Kom je langs op Moederdag?

Goed idee! Om 15u trakteren we je op een insectenshow met Peter Berx. Deze is volledig inbegrepen in de prijs van je dagticket voor Technopolis en/​of Insectopia. 

Reserveren hoef je niet, maar we raden je wel aan om op tijd te zijn voor een (goed) plekje. De show start om stipt 15u en duurt ongeveer een uur.

Meer over onze gratis insectenshow

Op bezoek komen

Waarom zou je kiezen voor een uitstap binnen óf buiten? Technopolis biedt deze zomervakantie de ideale mix van coole outdoor en verfrissende indoor zomerpret.
Tentoonstellingsruimte vliegtuig
Insectopia lieveheersbeest square
Niet inbegrepen
Alle leeftijden

Insectopia

Wat kriebelt daar in het bos achter Technopolis? Trek snel je wandelschoenen aan en stap binnen in Insectopia, de enige plek op aarde waar insecten tot wel 5 meter groot zijn.

Ontdek meer
Inbegrepen
4+

Expo's & Zones

In onze expo’s zweet je niet van de hitte, maar van de spanning! Waar nog zet je een vliegtuig veilig aan de grond, kan je in een enorme zeepbel staan of een dutje op een spijkerbed doen?!

Ontdek meer
Demo rook droogijs
Inbegrepen (zonder reservatie)
4+

Shows & Demo's

Wat is een bezoek aan Technopolis zonder live experimenten? Het maakt niet uit hoe warm het deze zomer wordt, met onze show en demo’s bezorgen we jou élke dag kippenvel.

Ontdek meer
Birldy 7
Enkel tijdens de zomervakantie
Niet inbegrepen | Vanaf 1,20m

Birdly

Altijd al eens willen vliegen als een vogel? Plat op je buik, met je armen gespreid en de wind in je haren? Probeer dan deze zomervakantie Birdly uit, dé virtual reality-ervaring van het moment.

Ontdek meer
Tijdens de zomervakantie
Inbegrepen in dagticket Technopolis

Workshops

Wil je meebouwen aan de stad van de toekomst met LEGO® stenen? Een tekening maken en deze laten drijven? Of zelf glibberwormen maken in ons Lab? Schrijf je dan als de bliksem in voor onze workshops.

Schrijf je in
Enkel op 15 augustus | Inbegrepen (zonder reservatie)
8-12

Insectenshow met Peter Berx

Hoe helpen insecten ons? We zien hen vaak over het hoofd, maar toch zijn het de kleintjes die die de wereld doen draaien. Insectenliefhebber Peter Berx zakt op Moederdag af naar Technopolis en legt uit hoe dat komt. 

Ontdek meer
Insectje
Inbegrepen
8+

Zeekracht

Kweken we ons eten binnenkort in een onderwaterboerderij? Of pluggen we zeeschepen in in een megagroot stopcontact? En slaan we energie op in gigantische badkuipen? In onze gloednieuwe expo Zeekracht dompelen we je onder in de zee en de haven van morgen zonder dat je ook maar één druppel water voelt.

Ontdek meer

Onze zomerbar is open!

Genoeg geëxperimenteerd? Kom dan even op adem in onze gezellige zomerbar. Wist je dat je er (op aanvraag) ook feestjes kan organiseren?

Ontdek meer
zomerbar cocktails en lichtjes

Kom veilig op bezoek

Intussen gelden de meeste coronamaatregelen niet langer. We waken wel nog steeds over de luchtkwaliteit en blijven alcoholgel voorzien.

Kom goed voorbereid op bezoek

Zit je met een praktische vraag over je bezoek die je niet meteen terugvindt? Kijk dan even tussen de veelgestelde vragen.

Digitale quiz

Tickets & Tarieven

Virtual reality fiets

Groepen

Glibberwormen

Abonnement