Vergeet niet om op voorhand je ticket(s) online te kopen en/‚Äčof je bezoek te registreren.
Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Workshop Minecraft: Education Edition (voor leerkrachten)

Laat je leerlingen hun grenzen verleggen

Deze workshop heeft reeds plaatsgevonden. Heb je graag dat we je op de wachtlijst zetten? Stuur dan een mail naar info@technopolis.be en we contacteren je van zodra er een nieuwe datum is.

Welkom in een wereld van blokjes waarin werkelijk alles mogelijk is! Je leerlingen kennen deze waarschijnlijk al. We hebben het over Minecraft, een game waar de enige grens die van hun eigen verbeelding is. Schrijf je in voor onze workshop Minecraft: Education Edition voor leerkrachten en ontdek hoe je leerlingen hun eigen leermeester worden.

Wat is Minecraft: Education Edition?

De educatieve editie van Minecraft is een game waarin je leerlingen ondergedompeld worden in een wereld waar alles mogelijk is en waar niets moet. Deze bevat grondstoffen, dieren, bergen, tunnels… Kortom, alles wat ze nodig hebben om een wereld te bouwen, zoals zij die voor ogen hebben.

Wat leren wij jou?

Tijdens de workshop maken we je wegwijs in de wereld van Minecraft: Education Edition. We laten je zien hoe waardevol de game kan zijn voor jouw lessen en voor jouw leerlingen. Het maakt niet uit welk vak je geeft, want via Minecraft: Education Edition komen de meest uiteenlopende thema’s aan bod, zoals milieu, geschiedenis, wiskunde, kunst, talen, religie, coderen…

Wat leer jij aan je leerlingen?

Eens je zelf wegwijs bent in Minecraft, help je je leerlingen op weg om zelf creatief aan de slag te gaan. Voor een keer vertel jij niet aan je leerlingen hoe en wat ze moeten doen. Al spelend, verkennen ze de grenzen van hun eigen creativiteit en vaardigheden en leren ze meer dan zelf ooit hadden gedacht. Ook coderen!

Dat doen ze niet alleen, want de game leert hen ook samen te werken om problemen op te lossen. Daarnaast worden ze gestimuleerd om kritisch te denken en open te communiceren. Deze 21e eeuwse vaardigheden geven je leerlingen een extra duwtje in de rug om hun toekomst in eigen handen te nemen.

Praktisch

Ter voorbereiding van de workshop, vragen we je om de software te downloaden en je te registeren. We zetten voor jou alle stappen op een rijtje.

75 euro per leerkracht. Abonnees krijgen 10% korting!
Leerkrachten van de 2e en 3e graad LO en van de 1e en 2e graad SO
Max. 10 leerkrachten
3u30 (inclusief een half uurtje pauze)