Vergeet niet om op voorhand je ticket(s) online te kopen en/​of je bezoek te registreren.
Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Dagprogramma

Ontdek alles wat er te beleven valt!

Plan je bezoek met onze app

Wil je weten wat je waar en wanneer kan ontdekken tijdens je bezoek? Download dan onze app. Zo mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en kan je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

 Expo's*

  Door de coronacrisis hebben we voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers een reeks maatregelen getroffen om onze expo’s zo veilig mogelijk te maken. Zo was het noodzakelijk om bepaalde opstellingen gedeeltelijk of volledig af te sluiten of van de vloer te halen die onvoldoende ontsmet kunnen worden of waarbij onvoldoende fysieke afstand kan bewaard worden. Ontdek om welke opstellingen het gaat.

* Met je dagticket heb je automatisch toegang tot alle expo's en zones tijdens je bezoek.

Preview
4-104

#Technopolisverbouwt

Op de plek waar vroeger de Waterkant stond, werken we volop aan een gloednieuwe zone over de toekomst van de zeeën en havens. Die zal af zijn tegen de zomer van 2021. En wat met de waterexperimenten die er stonden? De leukste krijgen op termijn een plekje in het tegen dan vernieuwde Kinder-doe-centrum.

Ontdek al onze plannen
Video
8+

Hoofdtentoonstelling

Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken. Ontdek zeker onze Mendelejev-game, een opstelling waarbij je in de ruimte op zoek gaat naar elementen uit de tabel van Mendelejev!

Ontdek er alles over
App
Binnenkort
8+ | vanaf 3 juli

Iedereen onderzoeker

Zit curieuzeneuzen in jouw bloed? En kan je niet wachten om jouw steentje bij te dragen aan de wetenschap? Zolang je zin hebt om de wereld rondom jou te verkennen, kan jij bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek dat er écht toe doet. In onze tijdelijke expo Iedereen onderzoeker” tonen we je graag hoe.

Ontdek er alles over
Doe-tuin
8+

Doe-tuin

Trek naar naar buiten voor een reeks verrassende experimenten!

Ontdek er alles over
4-8

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek er alles over
8+

Sport buiten de lijntjes!

Sport buiten de lijntjes! Haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden.

Ontdek er alles over
Xplora
10-14

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Ontdek je al je talenten, kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt.

Ontdek er alles over
Video

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Shows*

Tijdens onze verfrissende show laten onze edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap.

Om een show bij te wonen, moet je vooraf je plekje reserveren via de reservatiemodule.

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket.

Show-Half-uur-natuur
6+

Show Een half uur natuur

Fluitende vogels, vallende bladeren, wilde paddenstoelen en dassenburchten. Achter elke boom doet onze altijd goedgemutste boswachter wel een verrassende ontdekking. Ontdek hoe onze nieuwsgierige boswachter het mysterie achter enkele natuurverschijnselen probeert te ontrafelen. 

Reserveer op voorhand je plekje.

Twee keer per dag in het weekend. Deze show staat niet op het programma in de zomervakantie.

Ontdek er alles over
Koken met Mendel chef 29
Binnenkort
6+

Show Koken met Mendel-chef

Hoe experimenteel kan koken zijn? Mendel-chef, de rijzende ster aan het culinaire firmament, komt speciaal naar Technopolis voor de live opnames van het nieuwe tv-programma Koken met Mendel-chef”! Alle spotlights zijn op de even briljante als excentrieke kok gericht terwijl deze het ene na het andere experimentele gerecht bereidt.

Reserveer op voorhand je plekje.

Drie keer per dag tijdens de zomervakantie.

Ontdek er alles over

Demo's*

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

Tenzij anders aangegeven, moet je voor de demo's op voorhand je plekje reserveren. Je kan slechts één demo naar keuze tegelijk aanduiden. Wens je nog een andere bij te wonen, dan kan dat zeker en vast! Reserveer eerst een plek voor deze demo en doorloop alle stappen totdat je een finale bevestiging krijgt. Daarna ga je terug naar het beginscherm van de reservatiemodule en doe je vervolgens hetzelfde voor de andere demo('s) die je wil bijwonen.

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket.

8+

Demo (W)ijs zonder water

Koele proeven over de bijzondere eigenschappen van CO₂! 

Reserveer op voorhand je plekje. 

Twee keer per dag in het weekend. Deze demo staat niet op het programma in de zomervakantie.

Ontdek er alles over
Science jukebox 16 9 11
8+

Demo Science Jukebox

Jij vraagt, onze edutainer draait! Kies een experiment uit onze hitlijst en geef je oren én ogen de kost.

Reserveer op voorhand je plekje.

Twee keer per dag in het weekend. Deze demo staat niet op het programma tijdens de zomervakantie.

Ontdek er alles over
8+

Demo Van de Graaff

Laat je haren rechtop zetten met… elektriciteit!

Voor deze demo hoef je niet te reserveren. 

Drie keer per dag op woensdag en drie keer per dag in de zomervakantie.

Ontdek er alles over
Kettingreactie 28
4+

Demo Kettingreactie

Zet je schrap voor een knaller van een finale!

Voor deze demo hoef je niet te reserveren.

Drie keer per dag op woensdag en vier keer per dag in de zomervakantie.

Ontdek er alles over

Gratis online workshop in de LEGO Studio 2.0

Om veiligheidsredenen organiseren we tijdelijk geen workshops in het Lab of het Atelier. Daarom dagen we je uit om de meest originele LEGO-sets ooit te ontwerpen in onze gratis digitale LEGO Studio 2.0.

LEGO Ecohuis voorbeeld
Nieuw
8+

Bouw online een ecohuis met LEGO!

Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag in onze digitale LEGO Studio 2.0 en bouw het ecohuis van je dromen!

Ontdek er alles over

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kan het aanbod wijzigen.

Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen.