3e kleuterklas

Scholenworkshop mTiny

Ook op school
Ken jij mTiny al? Het is een kleine robot die kleuterharten verovert. mTiny is nooit te moe om te spelen (zolang de batterijtjes opgeladen zijn) en wil altijd nieuwe dingen ontdekken. En het beste van al? Deze guitige robot spreekt enkel code. De enige manier om te spelen is dus – je raadt het al – door te leren coderen. Met veel plezier laten wij je kleuters kennismaken met mTiny in hun eigen klas of bij ons in Technopolis. Boek nu al onze workshop mTiny voor de derde kleuterklas.
m Tiny workshop kind robot
m Tiny workshop robotpen

Wie of wat is mTiny?

De Makeblock mTiny is een robotje dat kleuters heel eenvoudig met codekaarten kunnen coderen. En dat zonder dat er een tablet of computer bij komt kijken. Met een speciale controller-pen sturen ze mTiny op pad langsheen een zelfgemaakt parcours of laten ze het robotje tekeningen maken. Daarnaast kunnen ze mTiny verkleden” met te gekke maskers.

En wat hun nieuwe speelkameraad daar allemaal van vindt? Dat ontdekken je kleine bengels snel, want de bolle ogen van mTiny en de geluidjes die het robotje maken, spreken boekdelen.

Wat leren we je kleuters?

Via mTiny prikkelen we de nieuwsgierigheid van je kleuters. Wie is mTiny? Wat als je daarop drukt? Waarom maakt mTiny dat geluid? Ze ontdekken al spelend en – heel belangrijk – samen met hun vriendjes wat het robotje allemaal kan en zou kunnen. En daarbij mogen ze hun fantasie de vrije loop laten.

Via interactieve spelletjes leren we je kleuters stap voor stap de beginselen van coderen. We begeleiden hen doorheen verschillende opdrachten en stimuleren zo hun vermogen om problemen te identificeren,te analyseren en op te lossen. Verder bevorderen de oefeningen ook het creatieve en logisch denken.

In jouw school

€ 350 (voor max. 24 leerlingen) of € 535 (voor max. 28 leerlingen) per workshop + € 0,70/km verplaatsingskost
Derde kleuterklas
Max. 28 kleuters
60 minuten
Op een donderdag of vrijdag. Tijdstip af te spreken bij reservatie.
In jouw klas of een ander lokaal naar keuze

In Technopolis

Wist je dat je deze workshop ook apart kan reserveren? Combineer je deze met een klasbezoek, dan betaal je naast de prijs voor de workshop € 9,90 toegang per leerling (of € 10 bij een bezoek na 1 september 2024).

€ 200 (voor max. 24 kleuters) of € 240 (voor max. 28 kleuters) per workshop
Derde kleuterklas
Max. 28 kleuters
60 minuten
Op een maandag of dinsdag. Tijdstip af te spreken bij reservatie. Deze workshop kan niet geboekt worden van september t.e.m. december 2024.

In samenwerking met

https://www.makeblock.com/https://www.ratoeducation.be/nl/