Update 29/10/2020 — Technopolis en Dinopolis zijn tijdelijk gesloten.
Veelgestelde vragen
App op telefoon

Dagprogramma

Ontdek alles wat er te beleven valt!

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, is Technopolis tijdelijk gesloten.

> Veelgestelde vragen

Plan je bezoek met onze app

Wil je weten wat je waar en wanneer kan ontdekken tijdens je bezoek? Download dan onze app. Zo mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en kan je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

Expo's*

Door de coronacrisis hebben we voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers een reeks maatregelen getroffen om onze expo’s zo veilig mogelijk te maken. Zo was het noodzakelijk om bepaalde opstellingen gedeeltelijk of volledig af te sluiten of van de vloer te halen die onvoldoende ontsmet kunnen worden of waarbij onvoldoende fysieke afstand kan bewaard worden. Ontdek om welke opstellingen het gaat.

* Met je dagticket heb je automatisch toegang tot alle expo's en zones tijdens je bezoek behalve tot de tijdelijke buitenexpo Dinopolis.

Video
8+

Hoofdtentoonstelling

Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken. Ontdek zeker onze Mendelejev-game, een opstelling waarbij je in de ruimte op zoek gaat naar elementen uit de tabel van Mendelejev!

Ontdek er alles over
Doe-tuin
8+

Doe-tuin

Trek naar naar buiten voor een reeks verrassende experimenten!

Ontdek er alles over
8+

Waterzone maakt plaats voor nieuwe zone

Onze Waterzone werd verwijderd om plaats te maken voor een gloednieuwe zone die eind 2020 gedeeltelijk zal openen. Onze beste opstellingen uit de Waterzone worden tijdelijk opgeborgen. Tegen eind 2022 krijgen ze een mooi plekje in het tegen dan vernieuwde en uitgebreide Kinder-doe-centrum. Ontdek al onze toekomstplannen!

Ontdek er alles over
Wervelende wentels 5
8+

Wetenschatten

In Technopolis vind je een hele reeks wetenschatten”. Geen opgeblonken, historische onvervangbare objecten, maar een collectie wetenschappelijke principes, die zó belangrijk zijn dat de wereld er heel anders uit zou zien als ze niet zouden bestaan.

Ontdek er alles over
4-8

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek er alles over
8+

Sport buiten de lijntjes!

Sport buiten de lijntjes! Kom virtueel parapente vliegen en laat augmented reality je de weg wijzen op onze klimmuur. Of haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden.

Ontdek er alles over
8+

Ontdek onze muziektentoonstelling PLAY!

Koptelefoon op, geluid aan… en play! Technopolis vult zich met daverende beats en groovy klanken. De gloednieuwe muziektentoonstelling PLAY is er helemaal klaar voor. En jij?

Ontdek er alles over
Xplora
10-14

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Ontdek je al je talenten, kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt.

Ontdek er alles over
STEK 23 6 2
Nieuw
14-18

STEK

STEK is een gloednieuwe zone voor creatieve makers van 14 tot 18 jaar. Sinds kort staat er ook een Toren (jawel, met hoofdletter T) vanjewelste in STEK. Jongeren kunnen er ideeën uitwisselen en binnenkort zullen er ook regelmatig talks plaatsvinden.

Ontdek er alles over
Video

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Shows*

Tijdens onze verfrissende show laten onze edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap.

Reserveer je plek voor onze shows via de aparte reservatiemodule. Je kan slechts één show naar keuze tegelijk aanduiden. Staat er nog een tweede show op het programma op de dag van je bezoek, dan kan je daar zeker en vast ook voor reserveren. Reserveer eerst een plek voor deze show en doorloop alle stappen totdat je een finale bevestiging krijgt. Daarna ga je terug naar het beginscherm van de reservatiemodule en doe je vervolgens hetzelfde voor de andere show die je wil bijwonen.

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket.

8+

Show Quiz-o-polis

In welk jaar werd Einstein geboren? En wie vond de gloeilamp uit? Jaartallen en namen zullen je helpen in eender welke quiz, maar niet in de Quiz-o-polis! Tijdens deze live quizshow schotelen we je een reeks originele experimenten voor. Het is aan jouw team om correct te raden hoe deze aflopen!

Reserveer op voorhand je plekje.

Tijdens de herfst-en kerstvakantie staan élke dag 2 voorstellingen van deze show op het programma.

Ontdek er alles over
Show-Half-uur-natuur
8+

Show Een half uur natuur

Fluitende vogels, vallende bladeren, wilde paddenstoelen en dassenburchten. Achter elke boom doet onze altijd goedgemutste boswachter wel een verrassende ontdekking. Ontdek hoe onze nieuwsgierige boswachter het mysterie achter enkele natuurverschijnselen probeert te ontrafelen. 

Reserveer op voorhand je plekje.

Dagelijks tijdens de herfstvakantie, twee keer per dag. Van 14/11 tot 13/12 op zaterdag en zondag, twee keer per dag.

Ontdek er alles over
20200219 Technopolis Robin naar de maan 12
4+

Show Robin wil naar de maan (online)

Bij de aankoop van je tickets via de registratie- en ticketmodule, krijg je toegang tot de online show Robin wil naar de maan.

Robin is nog klein, maar heeft torenhoge ambities! De deugniet wil namelijk naar de maan en is van plan om daar helemaal zelf te geraken. En liefst zonder dat curieuzeneuzemama of ‑papa er achter komen… Benieuwd hoe dat afloopt?!

Demo's*

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

Voor de demo's (W)ijs zonder water en Science Jukebox (die tijdens de herfst- en kerstvakantie plaatsvinden) moet je op voorhand je plekje reserveren. Je kan slechts één demo naar keuze tegelijk aanduiden. Wens je nog een andere bij te wonen, dan kan dat zeker en vast! Reserveer eerst een plek voor deze demo en doorloop alle stappen totdat je een finale bevestiging krijgt. Daarna ga je terug naar het beginscherm van de reservatiemodule en doe je vervolgens hetzelfde voor de andere demo('s) die je wil bijwonen.

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket.

8+

Demo Van de Graaff

Laat je haren rechtop zetten met… elektriciteit!

Voor deze demo hoef je niet te reserveren.

Op woensdag, zaterdag en zondag, tot 3 keer per dag. Deze demo wordt niet gegeven tijdens de herfst- en kerstvakantie.

Ontdek er alles over
8+

Demo Kettingreactie

Lanceer een raket met een rolmeter!

Voor deze demo hoef je niet te reserveren.

Op woensdag, zaterdag en zondag, tot 3 keer per dag. Deze demo wordt niet gegeven tijdens de herfst- en kerstvakantie.

Ontdek er alles over
8+

Demo (W)ijs zonder water

Koele proeven over de bijzondere eigenschappen van CO₂! 

Wil je deze demo tijdens de vakantie bijwonen, dan moet je op voorhand je plekje reserveren.

Op woensdagnamiddag en twee keer per dag tijdens de herfst- en kerstvakantie

Ontdek er alles over
Science jukebox 16 9 11
Binnenkort
8+

Demo Science Jukebox

Jij vraagt, onze edutainer draait! Kies een experiment uit onze hitlijst en geef je oren én ogen de kost.

Voor deze demo moet je op voorhand je plekje reserveren.

Twee keer per dag tijdens de de herfst-en kerstvakantie

Ontdek er alles over

Workshops in het Lab*

Reserveer op voorhand online je plekje in het Lab. Ter plaatse kan je uit onderstaande workshops kiezen.

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket

Video
10+

Bloedbedrog

Hoe ontmasker je een sporter die EPO neemt? Door een bloedanalyse!

Tijdens schoolvakanties telkens van 10u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30.

Meer over deze en andere workshops
Workshop het geheim van de zwarte stift
8+

Het geheim van de zwarte stift

Kom ontdekken of zwart echt wel een kleur is

Tijdens schoolvakanties telkens van 10u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30.

Meer over deze en andere workshops
Drijvende tekening
8+

Drijvende tekening

Teken met een stift op een bord en ontdek hoe je jouw tekening kan laten drijven.

Tijdens schoolvakanties telkens van 10u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30.

Meer over deze en andere workshops

Workshop in het Atelier*

Reserveer op voorhand online je plekje.

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket

Lego Monster Vignette Jack the Ripper
Nieuw
8+

Bouw de engste LEGO-set ooit!

Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag met een eindeloze verzameling van blokken in onze digitale LEGO Studio 2.0 en ontwerp de engste LEGO-set ooit. Wist je dat je eender wanneer ook thuis kan plaatsnemen in onze online studio? Ontdek snel hoe!

Tijdens schoolvakanties telkens van 10u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30.

Ontdek er alles over

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kan het aanbod wijzigen.

Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen. Kom je ook voor de tijdelijke expo Dinopolis? Koop hiervoor apart een ticket aan. Je Technopolis-ticket geeft je geen toegang tot Dinopolis.