Update 29/03/2021 — In het licht van de huidige coronamaatregelen, hebben we beslist om dit schooljaar geen schoolgroepen meer te ontvangen. 
Van zodra het kan, komen we wel nog naar jouw school!
Nodig ons uit

Plan je klasuitstap met je secundaire schoolklas (2e en 3e graad)

Ontdek wat je hier allemaal kan beleven
Technopolis brengt wetenschap en technologie dichter bij jouw leerlingen! Samen met hen ontdek je er de wetenschap en technologie die schuilgaat achter alledaagse en vertrouwde dingen. Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en beleef wetenschap in levenden lijve! Lees hier alles over je gedroomde klasuitstapje.

Bezoek leerlingen secundair onderwijs

We zijn alle weekdagen open, maar om jouw leerlingen de beste zorgen aan te bieden, is een bezoek aan Technopolis voor leerlingen van het secundair onderwijs enkel mogelijk op maandag en dinsdag.

Al gauw 4 uur experimenteerplezier

Je klasbezoek betekent al gauw 4 uur experimenteerplezier. Je moet niet alles in één keer doen. Als de dag om is, maar de experimenten nog niet, kan je altijd nog eens terugkomen met je klas.

In Technopolis doe je trouwens nooit twee keer hetzelfde: wij blijven ons aanbod vernieuwen, waardoor je klasbezoek telkens anders verloopt.

Wat je zéker moet weten

Bezoeker mondmasker

Veilig op klasuitstap

Om jou en je leerlingen een veilig bezoek te bezorgen, ontvangen we minder groepen tegelijkertijd, opdat jouw klas(sen) voldoende afstand zouden kunnen bewaren ten opzichte van leerlingen uit andere scholen. Ook werden een aantal opstellingen gedeeltelijk of volledig afgesloten of van de vloer gehaald die onvoldoende ontsmet kunnen worden of waarbij onvoldoende fysieke afstand kan bewaard worden.

Alle coronamaatregelen op een rijtje
EXP Stikstofpluim 03

Tarief secundair onderwijs

Bekijk wat een klasuitstap naar Technopolis kost. Voor een kleine meerprijs kan je je klasbezoek combineren met een workshop, wetenschapsshow of e‑rally.

Ontdek er alles over
Picknick

Picknick

Omdat we naar aanleiding van de verstrengde coronamaatregelen niet mogen toestaan dat er gegeten en gedronken wordt in Technopolis, werd de picknickruimte gesloten en kan je geen drankjes of snacks uit onze automaten verkrijgen. Ook het restaurant is tijdelijk gesloten.

Ontdek er alles over
Sint Romboutstoren

Voordelige combitickets

Combineer je klasbezoek aan Technopolis met één van de vele bezienswaardigheden in de buurt.

Ontdek er alles over

Inbegrepen in je dagticket

land een vliegtuig
LO & SO

Hoofdtentoonstelling

Onze hoofdtentoonstelling is een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken.

Ontdek onze toppers!
LO & SO

Sport buiten de lijntjes!

Sport buiten de lijntjes! Haal verbluffende stunts uit zonder er maar één schrammetje aan over te houden.

Ontdek er alles over
LO & SO

Waterzone wordt verbouwd tot nieuwe zone

Onze Waterzone werd verwijderd om plaats te maken voor een gloednieuwe zone die in het voorjaar van 2021 zal openen. Onze beste opstellingen uit de Waterzone worden tijdelijk opgeborgen. Tegen eind 2022 krijgen ze een mooi plekje in het tegen dan vernieuwde en uitgebreide Kinder-doe-centrum.

Ontdek er alles over
Doe-tuin
LO & SO

Doe-tuin

Trek naar naar buiten voor een reeks verrassende experimenten!

Ontdek er alles over
Bezoekers rond Kettingreactie
LO & SO

Demo's

Zijn je leerlingen klaar voor de échte actie? Soms moeten ze dingen gewoon zien om ze te geloven! Op geregelde tijdstippen per dag demonstreren we dan ook enkele wetenschappe-leuke principes om kippenvel van te krijgen!

3 à 4 keer per dag

Ontdek onze verschillende demo's

Niet inbegrepen in je dagticket

Nieuw
1e & 2e gr. SO

Workshop Custom Game Controllers

We durven wedden dat ook jouw leerlingen opgroeiden met games. Stel nu dat we deze geboren gamers zouden leren hoe ze zélf game controllers kunnen ontwerpen aan de hand van Arduino boards en een accelerometer…

Ontdek er alles over
2e gr. SO

Workshop Prototyping

Onze nieuwe zone STEK is een hot spot voor creatieve ideeën en out-of-the box creaties. De ideale plek voor een workshop Prototyping. Zet je leerlingen aan het design thinking!

Ontdek er alles over
Doping for dummies
3e gr. SO

GRATIS Workshop Doping for Dummies

We weten allemaal dat er zoiets bestaat als doping, maar wat doet dat werkelijk? Tijdens de tijdelijk gratis workshop Doping for Dummies” toetsen je leerlingen de theorie aan de praktijk in ons Lab.

Ontdek er alles over
Workshop in het Lab
2e gr. SO

Workshop Van papier tot bio-ethanol

Wat is er zo slecht aan het gebruik van fossiele brandstoffen? Welke alternatieven zijn er al voorhanden? Wat zijn biobrandstoffen eigenlijk? Je leerlingen kruipen in de rol van biobrandstofproducent.

Ontdek er alles over
Zonnecreme klein formaat 2
2e gr. SO

Workshop Nano-zonnecrème

Tijdens deze workshop maken je leerlingen hun eigen nano-zonnecrème, waarvan ze de beschermende kwaliteit en efficiëntie vergelijken met die van gewone’ crème.

Ontdek er alles over
DNA extraheren
3e gr. SO

Workshop GGG of Nee Nee Nee? DNA onderzoek van aardappelen

Je leerlingen onderzoeken de genetische eigenschappen van een aardappelplant en proberen te achterhalen of de aardappelplant aardappelen zal opleveren die geribbeld of glad, bruin of geel of al dan niet resistent tegen het aardappelcystenaaltje zijn.

Ontdek er alles over
Vanaf 4e lj. LO

E-rally

Een leerrijke route uit langs vijftien interactieve opstellingen!

Ontdek er alles over
Vanaf 3e lj. LO

Wetenschapsshow HoeZitDat?!

In deze verrassende wetenschapsshow mogen je leerlingen assisteren bij proeven en de uitkomst ervan voorspellen tijdens een spannende quiz over wetenschap en techniek.

Ontdek er alles over

Reserveer je klasuitstap online

Technopolis moet je gewoon zien… én doen! Kom dus met je klas naar Technopolis en reserveer je bezoek snel en gemakkelijk online.