Technopolis is terug open! Om ons te bezoeken heb je een online ticket en/​of een registratiebevestiging nodig. Vergeet ook je mondmasker niet!
Meer info
Technopolis is gesloten
Lego Sunshine Car Spacecar 01 Website

Bouw online de meest originele LEGO-sets!

Wij dagen jou uit in ons digitaal Atelier!
Nieuw
8+
Tijdens de zomer sluiten we de deuren van het Atelier en heten we je welkom in onze digitale LEGO Studio 2.0! In deze studio geldt de social distancing niet, heb je geen alcoholgel nodig en al helemaal geen mondmasker. Bovendien is de toegang helemaal gratis en onbeperkt. Het enige dat je hoeft te doen is de gratis LEGO-modelleersoftware downloaden. Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag met een eindeloze set van blokken en maak kans op een LEGO-pakket!

Stap 1: Download LEGO Studio 2.0

Ga aan de slag als online LEGO-bouwer

Met de software LEGO Studio 2.0 kan je met een haast oneindige blokkenverzameling de meest originele sets ontwerpen. Je maakt er je eigen creaties mee, je geeft zelf je instructieboekje vorm en je maakt fotorealistische beelden van je model. Wist je dat de software gebouwd werd op basis van veel complexere 3D- tekenprogramma’s? Dat maakt het de ideale opstap voor aspirerende architecten, designers, gamedesigners, makers...

Download gratis LEGO Studio 2.0

LEGO Studio 2 0

Stap 2: Bekijk onze video

Bekijk onze tutorial boordevol handige tips & tricks en word in een mum van tijd een echte LEGO-expert!

Stap 3: Kies een uitdaging

Ben jij een geniale LEGO-bouwer? Of zou je er een kunnen worden? Bewijs het ons deze zomer! We dagen je vier keer uit om de meest briljante LEGO-set aller tijden te ontwerpen. Naast eeuwige roem staat de ontwerper van de meest originele LEGO-set een felbegeerd LEGO-pakket te wachten.

Lego Hike Blanco 01 Website

1. Take a hike (juli)

Robbe en Sofie volgen doen een intense hike langs een eindeloos pad doorheen de ganse wereld. Welke wonderen komen ze tegen? Welke gevaren moeten ze overbruggen? Alles kan, alles mag: van een mysterieuze jungle ruïne tot een bruisende wereldstad! Bouw verder aan ons pad en toon ons jullie droombestemming.

Dien je ontwerp ten vroegste op 1 juli en ten laatste op 31 juli in.
De beste ontwerper krijgt een LEGO Ideas 21320 Dinosaurusfossielen set.
Lego Sunshine Car Blanco 01 Website

2. De Sunshine Car (juli)

Onze Sunshine Car is de perfecte zomerauto: met open dak en een surfbord op de koffer om tussendoor verkoeling in het water te zoeken. Maar toch denken we dat onze auto nog verder gepimpt mag worden. Gebruik ons basismodel en je fantasie om van de Sunshine Car zoveel meer dan een gewone auto te maken. Misschien wel een space car of een post-apocalyptisch vervoersmiddel?

Dien je ontwerp ten vroegste op 1 juli en ten laatste op 31 juli in.
De beste ontwerper krijgt een LEGO Ideas 21321 Internationaal ruimtestation set.
Lego Dive Blanco 01 Website

3. Take a dive (augustus)

Zanne duikt graag in het diepe water, waar talloze schatten en prachtige natuur te vinden zijn. Maar wat vindt Zanne in jouw bouwwerk als ze onder water plonst? Een prachtig koraalrif, een piratenschat of een exotische vis? Bouw verder op ons model en toon ons jouw wondere waterwereld.

Dien je ontwerp ten vroegste op 1 augustus en ten laatste op 31 augustus in.
De beste ontwerper krijgt een LEGO Ideas 21320 Dinosaurusfossielen set.
Lego Space Shuttle Blanco 01 Website

4. Space shuttle (augustus)

Als er iets tot de verbeelding spreekt, dan zijn het wel space shuttles. Helaas kunnen de meesten wel wat kleur en persoonlijkheid gebruiken. Maak op basis van een witte shuttle een gloednieuw ontwerp en houd jezelf vooral niet in met nieuwe vormen en kleuren! Beter nog, maar er helemaal iets geks van, zoals een ruimtepiratenschip...

Dien je ontwerp ten vroegste op 1 augustus en ten laatste op 31 augustus in.
De beste ontwerper krijgt een LEGO Ideas 21321 Internationaal ruimtestation set

Hoe open ik de nodige bestanden?

Download eerst per uitdaging (klik in de rechter bovenhoek) het LEGO Studio (.io) bestand. Om deze bestanden vervolgens te openen, start je LEGO Studio 2.0 op, klik je op ‘open’ en zoek je daar naar de (.io) bestanden. Deze files zijn de basis van je creatie. Bouw hierop verder en creëer zo je eigen bouwwerk.

Stap 4: Bezorg ons jouw creatie

Laat ons zien wat je gemaakt hebt!

  • Sla je creatie op door in LEGO Studio in de linkerbovenhoek ‘File’ en dan ‘Save As...’ te klikken.
  • Geef je creatie als naam: ‘titel van de challenge_voornaam_achternaam’ (bv: takeahike_bruce_wayne).
  • Stuur je bestand door per mail naar ateliers@technopolis.be en vermeld in de mail ook nog eens je voornaam, achternaam en leeftijd, samen met een korte omschrijving van je creatie.
Je kan al vanaf 8 jaar ontwerpen maken. Ben je een tikkeltje jonger, dan kan je wellicht met een beetje hulp van mama, papa, grote zus... ook al aan de slag!

Ga deze zomer een LEGO-uitdaging aan!

Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag in onze digitale LEGO Studio 2.0 en maak kans op een LEGO-pakket!