Festival of the Spoken Nerd

Met onze enige echte Science Comedy Night in aantocht, gingen we vorige week de sfeer opsnuiven in het walhalla van de comedy: Engeland. Drie nerds hebben het nerd-dom (pun intended) daar tot een sterrenstatus verheven en trekken volle zalen met hun Festival of the Spoken Nerd’.
Festival of the spoken nerd idil

De Nerds’, zoals de drie liefkozend genoemd worden door hun fanbase, bestaan uit Steve Mould (zot van experimenten), Matt Parker (zot van wiskunde) en Helen Arney (zot van – euh, welja – haar ukelele). De show nam ons mee op een rollercoaster van pi-grapjes, radioactieve bananen en fractaalfun met een 360° camera. Of – zoals Matt graag even de puntjes op de i zette – een spherical view camera (met 360° zou je immers een vlakke cirkel filmen en niets meer).

De show begon met een hoogtepunt: some good old microwave oven fun. Steve vertelde – trots als alleen een nerd kan zijn – hoe hij erin geslaagd is om IN een microgolfoven te filmen. Met niets meer dan een blokje zeep nam hij het publiek (tot aan de nok gevuld met nerds en een schaars aantal mensen die door een nerd verplicht werden om hen gezelschap te houden) mee in een haast magisch microgolfavontuur. 

Voor de die-hard formulefans had Matt een interessante benadering van pi in petto: met behulp van een slinger – exact 2m45 lang – met een taartje eraan (in het Engels: a pie), bepaalde hij verbazingwekkend nauwkeurig het getal pi.

En Helen – vooral bekend van het breken van glazen met haar stem – leukte de boel geregeld op met wetenschappelijk verantwoorde liedjes. 

Na de voorstelling waren we zo’n grote fan, dat we het niet konden laten om hun boeken te kopen én te laten signeren. En dat laatste gebeurde — zoals het een echte nerd betaamt — op binaire wijze: 

Zin om jezelf ook eens onder te dompelen in de hilarische wereld van wetenschappelijk verantwoorde humor? Koop hier je tickets voor onze Science Comedy Night op 10 november 2017!

Credits hoofdfoto: Idil Sukan/​Draw HQ