Gratis
Laatste jaar SO

Digitale quiz FarmaFacts

De remedie voor nieuwsgierigheid over de farmaceutische sector
Kampen je leerlingen met acute vragen over de farmaceutische sector? Dan schrijven we je heel graag een dosis FarmaFacts, onze volgende GRATIS digitale scholenquiz, voor!

Belangrijke bestanddelen: een mengeling van live experimenten, boeiende video’s en prikkelende vragen waar geen enkele leerling immuun voor is. Ter voorbereiding doken we achter de schermen van de site van Pfizer in Puurs-Sint-Amands, een van de grootste productie-eenheden ter wereld.

Klaar voor een kennisinjectie op dinsdag 23 mei? Schrijf je klas nu gratis in!
Quiz
Pfizer Puurs COVID 19 Filling Inspection 3

De bestanddelen van onze quiz

Hoe worden geneesmiddelen gemaakt en verpakt? Moet je lang studeren om in de farmaceutische sector te werken? Op welke manier worden grondstoffen bewaard? En welke hoogtechnologische processen komen erbij kijken? Voor één keer mogen je leerlingen zelf de antwoorden op alle vragen geven.

Dit mogen ze verwachten:

Hulpstoffen

  • Boeiende intro van iemand die de site van Pfizer Puurs door en door kent
  • Vragen die de kennis (en opmerkzaamheid) van je leerlingen op de proef stellen
  • Verbluffende experimenten, waarvan jouw leerlingen de afloop moeten zien te raden
  • Nog nooit eerder vertoonde vlogs waarin we achter de schermen van Pfizer Puurs duiken en drie medewerkers leren kennen
Digitale quiz

Werkzame stof

De kern van de quiz bestaat uit een volledige tour doorheen de site van Pfizer Puurs, waar elke dag veilige, werkzame en kwalitatieve producten tot stand komen. In drie rondes krijgen je leerlingen een blik op volledige productie- en inpakproces:

  1. We starten in het tankenpaleis, de plek waar de productie van geneesmiddelen en vaccins begint.
  2. Daarna gaan we naar een hoogtechnologische vullijn waar geneesmiddelen geproduceerd, geanalyseerd en nagekeken worden. Wist je dat er bij Pfizer Puurs een lijn bestaat die zo’n 1000 spuiten per minuut kan vullen en inspecteren? Deze lijn heeft als bijnaam The Beast’.
  3. Tot slot hebben we ook aandacht voor het hoogtechnologische machinepark met onder meer indrukwekkende robots. Bovendien neemt Pfizer Puurs ook heel wat maatregelen in de strijd tegen klimaatverandering en werkt het aan een plan om CO2-neutraal te zijn. Spotte je hun twee windturbines al?

Een dosis rivaliteit is gezond!

Daarom belonen we aan het einde van de quiz de winnende teams met leuke goodies en voorzien we enkele troostprijzen.

De bijsluiter (of hoe onze digitale quiz werkt)

Verdeel je klas in groepjes, idealiter van drie. Daarna surf je naar ons online platform waar we de quiz live vanuit Technopolis streamen. Het is handig dat je de quiz op een groot scherm projecteert, zodat iedereen kan meevolgen. Je kan deze ook op meerdere schermen in verschillende lokalen projecteren, zodat verschillende klassen elk in hun eigen klaslokaal de quiz kunnen volgen. 

Vervolgens logt elk team afzonderlijk met een smartphone of tablet in op een apart platform waar ze een teamnaam kiezen, hun antwoorden doorgeven en hun scores in de gaten kunnen houden.

Na elke ronde tonen we alle tussenscores. Zo ontdekken de teams van elkaar wie immuun is voor strikvragen en wie wel een extra booster kan gebruiken…

Digitale quiz livestream 44

Indicatie

  • Onze quiz is aangewezen voor leerlingen uit het 6e of 7e middelbaar met symptomen zoals leergierigheid en curiositeit.
  • Het totaal aantal leerlingen waarmee je wil quizzen, kies je helemaal zelf. Meerdere klassen uit meerdere scholen kunnen tegelijk deelnemen.

Vervaldatum

Schrijf je zeker in vóór 8 mei 2023.

apparatuur farmaceutisch bedrijf pfizer

Toediening

Helemaal gratis!
Op dinsdag 23 mei 2023. Vanaf 13u starten we de stream. De quiz start om 13u15.
Een 2-tal lesuren: 80 minuten voor de quiz, 10 minuten om voor te bereiden en 10 minuten om af te sluiten.
Pfizer Puurs

Farmaceutische sector: van en voor iedereen

Hebben je leerlingen geleerd dat de farmaceutische sector om véél meer draait dan labo’s, flesjes en witte jassen? En dat er ook voor hen een boeiende stage of duurzame carrière bij Pfizer in Puurs-Sint-Amands is weggelegd?

Goed, dat betekent dat onze quiz gewerkt heeft! Verwijs je leerlingen zeker door naar de job van hun leven.

Werken bij Pfizer

Over de site van Pfizer Puurs

Op de hoogtechnologische productie- en verpakkingssite van Pfizer Puurs, waar meer dan 4500 mensen werken, vertrekken elk jaar meer dan 400 miljoen steriele geneesmiddelen en vaccins naar patiënten overal ter wereld. Daarnaast zijn er nog heel wat innovatieve geneesmiddelen en vaccins in de pijplijn. Geen wonder dat de site één van de grootste farmaceutische productie-eenheden ter wereld is.

Pfizer