Technopolis is terug open! Om ons te bezoeken heb je een online ticket en/​of een registratiebevestiging nodig. Vergeet ook je mondmasker niet!
Meer info
Technopolis is gesloten

Demo (W)ijs zonder water

Bijzonder koele proeven met droogijs!
8+
Je ziet het niet altijd, maar toch is het overal! We hebben het over CO₂-gas. Je ademt het constant in en uit zonder dat je er erg in hebt. En je had er misschien nog niet bij stilgestaan, maar de bubbels in je frisdrank of bruisend water? Ook dat is CO₂-gas. Maar is CO₂ (ook wel bekend als koolstofdioxide) altijd een gas?

Zonder al te veel te verklappen...

Het antwoord is nee! Als je CO₂-gas tot -78°C afkoelt, dan wordt het (droog)ijs! Brrr… dat vraagt om een paar bangelijke koele proeven om kippenvel van te krijgen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je dat ijs "opwarmt"? Verandert het zomaar terug in een gas? En (hoe) zie je dat?

Wat een "toestanden"! Geen slimme goocheltrucs in deze demo maar een reeks “sublieme” wetenschappelijke proeven. Je zal je eigen ogen niet geloven...

Praktisch

Vergeet niet om vóór je bezoek je plek voor deze demo te reserveren via de aparte reservatiemodule voor shows en demo's. Je kan slechts één show of demo naar keuze tegelijk aanduiden. Wens je er meerdere bij te wonen, dan kan dat zeker en vast! Reserveer bijvoorbeeld eerst een plek voor de demo '(W)ijs zonder water' in de voormiddag en doorloop alle stappen totdat je een finale bevestiging krijgt. Daarna ga je terug naar het beginscherm van de reservatiemodule en doe je vervolgens hetzelfde voor de andere demo en shows die je wil bijwonen.
Inbegrepen in je dagticket
10 tot 15 min.
Twee keer per dag

Koop je tickets online en laat weten wanneer je langskomt

Om precies te kunnen weten hoeveel bezoekers wanneer langskomen, verkopen we enkel nog tickets online en vragen we je om aan te geven op welke dag en hoe laat je precies langskomt. Heb je nog een geldig ticket of ben je abonnee? Dan hoef je enkel nog aan te duiden wanneer je op bezoek komt. Je krijgt vervolgens een registratiebevestiging om samen met je ticket of abonnement voor te leggen.