Nieuw
8+

ON/OFF

Een klassieke expo over technologie? Toch niet!
In deze gloednieuwe expo moet je alles zelf een keer uittesten. Kom naar Technopolis en leer al spelend een hele galerij aan technologieën kennen.

Koop je tickets of boek je klasbezoek!
ON OFF 3 4 v3

Slimmer dan slim

Hoe slim of straf is AI? Ontdek het tijdens een speciaal spelletje Pictionary of wanneer je jezelf plots in het schilderij van een bekende kunstenaar ziet opduiken.

virtual reality uitstap met kind

Virtuele avonturen

Ga op avontuur in de virtuele wereld… Als je durft! Zet een VR-bril op en fiets op een kabel over een grote ravijn of vlieg met een parapente door de bergen.

ONOFF Onzichtbaarheidsmantel

Snuifje filmmagie

Verberg je net als Harry Potter achter onze onzichtbaarheidsmantel, verander van gedaante voor een avatarspiegel of regisseer zelf een stopmotionvideo.

Game on!

Geen technologie, geen games! Speel samen airhockey vanuit een rolstoel of test onze eye tracking game. Daarbij gebruik je geen muis of joystick maar… je ogen.

Leuke uitstap met kinderen augemented reality

Méér dan realiteit

Neem een duik in de wereld van augmented reality. Laat de digitale monsters op onze klimmuur verdwijnen of scoor een digitaal balletje in het doel van onze zandbak.

Fantasie of werkelijkheid?

Oog in oog met onze Felix zou je weleens kunnen vergeten dat het een robot is die al jouw gekke bekken imiteert. Net zoals onze hologram zó echt is dat je deze wil aanraken. 

In ON/OFF lijkt niets wat het is. Ontdek al spelend de grenzeloze mogelijkheden van technologie.

ON OFF Felix de robot

Waar kom je dit nog tegen?

Van eye tracking games tot stemvervormers en muziektafels met blokken. Ze lijken regelrecht uit een sciencefictionfilm te komen. 

Toch worden de technologieën in ON/OFF ook in het dagelijkse leven gebruikt. Scan de QR-code bij de opstellingen en kom hierover meer te weten. 

ONOFF Muziektafel Gabriel 05

Aanrader voor jong en oud

ON/OFF wordt aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar, omdat ze vanaf dan alle uitleg begrijpen. Jongere kinderen zijn natuurlijk even welkom. Aan scholen bevelen we de expo aan vanaf het 3e leerjaar.

Uitstap met kind ON-OFF Felix de robot

Inbegrepen in de toegangsprijs

Koop je tickets

Boek je klasbezoek