Nieuw
8+

Bouw online een ecohuis met LEGO!

Wij dagen jou uit in onze digitale LEGO Studio 2.0
Welkom in onze digitale LEGO Studio 2.0! In deze studio geldt de social distancing niet, heb je geen alcoholgel nodig en al helemaal geen mondmasker. Bovendien is de toegang helemaal gratis en onbeperkt. Het enige dat je hoeft te doen is de gratis LEGO-modelleersoftware downloaden. Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag met een eindeloze verzameling van blokken en bouw je eigen ecohuis.
LEGO Ecohuis voorbeeld

Stap 1: Download LEGO Studio 2.0

Ga aan de slag als online LEGO-bouwer

Met de software LEGO Studio 2.0 kan je met een haast oneindige blokkenverzameling de meest originele sets ontwerpen. Je maakt er je eigen creaties mee, je geeft zelf je instructieboekje vorm en je maakt fotorealistische beelden van je model. Wist je dat de software gebouwd werd op basis van veel complexere 3D- tekenprogramma’s? Dat maakt het de ideale opstap voor aspirerende architecten, designers, gamedesigners, makers…

Download gratis LEGO Studio 2.0

Stap 2: Bekijk onze video

Bekijk onze tutorial boordevol handige tips & tricks en word in een mum van tijd een echte LEGO-expert!

Stap 3: Bouw je eigen ecohuis

Hoe groen is een groen huis?

Iedereen heeft weleens een huisje met LEGO gebouwd, maar een ecohuis dát is toch een ander paar mouwen! We dagen je uit om er zelf een te bouwen in onze digitale LEGO Studio 2.0. Een ecohuis is een groen huis dat milieuvriendelijk is, zuinig is in energieverbruik en bovendien nog eens lang meegaat ook. En nee, een groen huis hoeft helemaal niet de kleur groen te hebben! Gebruik gerust je fantasie en bouw het ideale ecohuis voor de toekomst.

Hoe open je de nodige bestanden?

Download eerst (klik in de rechter bovenhoek) het LEGO Studio (.io) bestand. Om het bestand vervolgens te openen, start je LEGO Studio 2.0 op en klik je op open’. Deze file is de basis van je creatie. Bouw hierop verder en creëer zo je eigen bouwwerk.

Je kan al vanaf 8 jaar ontwerpen maken. Ben je een tikkeltje jonger, dan kan je wellicht met een beetje hulp van mama, papa, grote zus... ook al aan de slag!