Update 29/10/2020 — Technopolis en Dinopolis zijn tijdelijk gesloten.
Veelgestelde vragen
Lego Monster Vignette Robot Attack

Bouw de engste LEGO-set ooit en win een pakket!

Wij dagen jou uit in onze digitale LEGO Studio 2.0
Nieuw
8+
Welkom in onze digitale LEGO Studio 2.0! In deze studio geldt de social distancing niet, heb je geen alcoholgel nodig en al helemaal geen mondmasker. Bovendien is de toegang helemaal gratis en onbeperkt. Het enige dat je hoeft te doen is de gratis LEGO-modelleersoftware downloaden. Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag met een eindeloze verzameling van blokken en ontwerp de engste LEGO-set ooit. Zo maak je kans op een LEGO-pakket!

Stap 1: Download LEGO Studio 2.0

Ga aan de slag als online LEGO-bouwer

Met de software LEGO Studio 2.0 kan je met een haast oneindige blokkenverzameling de meest originele sets ontwerpen. Je maakt er je eigen creaties mee, je geeft zelf je instructieboekje vorm en je maakt fotorealistische beelden van je model. Wist je dat de software gebouwd werd op basis van veel complexere 3D- tekenprogramma’s? Dat maakt het de ideale opstap voor aspirerende architecten, designers, gamedesigners, makers...

Download gratis LEGO Studio 2.0

LEGO Studio 2 0

Stap 2: Bekijk onze video

Bekijk onze tutorial boordevol handige tips & tricks en word in een mum van tijd een echte LEGO-expert!

Stap 3: Bouw de engste LEGO-set ooit

Jaag ons de stuipen op het lijf!

Put verbeelding uit je ergste nachtmerries om ons de stuipen op het lijf te jagen met LEGO! De figuurtjes in je ontwerp zijn doodsbang, maar van wat? Komen ze Jack the Ripper tegen of is er een boosaardige robot die plots tot leven komt? Het aantal scenario's is eindeloos! Bouw snel zelf een eng verhaal en misschien val je wel in de prijzen.

Dien je ontwerp ten vroegste op 1 september en ten laatste op 8 november in.
De winnaar krijgt van ons de Paranormale interceptiebus 3000 van LEGO.
Lego Monster Vignette Jack the Ripper

Hoe open ik de nodige bestanden?

Download eerst (klik in de rechter bovenhoek) het LEGO Studio (.io) bestand. Om het bestand vervolgens te openen, start je LEGO Studio 2.0 op en klik je op ‘open’. Deze file is de basis van je creatie. Bouw hierop verder en creëer zo je eigen bouwwerk.

Stap 4: Bezorg ons jouw creatie

Laat ons zien wat je gemaakt hebt!

  • Sla je creatie op door in LEGO Studio in de linkerbovenhoek ‘File’ en dan ‘Save As...’ te klikken.
  • Geef je creatie als naam: ‘EngsteLEGOsetooit_voornaam_achternaam’ (bv: takeahike_bruce_wayne).
  • Stuur je bestand door per mail naar ateliers@technopolis.be en vermeld in de mail ook nog eens je voornaam, achternaam en leeftijd, samen met een korte omschrijving van je creatie.
Je kan al vanaf 8 jaar ontwerpen maken. Ben je een tikkeltje jonger, dan kan je wellicht met een beetje hulp van mama, papa, grote zus... ook al aan de slag!

Bouw jij de engste LEGO-set ooit?

Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag in onze digitale LEGO Studio 2.0 en maak kans op een LEGO-pakket Paranormale interceptiebus 3000 van LEGO door de engste LEGO-set ooit te ontwerpen!