De esthetiek van het scrotum

Laten we het eens over het scrotum’ hebben. Een nuttig lichaamsdeel, dat wel, maar niet echt mooi, toch? Blijkbaar vindt echt niemand het aantrekkelijk. Dat toont een Duitse studie die de looks van balzakken onderzocht.
Scrotum2

Aan zijn nut wordt niet getwijfeld: het scrotum ondersteunt en beschermt de teelballen en helpt om ze op de juiste temperatuur te houden. Maar over de looks is men minder positief: het is een lelijk, zakachtig aanhangsel dat, als je ouder wordt en je spieren verzwakken, ook nog eens begint door te hangen. Denkt iedereen daar zo over? Jawel hoor, zo meldt een Duits onderzoek.

Minst lelijke

Onderzoekers van de MSH Medical School Hamburg vroegen meer dan 600 deelnemers – mannen en vrouwen – om de aantrekkelijkheid van 36 foto’s van scrotums te beoordelen. Ze mochten punten uitdelen van ‑3 (zeer onaantrekkelijk) tot +3 (zeer aantrekkelijk). Helaas balanceerden de meeste scores aan de negatieve kant van de puntenschaal. De onderzoekers moesten besluiten dat een mooi scrotum niet lijkt te bestaan. Er kan enkel gesproken worden van het minst lelijke.

Esthetische chirurgie

Waarom dit in hemelsnaam werd onderzocht? Het onderzoek kwam er op vraag van plastische chirurgen. Een van de laatste nieuwe trends in esthetische chirurgie is immers het strakker maken van de balzak. Ondanks de toenemende vraag weet echter niemand hoe zo’n esthetisch verantwoord scrotum er precies moet uitzien. Daarom dit onderzoek, al leidde dat dus niet tot de beschrijving van een knappe balzak.

Gemoedsrust

De studie stelt het nut van de balzak-verstrakking dan ook in vraag. Al kan dit pas echt besloten worden na een groter onderzoek, met een grotere selectie scrotums. Maar in tussentijd kan het resultaat alle balzak-dragers’ misschien wat meer gemoedsrust geven: scrotums zijn voor niemand echt aantrekkelijk, dus maak je geen zorgen over jouw exemplaar.