Sporttentoonstelling 159

Plan je klasuitstap met je secundaire schoolklas (2e en 3e graad)

Ontdek wat je hier allemaal kan beleven
Technopolis brengt wetenschap en technologie dichter bij jouw leerlingen! Samen met hen ontdek je er de wetenschap en technologie die schuilgaat achter alledaagse en vertrouwde dingen. Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en beleef wetenschap in levenden lijve! Lees hier alles over je gedroomde klasuitstapje.

Bezoek leerlingen secundair onderwijs

We zijn alle weekdagen open, maar om jouw leerlingen de beste zorgen aan te bieden, is een bezoek aan Technopolis voor leerlingen van het secundair onderwijs enkel mogelijk op maandag en dinsdag.

Al gauw 4 uur experimenteerplezier

Je klasbezoek betekent al gauw 4 uur experimenteerplezier. Je moet niet alles in één keer doen. Als de dag om is, maar de experimenten nog niet, kan je altijd nog eens terugkomen met je klas.

In Technopolis doe je trouwens nooit twee keer hetzelfde: wij blijven ons aanbod vernieuwen, waardoor je klasbezoek telkens anders verloopt.

Wat je zéker moet weten

EXP Stikstofpluim 03

Tarief secundair onderwijs

Bekijk wat een klasuitstap naar Technopolis kost. Voor een kleine meerprijs kan je je klasbezoek combineren met een workshop, wetenschapsshow of e‑rally.

Ontdek er alles over
Picknick

Picknick

Omdat we naar aanleiding van de verstrengde coronamaatregelen niet mogen toestaan dat er gegeten en gedronken wordt in Technopolis, werd de picknickruimte gesloten en kan je geen drankjes of snacks uit onze automaten verkrijgen. Ook het restaurant is tijdelijk gesloten.

Ontdek er alles over
Sint Romboutstoren

Voordelige combitickets

Combineer je klasbezoek aan Technopolis met één van de vele bezienswaardigheden in de buurt.

Ontdek er alles over

Inbegrepen in je dagticket

LO & SO

Hoofdtentoonstelling

Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken.

Ontdek onze toppers!
Wervelende wentels 5
LO & SO

Wetenschatten

In Technopolis vind je een hele reeks wetenschatten”. Geen opgeblonken, historische onvervangbare objecten, maar een collectie wetenschappelijke principes, die zó belangrijk zijn dat de wereld er heel anders uit zou zien als ze niet zouden bestaan.

Ontdek er alles over
LO & SO

Ontdek onze muziektentoonstelling PLAY!

Koptelefoon op, geluid aan… en play! Technopolis vult zich met daverende beats en groovy klanken. De gloednieuwe muziektentoonstelling PLAY is er helemaal klaar voor. En jij?

Ontdek er alles over
LO & SO

Sport buiten de lijntjes!

Sport buiten de lijntjes! Kom virtueel parapente vliegen en laat augmented reality je de weg wijzen op onze klimmuur. Of haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden.

Ontdek er alles over
Doe-tuin
LO & SO

Doe-tuin

Trek naar naar buiten voor een reeks verrassende experimenten!

Ontdek er alles over
Video
LO & SO

Demo's

Zijn je leerlingen klaar voor de échte actie? Soms moeten ze dingen gewoon zien om ze te geloven! Op geregelde tijdstippen per dag demonstreren we dan ook enkele wetenschappe-leuke principes om kippenvel van te krijgen zoals de kettingreactie in het filmpje!

3 à 4 keer per dag

Ontdek onze verschillende demo's

Schrijf je klas gratis in

Vork
Nieuw
3e gr. SO

Food for Thought

Tijdens het gratis wetenschapscafé Food for thought” gaan leerlingen op dinsdag 16 maart 2021 in gesprek met experten uit de Belgische voedingsindustrie. 

Ontdek er alles over
Voedingsfabriek
Nieuw
3e gr. TSO

Pop-up Voedingsfabriek

Op dinsdag 11 mei 2021 zetten we in Technopolis de deuren naar de fascinerende wereld van de voedingsindustrie open.

Ontdek er alles over

Niet inbegrepen in je dagticket

Nieuw
1e & 2e gr. SO

Workshop Custom Game Controllers

We durven wedden dat ook jouw leerlingen opgroeiden met games. Stel nu dat we deze geboren gamers zouden leren hoe ze zélf game controllers kunnen ontwerpen aan de hand van Arduino boards en een accelerometer…

Ontdek er alles over
2e gr. SO

Workshop Prototyping

Onze nieuwe zone STEK is een hot spot voor creatieve ideeën en out-of-the box creaties. De ideale plek voor een workshop Prototyping. Zet je leerlingen aan het design thinking!

Ontdek er alles over
Doping for dummies
3e gr. SO

GRATIS Workshop Doping for Dummies

We weten allemaal dat er zoiets bestaat als doping, maar wat doet dat werkelijk? Tijdens de tijdelijk gratis workshop Doping for Dummies” toetsen je leerlingen de theorie aan de praktijk in ons Lab.

Ontdek er alles over
Workshop in het Lab
2e gr. SO

Workshop Van papier tot bio-ethanol

Wat is er zo slecht aan het gebruik van fossiele brandstoffen? Welke alternatieven zijn er al voorhanden? Wat zijn biobrandstoffen eigenlijk? Je leerlingen kruipen in de rol van biobrandstofproducent.

Ontdek er alles over
Zonnecreme klein formaat 2
2e gr. SO

Workshop Nano-zonnecrème

Tijdens deze workshop maken je leerlingen hun eigen nano-zonnecrème, waarvan ze de beschermende kwaliteit en efficiëntie vergelijken met die van gewone’ crème.

Ontdek er alles over
DNA extraheren
3e gr. SO

Workshop GGG of Nee Nee Nee? DNA onderzoek van aardappelen

Je leerlingen onderzoeken de genetische eigenschappen van een aardappelplant en proberen te achterhalen of de aardappelplant aardappelen zal opleveren die geribbeld of glad, bruin of geel of al dan niet resistent tegen het aardappelcystenaaltje zijn.

Ontdek er alles over
Vanaf 4e lj. LO

E-rally

Een leerrijke route uit langs vijftien interactieve opstellingen!

Ontdek er alles over
Vanaf 3e lj. LO

Wetenschapsshow HoeZitDat?!

In deze verrassende wetenschapsshow mogen je leerlingen assisteren bij proeven en de uitkomst ervan voorspellen tijdens een spannende quiz over wetenschap en techniek.

Ontdek er alles over

Reserveer je klasuitstap online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online.