12+
SO

Komkommers & Kwallen

Caloriearm, rijk aan vitamines en gezond. Dat geldt voor komkommers én kwallen. Maar zou je ze allebei op je bord willen? In onze nieuwe videoreeks proberen we de gekste dingen uit: van eendenkroos, algen en bananenschillen… tot – je raadt het al – kwallen.

Wat mag van jou wel dagelijkse kost worden? Al smakkend, likkend en lachend nemen we een hapje uit het menu van de toekomst.
Bekijk de reeks op YouTube
Komkommers en Kwallen 3 4
Algen 1500

Proeven… als je durft

In 10 afleveringen schotelen we 10 nietsvermoedende proefpersonen iets voor dat ze nog niet geproefd hebben. Terwijl ze nieuwe texturen, geuren en smaken verkennen, kruidt gastheer Emiel alle gerechten af met wetenschappelijke weetjes.

Meer dan eten

Elk gerecht wordt op een bedje van humor, wetenschap en ongezouten dialogen geserveerd. Waarom eten we het ene wel, maar trekken we spontaan bekken bij het andere? Ontdek waarom eten zoveel meer is dan eten.

Niet allemaal kommer & kwel

Uitdagingen zoals duurzaamheid, voedseltekorten, overconsumptie… zetten ons aan om onze huidige voedselconsumptie te evalueren. Maar voor je denkt dat het allemaal kommer en kwel is: in deze reeks staan geen problemen, maar mogelijke oplossingen op het menu.

Komkommers 1500

Pikante finale

In plaats van een gepeperde rekening, krijgt de gast(heer) op het einde een willekeurige peper van 8 000 tot 2 000000 op de schaal van Scoville. Zonder zeveren, dit is onze meest pikante videoreeks tot nu toe.

Voor wie?

Komkommers & Kwallen werd opgenomen voor fijnproevers vanaf 12 jaar. De reeks kan ook in de klas bekeken worden als een aangenaam tussendoortje of saus bij de lessen.

Gratis op YouTube

Je kan alle 10 afleveringen gratis op YouTube bekijken. Recht naar de smoelentrekkerij? Volg ons dan zeker op TikTok en Instagram!