4+

Expo's & Zones

In Technopolis schuilt achter elke hoek een nieuwe wetenschappelijke ontdekking. De grootste kunnen we nu al voorspellen: wetenschap is echt o‑ve-ral! Ook in heel alledaagse dingen.


Virtual reality fiets
Stofzuigerstoel 2
8+

Hoofdexpo

In Technopolis kunnen je kids nooit te veel (of te gekke) vragen stellen. Op alle vragen vinden ze immers het antwoord in de wetenschap… én in onze vernieuwde hoofdexpo. Heel simpel en in slechts een paar stappen, want in Technopolis wordt alles vanzelf… logisch.

Ontdek meer

Meer weten(schap)?

Scan dan de QR-code op het label en ontdek meer over de wetenschap achter onze opstellingen in de hoofdexpo. Je kan ook neerploffen op een van onze banken en van onze touchscreens gebruik maken.

8+

Ontdek onze toppers

Ooit al zelf een vliegtuig veilig aan de grond gezet? Of op een kabel gefietst? Vergeet niet om tussendoor even een uiltje te vangen op ons spijkerbed.

Ontdek meer
fietsen op een kabel boven de exporuimte
Nieuw
8+

Zeekracht

Kweken we ons eten binnenkort in een onderwaterboerderij? Of pluggen we zeeschepen in in een megagroot stopcontact? En slaan we energie op in gigantische badkuipen? In onze gloednieuwe expo Zeekracht dompelen we je onder in de zee en de haven van morgen zonder dat je ook maar één druppel water voelt.

Ontdek meer
Kinder doe centrum eekhoorn
4-8

Kinder-doe-centrum

In het Kinder-doe-centrum opent zich een wereld op kindermaat. Ga op ontdekkingstocht door de stad, het park of de werk en leer over het menselijk lichaam.

Ontdek meer
Xplora snoepfabriek
10-14

Xplora

In Xplora vind je de job van je leven! Kom te weten waar je goed in bent en pluis uit welk beroep je het leukste vindt. 

Opgelet, vanaf september sluiten we Xplora. Vanaf dan is het aftellen naar de kerstvakantie voor een compléét nieuwe zone. Wordt vervolgd!
Ontdek meer
Xplora raceauto
8+

Doe-tuin

Zin om buiten te experimenteren? In onze Doe-tuin verzet je een rots in beweging met je pink, wandel je over een levende brug en volg je de sporen van het gevaarlijkste dier ter wereld.

Ontdek meer
Doe tuin pad illusie

Ontvang de resultaten van je experimenten in je mailbox

Wist je dat heel wat van onze interactieve opstellingen in Xplora uitgerust zijn met RFID (Radio Frequency Identification) technologie? Neem bij het binnengaan een RFID-armbandje, houd het tegen de scanner van de opstelling die je wil uittesten, voer één keertje je gegevens in en je ontvangt de resultaten van je experimenten in je mailbox!

Nieuw
14-18

STEK

In STEK kunnen jonge makers van 14 tot 18 jaar de handen uit de mouwen steken en zich laten inspireren tijdens talks. 

Ontdek meer
STEK robot

We zijn aan het vernieuwen

In Technopolis bouwen we aan de toekomst. En op dit moment mag je dat behoorlijk letterlijk nemen. Sinds 2019 vernieuwen we stap voor stap het aanbod in onze exporuimtes. Ontdek snel hoe.

Ontdek meer
lens omgekeerde smiley