Online ervaren

Heb jij ook nooit genoeg van wetenschap? Online verbazen we je dag in dag uit met te gekke proefjes, blogposts waarin we de meest bizarre vragen beantwoorden en bovenal kanjers van videoreeksen die je simpelweg moet gezien hebben. En dat is nog lang niet alles!
Edutainer handschoenen bril
DVDW 2021 facebook en twitter w433

Digitale Dag van de Wetenschap

Op zondag 28 november brengen we ode aan de wetenschap die ons leven zoveel makkelijk, beter én leuker maakt.

Vanuit je zetel kan je deelnemen aan bijna 500 online activiteiten, waaronder livestreams, 360°-tours, podcasts, digi-quizzen, doe- en bouwpakketten, experimenten, shows, lezingen, spelletjes, workshops… Stel nu al je dag samen!

Stel je dag samen

Proefjes

Leef je uit met onze databank boordevol leuke proefjes. Stroop je mouwen op en ga meteen aan de slag!

Blog

Met de regelmaat van de klok trakteren we je op boeiende weetjes waarvan je nog niet wist dat je ze altijd al wilde weten.

201907 Technopolis Shoot s 50

Videoreeksen

Leun even achterover, neem een drankje bij de hand en stem af op onze gratis online videoreeksen. 

Heb je een paar uurtjes (of dagen)?

Ontdek meer

#STEMhelden

Vind jij ook dat techniek de mens kan helpen? En dat technologie steeds belangrijker wordt? Bouw je graag dingen en vind je robots de max? Of wil je meebouwen aan een betere wereld? Dan is de richting STEM op school zeker iets voor jou. Welk beroep kan je later uitoefenen met STEM? Zoek het uit in verschillende bedrijven en omgevingen.

Ontdek meer

Maak zelf een #LockdownLamp

Met behulp van de kit van Velleman maak je een #LockdownLamp die groen of rood licht geeft om iemand te storen die thuis werkt of studeert.

Ontdek meer
LEGO Ecohuis voorbeeld
Nieuw
8+

Bouw online een ecohuis met LEGO!

Ben jij een geniale LEGO-ontwerper? Ga dan aan de slag in onze digitale LEGO Studio 2.0 en bouw het ecohuis van je dromen!

Ontdek meer