Eindelijk weer open!

Vuurdopen, liters handgel en​‘torenhoge’ verwachtingen…
Yes! Na meer dan honderd eenzame dagen mogen we in Technopolis opnieuw bezoekers ontvangen en verrassen met knallers van experimenten. Fantastisch nieuws, maar het was een hele klus om alles tot in de puntjes voor te bereiden! Benieuwd hoe dat ging? In zijn nieuwe vlog neemt Edutainer Emiel je mee achter onze schermen en laat hij zien hij hoe we ons klaarstoomden voor onze grootse heropening. Eindigen? Dat doet hij met een primeur Zeker blijven kijken tot het einde, dus!
STEK 23 6 3

Homemade handgel in een handomdraai!
Wat je zelf doet, doe je beter.” Onder dat motto namen onze edutainers Mathieu en Melissa de mammoettaak aan om ons deze zomer van alcoholgel te voorzien. Liters en liters alcoholgel. Hoewel het Dagelijkse Kost’ zou worden, vonden ze bij Jeroen Meus helaas geen goed recept voor zelfgemaakte handgel. Op de website van de WHO (World Health Organisation), daarentegen, was het bingo!


De vuurdoop!‘

De ingrediënten voor de handgel? Die vonden ze ‑uiteraard- terug in onze altijd goedgevulde chemiekast! Om de handgel te maken gebruikten ze isopropanol als alcohol voor zijn ontsmettende eigenschappen. Daar voegden ze wat waterstofperoxide aan toe om de flesjes proper te houden. Vervolgens namen ze er ook wat glycerol bij. Dit zorgde ervoor dat de gel beter smeerbaar werd. Met een scheutje steriel water sloegen ze er ten slotte in om de oplossing te verdunnen. Klaar was kees, maar voor we de zelfgemaakte handgel in gebruik namen, onderwierp Emiel hem eerst aan een grondige vuurdoop’. En dat mag je vrij letterlijk nemen…


Torenhoge’ verwachtingen

Stilzitten? Dat hebben we de afgelopen periode beslist niet gedaan! Aan het einde van zijn vlog neemt Emiel je nog mee naar de kersverse eyecatcher van onze nieuwe jongerenzone; De STEK-toren. Het imposante, metershoge hack-en chillparadijs werd tijdens de quarantaine voltooid en staat nu te pronken in de nieuwe jongerenzone STEK’!



Mis geen enkele vlog! Abonneer je op ons YouTube-kanaal!