Vergeet niet om op voorhand je ticket(s) online te kopen en/​of je bezoek te registreren.
Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Dagprogramma

Ontdek alles wat er te beleven valt!

Plan je bezoek met onze app

Wil je weten wat je waar en wanneer kan ontdekken tijdens je bezoek? Download dan onze app. Zo mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en kan je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

Expo's*

Door de coronacrisis hebben we voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers een reeks maatregelen getroffen om onze expo’s zo veilig mogelijk te maken. Zo was het noodzakelijk om bepaalde opstellingen gedeeltelijk of volledig af te sluiten of van de vloer te halen die onvoldoende ontsmet kunnen worden of waarbij onvoldoende fysieke afstand kan bewaard worden. Ontdek om welke opstellingen het gaat.

* Met je dagticket heb je automatisch toegang tot alle expo's en zones tijdens je bezoek.

Preview
4-104

#Technopolisverbouwt

Tegen de zomer van 2021 openen we een zone die zich helemaal richt op de toekomst. Om daar plaats voor te maken, is de Waterzone verdwenen. Niet getreurd, de leukste experimenten uit de Waterzone krijgen een plekje in het vernieuwde Kinder-doe-centrum. Intussen proberen we alle hinder tijdens de werken te beperken.

Ontdek al onze plannen
Video
8+

Hoofdtentoonstelling

Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken. Ontdek zeker onze Mendelejev-game, een opstelling waarbij je in de ruimte op zoek gaat naar elementen uit de tabel van Mendelejev!

Ontdek er alles over
Doe-tuin
8+

Doe-tuin

Trek naar naar buiten voor een reeks verrassende experimenten!

Ontdek er alles over
4-8

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek er alles over
8+

Sport buiten de lijntjes!

Sport buiten de lijntjes! Haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden.

Ontdek er alles over
Xplora
10-14

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Ontdek je al je talenten, kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt.

Ontdek er alles over
The Maze met TAGMAG 1
Nieuw
14-18

Hoe snel raak jij uit ons doolfhof in STEK?

In STEK kunnen jongeren van 14 tot 18 jaar onder normale omstandigheden regelmatig deelnemen aan workshops en vinden er talks plaats. Momenteel dagen we er tijdelijk al onze bezoekers, zowel jong als niet meer zo jong, uit om zo snel mogelijk uit ons mysterieus doolhof in de Toren van STEK te raken.

Ontdek er alles over
Video

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Shows*

Tijdens onze verfrissende show laten onze edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap.

Reserveer je plek voor onze shows via de aparte reservatiemodule. Je kan slechts één show naar keuze tegelijk aanduiden. Staat er nog een tweede show op het programma op de dag van je bezoek, dan kan je daar zeker en vast ook voor reserveren. Reserveer eerst een plek voor deze show en doorloop alle stappen totdat je een finale bevestiging krijgt. Daarna ga je terug naar het beginscherm van de reservatiemodule en doe je vervolgens hetzelfde voor de andere show die je wil bijwonen.

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket.

Show-Half-uur-natuur
6+

Show Een half uur natuur

Fluitende vogels, vallende bladeren, wilde paddenstoelen en dassenburchten. Achter elke boom doet onze altijd goedgemutste boswachter wel een verrassende ontdekking. Ontdek hoe onze nieuwsgierige boswachter het mysterie achter enkele natuurverschijnselen probeert te ontrafelen. 

Reserveer op voorhand je plekje.

Twee keer per dag in het weekend (ook op 1, 13, 14 en 24 mei).

Ontdek er alles over

Demo's*

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

Tenzij anders aangegeven, moet je voor de demo's op voorhand je plekje reserveren. Je kan slechts één demo naar keuze tegelijk aanduiden. Wens je nog een andere bij te wonen, dan kan dat zeker en vast! Reserveer eerst een plek voor deze demo en doorloop alle stappen totdat je een finale bevestiging krijgt. Daarna ga je terug naar het beginscherm van de reservatiemodule en doe je vervolgens hetzelfde voor de andere demo('s) die je wil bijwonen.

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket.

8+

Demo (W)ijs zonder water

Koele proeven over de bijzondere eigenschappen van CO₂! 

Reserveer op voorhand je plekje. (Niet nodig als je op woensdag 21 april komt.)

Twee keer op woensdag 21 april 2021 en twee keer per dag in het weekend (ook op 1, 13, 14 en 24 mei).

Ontdek er alles over
Science jukebox 16 9 11
8+

Demo Science Jukebox

Jij vraagt, onze edutainer draait! Kies een experiment uit onze hitlijst en geef je oren én ogen de kost.

Reserveer op voorhand je plekje.

Twee keer per dag in het weekend (ook op 1, 13, 14 en 24 mei).

Ontdek er alles over
8+

Demo Van de Graaff

Laat je haren rechtop zetten met… elektriciteit!

Voor deze demo hoef je niet te reserveren. 

Drie keer per dag op woensdag.

Ontdek er alles over
Kettingreactie 28
4+

Demo Kettingreactie

Zet je schrap voor een knaller van een finale!

Voor deze demo hoef je niet te reserveren.

Drie keer per dag op woensdag

Ontdek er alles over

Gratis online workshop in de LEGO Studio 2.0

Om veiligheidsredenen organiseren we tijdelijk geen workshops in het Lab of het Atelier. Daarom dagen we je uit om de meest originele LEGO-sets ooit te ontwerpen in onze gratis digitale LEGO Studio 2.0.

LEGO Ecohuis voorbeeld
Nieuw
8+

Bouw online een ecohuis met LEGO!

Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag in onze digitale LEGO Studio 2.0 en bouw het ecohuis van je dromen!

Ontdek er alles over

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kan het aanbod wijzigen.

Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen.