Online videoreeksen

Op YouTube en onze Facebook-pagina Technopolis voor leerkrachten’ bieden we je continu nieuwe inspirerende videoreeksen aan die zelfs de koelste kikkers in je klas omtoveren tot verwonderde science lovers. Met onze vlogcamera duiken we regelmatig achter de schermen van topbedrijven en tonen we je leerlingen de weg naar de meest intrigerende STEM-opleidingen. Ook voor jou hebben we enkele inspirerende reeksen ingeblikt. Allemaal gratis en voor niets: aSTEMblieft!
Emiel itair schietstoel
Emiel itair schietstoel
2e & 3e gr. SO

EMIEL-itair

Wat wil jij doen later? Schietstoelen uittesten? Onderwaterdrones bedienen? Of leuker nog: data verzamelen in een tank? Het zou je verwonderen wat je allemaal kan bij Defensie. We stuurden onze vlogger Emiel op pad met een speciale missie: ontdekken hoe je met STEM kan bijdragen aan een duurzame en veilige toekomst.

Ontdek meer
2e & 3e gr. SO

LabKlap

In 12 afleveringen klappen veelbelovende jonge wetenschappers honderduit over hun onderzoek en wat hen drijft. Daarbij krijg je een unieke blik achter de schermen van de labo’s en onderzoekruimtes van 8 verschillende hogescholen en universiteiten in Vlaanderen.

Ontdek meer
3e gr. SO

WeteWaWerkt

Wete wa werkt?” STEM! STEM werkt om te bouwen aan een betere toekomst. Een toekomst waar ook jij aan kan meewerken! Klinkt dat allemaal nogal vaag? Kijk dan naar onze videoreeks WeteWaWerkt. In 8 afleveringen tonen jonge bedrijfsmedewerkers met een STEM-job waar ze mee bezig zijn en welk traject ze hebben afgelegd.

Ontdek meer
2 & 3e gr. SO

Weekly Question

Snurk ik minder als ik niet drink? Kan mijn smartphone mij van mijn spinnenfobie afhelpen? Waarom beland ik voor een examen op het toilet? Het antwoord op deze en nog andere boeiende vragen kom je te weten in onze videoreeks Weekly Question op Facebook en Instagram.

Ontdek meer
6e middelbaar

Studentikeus

Zit je in het laatste jaar secundair? En vind je het verdikke moeilijk om een studiekeuze te maken? Geen paniek, je bent lang niet de enige. Neem nu de 19-jarige Witse. Ook hij staat voor een echt raadsel en kreeg daarom van ons de unieke kans om aan Thomas More verschillende opleidingen te leren kennen. We volgden hem met de camera en legden zijn ervaringen vast.

Ontdek meer

Speciaal voor leerkrachten

Voor leerkrachten SO

onderSTEMboven

Je leerlingen ondersteboven doen raken van STEM? Dat is toch stiekem de droom van élke STEM-leerkracht in het secundair! Daarom lanceerden we samen met leermiddelenmaker VANIN op de Facebookpagina Technopolis voor leerkrachten’ de videoreeks onderSTEMboven!

Ontdek meer
Kaarsen doven 3
Voor leerkrachten LO & SO

Science@s'cool

Trrrriiiiiing… Handboeken dicht en tijd voor een wetenschappelijk proefje! Om de onverdeelde aandacht van je leerlingen te pakken te krijgen, gaat er niets boven een (live) experiment. Speciaal voor jou blikten we onze meest fascinerende proeven in.

Ontdek meer