Om Technopolis te bezoeken heb je een online ticket en/​of een registratiebevestiging nodig. Vergeet ook je mondmasker niet!
Meer info
App op telefoon

Dagprogramma

Ontdek alles wat er te beleven valt!
Met één dag kom je in Technopolis niet toe, zovéél om te ontdekken! Hieronder geven we een overzicht van ons aanbod. Wil je tijdens je bezoek weten wat precies waar en wanneer plaatsvindt? Download dan nu onze app en maak je bezoek nog gemakkelijker!

Open op woensdag en in het weekend

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, ontvangen we niet langer individuele bezoekers en schoolgroepen op één dag. Daarom is Technopolis voor individuele bezoekers voorlopig enkel op woensdag, zaterdag en zondag open en dit van 9u30 tot 17u.

Plan je bezoek met onze app

Wil je weten wat je waar en wanneer kan ontdekken tijdens je bezoek? Download dan onze app. Zo mis je voortaan geen enkele demo, show of workshop en kan je een lijst met favoriete opstellingen aanleggen. Ga recht op je doel af via de handige kaart waarop je kan in- en uitzoomen. Dankzij onze app verloopt je bezoek nog vlotter en mis je geen minuut experimenteerplezier!

Expo's*

Door de coronacrisis hebben we voor jouw veiligheid en die van onze medewerkers een reeks maatregelen getroffen om onze expo’s zo veilig mogelijk te maken. Zo was het noodzakelijk om bepaalde opstellingen gedeeltelijk of volledig af te sluiten of van de vloer te halen die onvoldoende ontsmet kunnen worden of waarbij onvoldoende fysieke afstand kan bewaard worden. Ontdek om welke opstellingen het gaat.

* Met je dagticket heb je automatisch toegang tot alle expo's en zones tijdens je bezoek.

Video
8+

Hoofdtentoonstelling

Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken. Een van onze absolute toppers is de Mendelejev-game, waarbij je in de ruimte op zoek gaat naar elementen uit de tabel van Mendelejev.

Ontdek er alles over
Doe-tuin
8+

Doe-tuin

Trek naar naar buiten voor een reeks verrassende experimenten!

Ontdek er alles over
8+

Waterzone maakt plaats voor nieuwe zone

Onze Waterzone werd verwijderd om plaats te maken voor een gloednieuwe zone die eind 2020 gedeeltelijk zal openen. Onze beste opstellingen uit de Waterzone worden tijdelijk opgeborgen. Tegen eind 2022 krijgen ze een mooi plekje in het tegen dan vernieuwde en uitgebreide Kinder-doe-centrum. Ontdek al onze toekomstplannen!

Ontdek er alles over
Wervelende wentels 5
8+

Wetenschatten

In Technopolis vind je een hele reeks wetenschatten”. Geen opgeblonken, historische onvervangbare objecten, maar een collectie wetenschappelijke principes, die zó belangrijk zijn dat de wereld er heel anders uit zou zien als ze niet zouden bestaan.

Ontdek er alles over
4-8

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek er alles over
8+

Sport buiten de lijntjes!

Sport buiten de lijntjes! Kom virtueel parapente vliegen en laat augmented reality je de weg wijzen op onze klimmuur. Of haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden.

Ontdek er alles over
8+

Ontdek onze muziektentoonstelling PLAY!

Koptelefoon op, geluid aan… en play! Technopolis vult zich met daverende beats en groovy klanken. De gloednieuwe muziektentoonstelling PLAY is er helemaal klaar voor. En jij?

Ontdek er alles over
Xplora
10-14

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Ontdek je al je talenten, kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt.

Ontdek er alles over
STEK 23 6 2
Nieuw
14-18

STEK

STEK is een gloednieuwe zone voor creatieve makers van 14 tot 18 jaar. Sinds kort staat er ook een Toren (jawel, met hoofdletter T) vanjewelste in STEK. Jongeren kunnen er ideeën uitwisselen en binnenkort zullen er ook regelmatig talks plaatsvinden.

Ontdek er alles over
Video

Vergeet je RFID-armbandje niet!

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Show*

Tijdens onze verfrissende show laten onze edutainers je aan de hand van bijzonder indrukwekkende en verrassende experimenten versteld staan van wetenschap.

Reserveer je plek voor onze show via de aparte reservatiemodule.

* Inbegrepen in de prijs van je dagticket.

Quizopolis 16 9 4
8+

Show Quiz-o-polis

In welk jaar werd Einstein geboren? En wie vond de gloeilamp uit? Jaartallen en namen zullen je helpen in eender welke quiz, maar niet in de Quiz-o-polis! Tijdens deze live quizshow schotelen we je een reeks originele experimenten voor. Het is aan jouw team om correct te raden hoe deze aflopen!

Op zaterdag en zondag, twee keer per dag

Ontdek er alles over
20200219 Technopolis Robin naar de maan 12
4+

Show Robin wil naar de maan (online)

Bij de aankoop van je tickets via de registratie- en ticketmodule, krijg je de hele zomer lang toegang tot de online show Robin wil naar de maan.

Robin is nog klein, maar heeft torenhoge ambities! De deugniet wil namelijk naar de maan en is van plan om daar helemaal zelf te geraken. En liefst zonder dat curieuzeneuzemama of ‑papa er achter komen… Benieuwd hoe dat afloopt?!

Demo's*

Soms moet je dingen gewoon zien om ze te geloven. We demonstreren je wetenschappe-leuke principes waarvan je haar letterlijk rechtop gaat staan.

Voor demo's hoef je niet op voorhand te reserveren.

* Inbegrepen in de prijs van je dagticket.

8+

Demo Van de Graaff

Laat je haren rechtop zetten met… elektriciteit!

Op woensdag, zaterdag en zondag, tot 3 keer per dag

Ontdek er alles over
8+

Demo Kettingreactie

Lanceer een raket met een rolmeter!

Op woensdag, zaterdag en zondag, tot 3 keer per dag

Ontdek er alles over
8+

Demo De Proeverij

In onze Proeverij trakteren we je op een pittige proevencocktail! Maar pas op, want niets is wat het lijkt…

Op woensdagnamiddag

Ontdek er alles over

Gratis online workshops in de LEGO Studio 2.0

Door de coronacrisis worden voorlopig tot en met 30 oktober 2020 geen workshops in het Lab en het Atelier aangeboden. Het Atelier blijft wel digitaal open! We dagen je uit om de meest originele LEGO-sets ooit te ontwerpen in onze gratis digitale LEGO Studio 2.0.

Lego Monster Vignette Robot Attack
Nieuw
8+

Bouw de engste LEGO-set ooit en win een pakket!

Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag in onze digitale LEGO Studio 2.0 en maak kans op een LEGO-pakket!

Ontdek er alles over

Programma onder voorbehoud

We doen ons uiterste best om ons dagprogramma te garanderen. In uitzonderlijke situaties kan het aanbod wijzigen.

Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen.