Expo's & Zones

In Technopolis schuilt achter elke hoek een nieuwe wetenschappelijke ontdekking. De grootste kunnen we nu al voorspellen: wetenschap is echt o‑ve-ral! Ook in heel alledaagse dingen.


Overzicht hoofdexpo
Stofzuigerstoel 2
8+

Hoofdexpo

In Technopolis kunnen je kids nooit te veel (of te gekke) vragen stellen. Op alle vragen vinden ze immers het antwoord in de wetenschap… én in onze vernieuwde hoofdexpo. Heel simpel en in slechts een paar stappen, want in Technopolis wordt alles vanzelf… logisch.

Ontdek meer

Meer weten(schap)?

Scan dan de QR-code op het label en ontdek meer over de wetenschap achter onze opstellingen in de hoofdexpo. Je kan ook neerploffen op een van onze banken en van onze touchscreens gebruik maken.

Nieuw
8+

ON/OFF

Een klassieke expo over technologie? Toch niet! In onze gloednieuwe expo moet je alles zelf een keer uittesten. Kom naar Technopolis en leer al spelend een hele galerij aan technologieën kennen.

Ontdek meer
ON OFF Felix de robot
8+

Ontdek onze toppers

Ooit al zelf een vliegtuig veilig aan de grond gezet? Of op een kabel gefietst? Vergeet niet om tussendoor even een uiltje te vangen op ons spijkerbed.

Ontdek meer
fietsen op een kabel boven de exporuimte
Nieuw
8+

Zeekracht

Kweken we ons eten binnenkort in een onderwaterboerderij? Of pluggen we zeeschepen in in een megagroot stopcontact? En slaan we energie op in gigantische badkuipen? In onze gloednieuwe expo Zeekracht dompelen we je onder in de zee en de haven van morgen zonder dat je ook maar één druppel water voelt.

Ontdek meer
Kinder doe centrum eekhoorn
4-8

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werf en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek meer
8+

Doe-tuin

Zin om buiten te experimenteren? In onze Doe-tuin verzet je een rots in beweging met je pink, wandel je over een levende brug en volg je de sporen van het gevaarlijkste dier ter wereld.

Ontdek meer
Doe tuin pad illusie
STEK robot

We zijn aan het vernieuwen

In Technopolis bouwen we aan de toekomst. En op dit moment mag je dat behoorlijk letterlijk nemen. Sinds 2019 vernieuwen we stap voor stap het aanbod in onze exporuimtes. Ontdek snel hoe.

Ontdek meer
lens omgekeerde smiley