Vergeet niet om op voorhand je ticket(s) online te kopen en/​of je bezoek te registreren.
Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Dagprogramma

Ontdek alles wat er te beleven valt!

Plan je bezoek met onze app

Wil je weten wat je waar en wanneer kan ontdekken tijdens je bezoek? Download dan onze app. Zo mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en kan je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

 Expo's*

  Door de coronacrisis hebben we voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers een reeks maatregelen getroffen om onze expo’s zo veilig mogelijk te maken. Zo was het noodzakelijk om bepaalde opstellingen gedeeltelijk of volledig af te sluiten of van de vloer te halen die onvoldoende ontsmet kunnen worden of waarbij onvoldoende fysieke afstand kan bewaard worden. Ontdek om welke opstellingen het gaat.

* Met je dagticket heb je automatisch toegang tot alle expo's en zones tijdens je bezoek.

Zeekracht vissen
8+

Zeekracht

Kweken we ons eten binnenkort in een onderwaterboerderij? Of pluggen we zeeschepen in een megagroot stopcontact? En slaan we energie op in gigantische badkuipen? In onze gloednieuwe expo Zeekracht dompelen we je onder in de zee en de haven van morgen zonder dat je ook maar één druppel water voelt.

Ontdek er alles over
Iedereen-onderzoeker Scivil
Nieuw
8+

Iedereen onderzoeker

Zit curieuzeneuzen in jouw bloed? En kan je niet wachten om jouw steentje bij te dragen aan de wetenschap? Zolang je zin hebt om de wereld rondom jou te verkennen, kan jij bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek dat er écht toe doet. In onze tijdelijke expo Iedereen onderzoeker” tonen we je graag hoe.

Ontdek er alles over
Doe-tuin
8+

Doe-tuin

Trek naar naar buiten voor een reeks verrassende experimenten!

Ontdek er alles over
4-8

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek er alles over
Video
8+

Hoofdtentoonstelling

Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken. Ontdek zeker onze Mendelejev-game, een opstelling waarbij je in de ruimte op zoek gaat naar elementen uit de tabel van Mendelejev!

Ontdek er alles over
8+

Sport buiten de lijntjes!

Sport buiten de lijntjes! Haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden.

Ontdek er alles over
Xplora
10-14

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Ontdek je al je talenten, kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt.

Ontdek er alles over
Video

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Show*

Tijdens onze verfrissende show laten onze edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap. Om een show bij te wonen, moet je vooraf je plekje reserveren via de reservatiemodule.

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket.

Koken met Mendel chef 29
6+

Show Koken met Mendel-chef

Hoe experimenteel kan koken zijn? Mendel-chef, de rijzende ster aan het culinaire firmament, komt speciaal naar Technopolis voor de live opnames van het nieuwe tv-programma Koken met Mendel-chef”! Alle spotlights zijn op de even briljante als excentrieke kok gericht terwijl deze het ene na het andere experimentele gerecht bereidt.

Reserveer op voorhand je plekje.

Drie keer per dag tijdens de zomervakantie.

Ontdek er alles over

Demo's*

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

*Inbegrepen in de prijs van je dagticket.

8+

Demo Van de Graaff

Laat je haren rechtop zetten met… elektriciteit!

Voor deze demo hoef je niet te reserveren.

Soms is de luchtvochtigheid in de zomer te hoog, waardoor onze Van de Graaff-generator het niet (goed) doet. In dat geval bieden we tijdelijk onze bijzonder koele demo (W)ijs zonder water aan.

Drie keer per dag in de zomervakantie.

Ontdek er alles over
Kettingreactie demo
4+

Demo Kettingreactie

Zet je schrap voor een knaller van een finale!

Voor deze demo hoef je niet te reserveren.

Vier keer per dag in de zomervakantie.

Ontdek er alles over

Workshops in de zomerbar*

Deze zomervakantie is onze zomerbar de plek bij uitstek voor een verfrissend drankje, een lekker hapje én een heleboel leuke workshops. Ideaal voor wanneer je na het verkennen van onze gloednieuwe expo’s Zeekracht en Iedereen onderzoeker nog méér wil ontdekken.

* Inbegrepen in de prijs van je dagticket.

20210630 Technopolis 71
Nieuw
8+

Workshops in de zomerbar

Hoe werken windmolens? Hoe zorg je voor verkoelende plekjes in je tuin tijdens een hittegolf? Hoe maak je je tuin egelvriendelijk? Hoe test je de kwaliteit van water? En hoe onderscheid je invasieve waterplanten van inheemse? Ontdek het antwoord op deze en nog vele andere vragen in onze zomerbar.

Voor deze workshops hoef je niet te reserveren. 

Ontdek snel op welke dagen er workshops zijn

Gratis online workshop in de LEGO Studio 2.0

Om veiligheidsredenen organiseren we tijdelijk geen workshops binnen, in het Lab of het Atelier. Daarom dagen we je uit om thuis de meest originele LEGO-sets ooit te ontwerpen in onze gratis digitale LEGO Studio 2.0.

LEGO Ecohuis voorbeeld
Nieuw
8+

Bouw online een ecohuis met LEGO!

Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag in onze digitale LEGO Studio 2.0 en bouw het ecohuis van je dromen!

Ontdek er alles over

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kan het aanbod wijzigen.

Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen.