Laatste kans!

Insectopia

Wat kriebelt daar in het bos achter Technopolis?
Trek je wandelschoenen aan en stap binnen in Insectopia, de enige plek op aarde waar insecten tot wel 5 meter groot zijn. Komen ze van een andere planeet? Hebben ze te veel gegeten? Of zijn ze het resultaat van een uit de hand gelopen wetenschappelijk experiment? 

Kom het snel deze zomervakantie nog ontdekken! Na 31 augustus vliegen onze insecten naar hun volgende bestemming.
Insectopia vlinder square
Insectopia mieren ton

Krijg je het al warm?

In Insectopia wonen maar liefst 32 uit de kluiten gewassen kriebelbeesten. Nog niet lang geleden verbleef er ook een team onderzoekers, maar… om een of andere reden hebben ze hun kamp verlaten. Liep hun onderzoek vast? Hebben ze iets te verbergen? We weten enkel dat we dringend nieuwe onderzoekers nodig hebben om dat te weten te komen. Kan jij ons helpen?

En oh ja, geen schrik als je plots voelsprieten ziet bewegen of als ze hun kop draaien: ze doen geen vlieg kwaad. 

Zo zag je ze nog nooit

In Insectopia vind je de meest fascinerende insecten. Je kwam ze allemaal wel al eens tegen, maar — geloof ons — zoals in ons bos zag je ze nog nooit. Bereid je nu al voor op superlange voelsprieten, megagrote poten, gigantische angels, superbrede vleugels en enorme ogen…

Wedden dat je de volgende keer even vol verwondering blijft stilstaan als je een bijtje ziet voorbij zoeven of een kolonie mieren aan het werk ziet?

20210813 Insectopia 105
Insect bos bord

INSpECTeer en leer

Je vergrootglas mag je thuis laten en je vangnet ook. Om te leren wat de insecten in Insectopia zo bijzonder maakt, hoef je vooral goed te kijken en je oren te spitsen. Video’s, infoborden en luisterverhalen wijzen je de weg doorheen ons insectenbos.

Kriebelshop

Vind je Insectopia zó leuk dat je thuis wil nakriebelen? Passeer dan zeker langs onze kriebelshop. 

We hebben massa’s spelletjes, gadgets, knutselpakketten… waarvan elke insectenliefhebber spontaan vlinders in de buik krijgt.

Zomerbar tent

Zomerbar

Blijf na je ontdekkingstocht nog even in onze zzzzo(e)merbar hangen.Ben je even ijverig als een mier, dan kan je er nog enkele opdrachten oplossen en een insectenhotel van dichtbij inspecteren. Vergeet niet om een foto te nemen bij de fotomuur. Zeg zzzzzoem!

Enkel op 15 augustus | 8-12

Gratis insectenshow

Kom je toevallig op Moederdag naar Insectopia en/​of Technopolis? Dan kan je volledig gratis (op vertoon van je dagticket) ook naar de insectenshow met Peter Berx. Hij komt uitleggen hoe het de kleintjes zijn die de wereld doen draaien.

Reserveren hoef je niet, maar we raden je wel aan om er op tijd bij te zijn. De show start om stipt 15u.

Ontdek meer
zomerbar groen
Speciale formule

Zomerse verjaardagsfeestjes

Ben je jarig tijdens de grote vakantie? En wil je dat er nog lang nagepraat wordt over jouw feestje? Laat je al je vriendjes dan al maar snel weten dat ze dit jaar in Technopolis én Insectopia moeten zijn. 

Wij laten de reuzeninsecten in ons bos al weten dat jullie komen!

Ontdek meer

Wat je zeker moet weten

Een ticket voor Insectopia kost € 8. Opgelet, een ticket voor Technopolis geeft je geen toegang tot ons insectenbos.
Tijdens de zomervakantie is Insectopia élke dag open van 9u30 tot 17u.
De laatste openingsdag van Insectopia is 31 augustus 2022. Nadien vliegen onze insecten naar hun volgende bestemming.
Insectopia is de moeite voor (heel) jong en oud.
bos onderzoekers

Gratis doe-boekje

Ben je 6 jaar of ouder? Dan kan je aan de ingang een gratis doe-boekje boordevol opdrachten oppikken om je zoektocht nog spannender te maken.

gigantische vlinders

Heb je een rolstoel nodig?

Om de fauna en flora in ons bos niet te veel te verstoren, werd een niet-verhard wandelpad aangelegd. Dat maakt het terrein helaas iets minder toegankelijk voor rolstoelen of buggy’s. Op aanvraag via info@​technopolis.​be kunnen we voor jou wel een rolstoel voorzien die geschikt is voor in het bos.

Niet zomaar een expo

Technopolis mocht zich in 2021 met trots SDG Voice noemen. Dat wil zeggen dat wij als luidspreker dienden voor een reeks doelstellingen om duurzamer met onze leefwereld om te gaan. Via Insectopia maken we jong en oud bewust van het belang van biodiversiteit en bossen. Zo dragen we bij tot doel 15.

Geen fan van (kleine) muggen?

Breng dan zeker muggenspray mee of bedek je armen en benen, want in ons bos vind je niet alleen een megagrote mug. Er wonen ook heel wat kleine exemplaren die jou wel héél graag zien langskomen.

wandelschoenen

Kriebelt het om nog meer te ontdekken?

WO Wbox 16
Nieuw
8-11 jaar (onder begeleiding)

Bestel een WOWbox

Wat kan er mislopen tijdens een ruimtemissie? Heel wat. Dat ontdekken astronauten Noor, Imran en robot Castor wanneer ze op Mars landen. Ze zijn niet geland waar ze moesten landen en tot overmaat van ramp heeft Noor haar voet bezeerd.

Kan jij toch hun ruimtemissie doen slagen? Ga dan snel aan de slag met onze WOWbox en trek op een wow-wat-is-me-dat ruimteavontuur.

Ontdek meer

Insectopia is een tentoonstelling van Dino Don Inc, de maker van Dinopolis (de vorige buitenexpo van Technopolis).