen in een tank? Het zou je verwonderen wat je allemaal kan bij Defensie. We stuurden onze vlogger Emiel op pad met een speciale missie: ontdekken hoe je er met STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) kan bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst. Bekijk nu onze vierdelige reeks EMIEL-itair op YouTube.
Emiel itair F16

Missie geslaagd?

Onze vlogger Emiel trok op verkenning bij de 4 componenten van Defensie: Marine (Zeebrugge), Land (Heverlee), Lucht (Kleine Brogel) en Medisch (Blanden). Met wie maakte hij daar kennis? Niet met enkele stoere para’s of piloten, maar met een expert in onderwaterdrones, een camera-operator in tanks, twee F16-technici en een dierenarts. En ja, zij maken écht het verschil bij Defensie. Hun wapen? STEM! Dag na dag dragen zij bij aan de strijd voor een veiligere wereld. 

Hoe doen ze dat precies? En slaagt Emiel erin om zelf een aantal opdrachten uit te voeren? Ontdek het allemaal in EMIEL-itair!

Emiel itair

Bekijk alle afleveringen

Zin om je STEMpel te drukken op de wereld? 

Om haar missie te kunnen vervullen, heeft Defensie nood aan mannen én vrouwen die elke dag met STEM aan de slag willen gaan. Denk maar aan herstellers van vliegtuigen, tanks, bewapening, technici in de machinekamer van de schepen, radarspecialisten, cyberspecialisten, monteurs van medische apparatuur… Ook jij kan later je steentje bijdragen aan een veiligere wereld! Je hoeft er niet eens altijd een STEM-diploma voor op zak te hebben, want Defensie biedt zelf ook opleidingen aan. 

Ontdek snel meer over jouw toekomst bij Defensie.

https://www.mil.be/