WOWbox Expeditie dino

Ga thuis op avontuur met onze doe-doos
Altijd al eens willen tijdreizen? Trek dan mee op avontuur met Sem en Elif. Om te weten te komen hoe dieren zullen evolueren, plannen deze twee avonturiers een tijdreis. Niet naar de toekomst, maar naar de tijd dat dinosauriërs hier de baas waren.

Ga (en dúrf) jij mee op expeditie dino? Haal dan snel onze WOWbox (8 — 11 jaar) in huis. Deze beestige doe-doos bevat alles wat je nodig hebt om een automata te maken, borrelende lava, een grijper voor prooien én een brug die zichzelf vernietigt.
Bestel deze WOWbox
WOWbox automata

Hoe zien dieren er in de toekomst uit?

Rond deze vraag draait de WOWbox Expeditie dino. Elif en Sem, de twee avonturiers uit de strip in het bijhorende bouwboekje, zijn zeker dat het antwoord bij de dinosauriërs te vinden is. Deze prehistorische dieren moesten zich aanpassen aan de opwarming van de aarde, de stijgende zeespiegel, lange droogtes… Eigenlijk dus zoals de dieren die nu leven. 

Als ze kunnen zien hoe dino’s zich aanpasten, dan kunnen ze misschien voorspellen hoe dieren zich in de toekomst zullen aanpassen.


inhoud doe-doos

Bouw zelf een automata

Om te onderzoeken hoe dino’s zich aanpasten aan hun omgeving, gaan Sem en Elif op tijdreis. Deze beelden we uit met een automata, een toestel waarmee je personages uit een verhaal kan laten bewegen.

Volg de instructies in het bouwboekje en bouw stap voor stap zelf een automata. Beeld je in wat je kan tegenkomen tijdens een tijdreis en geef een persoonlijke toets aan je ontwerp.

WOWbox stokjes zichzelf vernietigende brug

Ontwerp slimme oplossingen

Tijdens deze tijdreis onderzoek je indrukwekkende dinosauriërs zoals de Spinosaurus en de Shuvuuia, soorten die zich geweldig goed aan hun omgeving aangepast hadden.

Maar… de reis verloopt niet zonder een paar uitdagingen. Zo moet je borrelende lava maken, een (zichzelf vernietigende) brug ontwerpen en een grijper in elkaar steken om prooien te vangen.

Bekijk de video’s om je op weg te helpen

De WOWbox Expeditie dino zet je aan om te onderzoeken hoe en waarom dingen werken zoals ze werken (of net niet werken) en om zelf naar creatieve oplossingen op zoek te gaan. 

Het kan natuurlijk dat niet alles van de eerste keer lukt, maar hey… dat overkomt de beste. Daarom staan in het bouwboekje ook links naar online instructievideo’s waarmee alles vast en zeker duidelijk wordt.

WO Wbox dino 4

WOW, een box bomvol wetenschap!

Techniek, biologie, fysica en chemie komen allemaal samen in één WOWbox.

Zo kom je al experimenterend van alles te weten over dino’s, overbrengingen, klimaatverandering, wormgaten, vloeistoffen en gassen… Het bouwboekje bevat naast opdrachten ook heel wat leuke weetjes.

WO Wbox dino 41

Alleen of met twee?

Je kan alleen op tijdreis of samen met een vriend(in) of broer of zus. De keuze is aan jou: iedereen vanaf 8 jaar kan meedoen. 

In de WOWbox zit ook een flyer met instructies voor volwassenen om jou (alleen maar als het nodig is uiteraard) te helpen met je avontuur.

Wat zit er in deze WOWbox?

  • Bouwboekje met stripverhaal
  • Spullen om een automata, borrelende lava, een grijper en een brug te maken
  • Dierenboekje om in te tekenen en te noteren
  • Sjabloon voor een happertje
  • Stickers
Inclusief een gratis Technopolis-ticket (< 12 j.)!
bouwboekje doe-doos
Tijdreis kinderen in doos

Nu in onze (web)shop!

Je vindt onze WOWbox zowel in onze webshop als in onze shop in Technopolis. Kom je enkel shoppen, dan heb je daar geen dagticket voor nodig.

€ 35,50 (+ € 5 verzendingskosten)
Haal snel deze WOWbox in huis

Missie geslaagd? Ontdek nog meer opdrachten online

Met deze WOWbox zit je gebeiteld voor een ontdekkingsreis van uren (of zelfs dagen). Heb je alle opdrachten tot een goed einde gebracht, zet je ontdekkingsreis dan online verder. In de WOWbox zitten een paar handige tips voor echte onderzoekers zoals jij!

WO Wbox 3

Heb je de WOWbox Morse op Mars al?

Wat kan er mislopen tijdens een ruimtemissie? Heel wat. Dat ontdekken astronauten Noor, Imran en robot Castor wanneer ze op Mars landen. Kan jij toch hun ruimtemissie doen slagen? 

Vertrek thuis naar de ruimte