Mondmaskerplicht en Covid Safe Ticket

Een mondmasker is verplicht voor bezoekers vanaf 10 jaar overal in Technopolis. In onze Doe-tuin en in onze tijdelijke buitenexpo Insectopia is dit aanbevolen. Om het restaurant te bezoeken heeft iedereen vanaf 16 jaar een Covid Safe Ticket (op papier of via de app) nodig.

Alle maatregelen

Koop je tickets online

Van plan om ons te bezoeken? Goed idee! We raden je aan om je tickets online te kopen. Online tickets voor Technopolis zijn niet alleen € 1 goedkoper dan aan de kassa, je vermijdt er ook wachtrijen mee.

Tot september 2022 kan je ook Insectopia bezoeken. Dat is onze gloednieuwe buitenexpo boordevol uit de kluiten gewassen insecten. We raden je aan om je tickets voor Insectopia online te kopen, als je zeker wil zijn dat er nog plaats is. Voordelige combitickets waarbij je zowel Technopolis als Insectopia kan bezoeken op één dag zijn exclusief online verkrijgbaar.
20210813 Insectopia 16
  • Duid in de module aan wanneer je arriveert. Je kan altijd blijven tot sluitingstijd.
  • Staat een datum in het grijs? Dan is Technopolis ofwel gesloten ofwel zijn alle tickets uitverkocht.
  • Alle tickets voor de Dag van de Wetenschap op 28 november zijn uitverkocht.

Wat je zeker moet weten

Online is het goedkoper

We raden je aan om je tickets voor een dagje Technopolis online te kopen. Online tickets zijn niet alleen € 1 goedkoper dan aan de kassa, je vermijdt er ook wachtrijen mee.

Reserveer je plek voor Insectopia

Ook je tickets voor onze buitenexpo Insectopia koop je bij voorkeur online. De prijs is hetzelfde als aan de kassa, maar zo ben je zeker dat er plaats vrij is op de dag dat je langskomt.

Combitickets zijn exclusief online verkrijgbaar

Onze voordelige combitickets om Technopolis en Insectopia op één dag te bezoeken, zijn enkel online verkrijgbaar. Als abonnee kan je geen combiticket reserveren. Dat is ook niet nodig, vermits je gratis komt.

20210813 Insectopia 94

Ticket voor Technopolis en/of Insectopia?

Een ticket voor Technopolis geeft je geen toegang tot Insectopia net zoals een ticket voor Insectopia je geen toegang geeft tot Technopolis. Met een combiticket kan je wel beide bezoeken.

Je plekje reserveren als abonnee

Kom je enkel naar Technopolis, dan hoef je online geen ticket meer te reserveren. Kom je (ook) naar Insectopia? Dan reserveer je best online een gratis ticket. Zo ben je zeker bent dat er voldoende plaats is. Als abonnee kan je geen combitickets reserveren.

Duid aan wanneer je komt

Geef in de ticketmodule aan wanneer precies je langskomt. Zo kunnen wij het aantal bezoekers per tijdsblok monitoren. Je tickets zijn enkel geldig op de dag die je aangeduid hebt en je kan — ongeacht het uur dat je arriveert — tot sluitingstijd blijven.

Veelgestelde vragen

Een voucher herken je aan de unieke code en kan je omruilen voor een gratis ticket voor een bezoek aan Technopolis. Je kan deze niet omruilen voor een bezoek aan Insectopia of een combinatiebezoek.

Stel dat je 2 vouchers hebt. Selecteer dan eerst tickets voor wie er langskomt: bv. 1 ticket 12 – 13 jaar en 1 ticket 65+. Vlak voor de betaling kan je het nummer dat op elke voucher staat ingeven in het veld​“kortingscode”. Op deze manier worden je vouchers omgezet in gratis tickets en hoef je niet te betalen.

Voor een bezoek aan Technopolis wel, maar niet voor Insectopia of een combinatiebezoek.

Contacteer ons of de partner om een kortingscode te bekomen. Als niet iedereen met wie je komt een geldig abonnement heeft, dan dien je de bestelling in twee keer te plaatsen en dus twee keer te betalen (1 keer voor de tickets met de kortingscode en 1 keer voor de tickets aan normaal tarief).

Je abonnement van de partnerorganisatie wordt gevraagd ter controle dus breng dit zeker mee.

Nee, we aanvaarden geen sport‑, cultuur‑, eco- of consumptiecheques voor Insectopia of voor een combinatiebezoek. Je bezoek aan Technopolis kan je wel met cheques betalen. Ontdek hier welke.

Ja, dat kan. In de ticketmodule geef je aan wanneer je in Technopolis aankomt. Om hoe laat je precies tijdens je bezoek naar onze buitenexpo Insectopia gaat, dat kies je zelf. Het is wel de bedoeling dat je Technopolis en Insectopia op dezelfde dag bezoekt.

Deze kan je momenteel nog niet online inruilen. Heb je een cadeaubon die je graag zou gebruiken om mee naar Technopolis te komen, stuur dan een mail naar info@​technopolis.​be met de dag waarop je wenst te komen en voor hoeveel personen je wenst te reserveren.

De volgende werkdag krijg je antwoord. Je kan de cadeaubon niet omruilen voor een bezoek aan Insectopia of een combinatiebezoek.

Om de fauna en flora in ons bos niet te veel te verstoren, werd een niet-verhard wandelpad aangelegd. Dat maakt het terrein helaas iets minder toegankelijk voor rolstoelen of buggy’s. Op aanvraag via info@​technopolis.​be kunnen we voor jou wel een rolstoel voorzien die geschikt is voor in het bos.

Voor een bezoek aan Technopolis en combinatiebezoeken zijn er voordelige groepstarieven vanaf 15 betalende bezoekers. Je kan hiervan profiteren door je groepsbezoek op voorhand via info@​technopolis.​be of via 015342000 te reserveren. Kom je enkel naar Insectopia? Dan kan je niet van een groepstarief genieten.

Nog vragen?

Wens je meer info over alle betaalmogelijkheden, kortingen…, raadpleeg dan onze tarievenpagina. Vind je niet meteen wat je zoekt? Stuur dan een mail naar info@​technopolis.​be of bel ons via 015342000.