Gratis

TechFair

Dompel je leerlingen uit de 3e graad secundair onder in nieuwe technologieën
Er is een tijd om les te geven over technologieën. En er is een tijd om je leerlingen er van kop tot teen in onder te dompelen! Dat is precies wat we doen op donderdag 7 en vrijdag 8 november op de allereerste TechFair in Technopolis.

Op de affiche: het beste van technologische innovatie in Vlaanderen. Grijp je kans en trakteer je leerlingen uit de 3e graad secundair op een dag die nog lang zal nazinderen. 

Ben je er snel bij met je inschrijving, dan maak je kans op gratis busververvoer!
Schrijf je klas gratis in
Virtual reality
Tech Fair achtergrond

Straffe tech

Op de TechFair presenteren we een hele brede waaier van straffe technologieën. Dat doen we samen met innovatieve topbedrijven uit heel uiteenlopende sectoren uit Vlaanderen. Het resultaat wordt een showcase van coole applicaties en innovaties die je leerlingen anders nooit te zien krijgen. 

Dag vol (inter)actie

Onze TechFair is niet zomaar een beurs, maar een bruisende ontmoetingsplek waar innovatie werkelijk tot leven komt. We sporen je leerlingen aan om niet alleen hun ogen de kost te geven, maar om alle technologieën een keer zelf uit te proberen tijdens interactieve demo’s en tal van doe-momenten.

Een unieke blik op de toekomst

Op de TechFair willen we je leerlingen niet alleen informeren en verwonderen, maar ook hun blik op de toekomst verruimen. Zo zullen ze onder meer ervaren dat ze op tal van interessante plekken en in heel wat uiteenlopende rollen met wetenschap en technologie aan de slag kunnen. 

Interactie

Voor iedereen in de 3e graad secundair

We organiseren een TechFair voor iedereen in de 3e graad secundair. Zijn je leerlingen wel of niet van plan om verder te studeren? Of hebben ze (nog) geen uitgesproken interesse in wetenschap en technologie? Maakt niet uit, onze TechFair is de moeite voor ál je leerlingen.

Welke bedrijven nemen deel?

Op het moment dat je dit leest, zijn we het programma nog volop aan het vormgeven samen met bedrijven uit heel uiteenlopende sectoren. Deze doen al zeker mee: Bayer, Beckhoff Automation, Caeleste, De Lijn, Materialise, NMBS, Inetum-RealDolmen, Tosoh Europe, VINCI Facilities en Yondr.

Spatial computing

Showcase Apple Vision Pro

Special guest op onze TechFair is Pieter Van Leugenhagen. Hij komt vertellen over het belang van spatial computing, een verzamelnaam voor technologieën waarbij de fysieke en digitale wereld in elkaar overgaan. Enkele leerlingen krijgen de kans om de Apple Vision Pro een keer uit te testen.

Apart hiervoor inschrijven is niet nodig. Pieter geeft op beide dagen meerdere lezingen.

Ook op pad in onze expo’s?

Deelname aan de TechFair duurt een 2‑tal uur. Er is dus nog tijd over voor een bezoek aan onze expo’s, waaronder een gloednieuwe over AI (tegen dan net open). Bij je inschrijving kan je ervoor kiezen om bijkomend een klasbezoek te boeken. Je mag hiervoor max. 3 uur extra voorzien.

Schrijf je in en boek je klasbezoek

Tech Fair achtergrond

Gratis deelname én goodiebags

Onze TechFair is 100% gratis. Daarnaast krijgt iedereen een zak vol herinneringen en leuke hebbedingen mee naar huis. Dank je wel, bedrijven!

Schrijf je klas gratis in

Wat je zeker moet weten

Donderdag 7 en vrijdag 8 november 2024 in Technopolis. Je kan zelf kiezen op welke dag en op welk tijdslot (2u) je deelneemt. De TechFair is op donderdag open van 9u tot 17u en op vrijdag van 9u tot 15u.
Gratis voor alle leerlingen en leerkrachten. Toegang tot de expo's (vanaf € 10 per leerling) is niet inbegrepen.
Voor alle leerlingen uit de 3e graad secundair (5e, 6e en 7e jaar): elke finaliteit (doorstroom, dubbele finaliteit, arbeidsmarkt).

Maak kans op gratis busvervoer

Snel inschrijven heeft zo z’n voordelen. Zo maken de eerste scholen dankzij Coca-Cola België, NMBS, Inetum-RealDolmen en Tosoh Europe kans op gratis busvervoer naar Technopolis. We nemen rechtstreeks contact op met de scholen die hiervoor in aanmerking komen.

Schrijf je als eerste in

Klasbezoek bus

Deze bedrijven doen al mee