4+

Expo's & Zones

In Technopolis schuilt achter elke hoek een nieuw wetenschappelijk experiment. Je grootste ontdekking kunnen we nu al voorspellen: wetenschap is echt o‑ve-ral!

Kinder doe centrum 36
8+

Hoofdtentoonstelling

Ooit al zelf een vliegtuig veilig aan de grond gezet? Of in een enorme zeepbel gestaan? Vergeet niet om tussendoor even een uiltje te vangen op ons spijkerbed.

Ontdek onze toppers!
Zeekracht 87
Nieuw
8+

Zeekracht

Kweken we ons eten binnenkort in een onderwaterboerderij? Of pluggen we zeeschepen in in een megagroot stopcontact? En slaan we energie op in gigantische badkuipen? In onze gloednieuwe expo Zeekracht dompelen we je onder in de zee en de haven van morgen zonder dat je ook maar één druppel water voelt.

Ontdek meer
8+

Doe-tuin

Zin om buiten te experimenteren? In onze Doe-tuin verzet je een rots in beweging met je pink, wandel je over een levende brug en volg je de sporen van het gevaarlijkste dier ter wereld.

Ontdek er alles over
Sporttentoonstelling 150
8+

Sport 2.0

Haal verbluffende stunts uit met de hulp van een flink staaltje virtual en augmented reality zonder er maar één schrammetje aan over te houden. Ontdek snel onze sportaculaire toppers.

Ontdek er alles over
10-14

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Ontdek je al je talenten, kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt.

Ontdek er alles over
Kinder doe centrum 64
4-8

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek er alles over
20210318 Technopolis Tik Tok 64

TikTok BOOM!

Zit jij ook elke dag op TikTok? En wil je filmpjes maken die je volgers hun mond doet openvallen van verbazing? Doe dan zoals Céline en Michiel, Nour en Fatma, Jamilla en Elodie Gabias en leef je uit tijdens onze TikTok Tour. Dat is wetenschap én TikTok in een tour doorheen Technopolis.

Ontdek meer

#Technopolis verbouwt

De komende jaren ga je heel wat zien veranderen in Technopolis. Benieuwd naar onze toekomstplannen?

Ontdek meer
Nieuw
14-18

STEK

In STEK kunnen jonge makers van 14 tot 18 jaar de handen uit de mouwen steken en zich laten inspireren tijdens talks. 

Ontdek meer

Bezoek nu ook onze tijdelijke buitenexpo

Om Insectopia te bezoeken heb je een apart ticket of een combiticket nodig.

20210813 Insectopia 94
Nieuw

Insectopia

Wat kriebelt daar in het bos achter Technopolis? Trek je wandelschoenen aan en stap binnen in Insectopia, de enige plek op aarde waar insecten tot wel 5 meter groot zijn.

Ontdek meer