Kom je (ook) naar onze buitenexpo Insectopia? Koop dan zeker je tickets online als je zeker wil zijn dat er nog plaats is. 
Voordelige combitickets om Technopolis en Insectopia op één dag te bezoeken, zijn exclusief online verkrijgbaar.
Tickets & info

Dagprogramma

Ontdek alles wat er te beleven valt!
Met één dag kom je in Technopolis niet toe, zovéél om te ontdekken! Hieronder geven we een overzicht van ons aanbod.

Kom je langs op een schooldag?

Op deze dagen ontvangen we voornamelijk leerlingen in klasverband en staan er geen shows op het dagprogramma. Op schooldagen zijn wél alle expo's en zones geopend en geven we op regelmatige tijdstippen demo's.

Je bent hier élke dag van het jaar superwelkom, maar weet wel dat het hier op schooldagen vrij druk kan zijn...

Kom je langs met je klas?

Onder 'scholen' vind je het volledige scholenaanbod per leerjaar of graad, inclusief shows, workshops, e-rally's...

Reserveer zeker je klasuitstap op voorhand.

Plan je bezoek met onze app

Wil je weten wat je waar en wanneer kan ontdekken tijdens je bezoek? Download dan onze app. Zo mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en kan je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

 Expo's*

* Met je dagticket heb je automatisch toegang tot alle expo's en zones in Technopolis tijdens je bezoek. Wil je ook onze tijdelijke buitenexpo Insectopia bezoeken, dan heb je een apart ticket of een combiticket nodig.

Zeekracht vissen
8+ | gesloten van 1 tot 20 september

Zeekracht

Kweken we ons eten binnenkort in een onderwaterboerderij? Of pluggen we zeeschepen in een megagroot stopcontact? En slaan we energie op in gigantische badkuipen? In onze gloednieuwe expo Zeekracht dompelen we je onder in de zee en de haven van morgen zonder dat je ook maar één druppel water voelt.

Ontdek er alles over
Iedereen-onderzoeker Scivil
Nieuw
8+ | T.e.m. 30/09

Iedereen onderzoeker

Zit curieuzeneuzen in jouw bloed? En kan je niet wachten om jouw steentje bij te dragen aan de wetenschap? Zolang je zin hebt om de wereld rondom jou te verkennen, kan jij bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek dat er écht toe doet. In onze tijdelijke expo Iedereen onderzoeker” tonen we je graag hoe.

Ontdek er alles over
Doe-tuin
8+

Doe-tuin

Trek naar naar buiten voor een reeks verrassende experimenten!

Ontdek er alles over
4-8

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek er alles over
Video
8+

Hoofdtentoonstelling

Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken. Ontdek zeker onze Mendelejev-game, een opstelling waarbij je in de ruimte op zoek gaat naar elementen uit de tabel van Mendelejev!

Ontdek er alles over
8+

Sport buiten de lijntjes!

Sport buiten de lijntjes! Haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden.

Ontdek er alles over
Xplora
10-14

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Ontdek je al je talenten, kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt.

Ontdek er alles over
Video

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Show*

Tijdens onze verfrissende show laten onze edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap. 

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket. Je hebt hiervoor geen aparte reservatie nodig.

Koken met Mendel chef 29
6+

Show Koken met Mendel-chef

Hoe experimenteel kan koken zijn? Mendel-chef, de rijzende ster aan het culinaire firmament, komt speciaal naar Technopolis voor de live opnames van het nieuwe tv-programma Koken met Mendel-chef”! Alle spotlights zijn op de even briljante als excentrieke kok gericht terwijl deze het ene na het andere experimentele gerecht bereidt.

In september: 2 keer/dag op zaterdag en zondag.

Ontdek er alles over

Demo's*

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket. Je hebt hiervoor geen aparte reservatie nodig.

Kettingreactie demo
4+

Demo Kettingreactie

Zet je schrap voor een knaller van een finale!

In september: 2 tot 3 keer/dag.

Ontdek er alles over
8+

Demo (W)ijs zonder water

Koele proeven over de bijzondere eigenschappen van CO₂! 

In september: 2 tot 4 keer/dag.

Ontdek er alles over

Gratis online workshop in de LEGO Studio 2.0

Om veiligheidsredenen organiseren we tijdelijk geen workshops in het Lab of het Atelier. Daarom dagen we je uit om thuis de meest originele LEGO-sets ooit te ontwerpen in onze gratis digitale LEGO Studio 2.0.

LEGO Ecohuis voorbeeld
Nieuw
8+

Bouw online een ecohuis met LEGO!

Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag in onze digitale LEGO Studio 2.0 en bouw het ecohuis van je dromen!

Ontdek er alles over

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kan het aanbod wijzigen.

Koop je tickets goedkoper online

Online betaal je € 1 minder per ticket voor Technopolis. Bovendien hoef je met een online ticket op zak minder lang aan te schuiven aan het onthaal en gun je jezelf meer tijd om te experimenteren. Ook je tickets voor onze buitenexpo Insectopia koop je bij voorkeur online. De prijs is hetzelfde als aan de kassa, maar zo ben je zeker dat er plaats vrij is op de dag dat je langskomt.