Sorry, je kan je niet meer inschrijven

Achter de schermen zijn we al volop de teams aan het samenstellen, logincodes aan het maken… Je kans gemist? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je blijft automatisch op de hoogte van onze volgende digitale quizzen.

Mis nooit nog een quiz
Volzet

Digitale quiz FarmaFacts

Dinsdag 27 februari 2024
Kampen je leerlingen uit de derde graad SO met acute vragen over de farmaceutische en medische sector? Dan schrijven we je heel graag een dosis FarmaFacts, onze volgende GRATIS digitale scholenquiz, voor!

Belangrijke bestanddelen: een mengeling van boeiende video’s en prikkelende vragen waar geen énkele leerling immuun voor is. Het maakt niet uit welke richting je leerlingen volgen: net zoals de farmaceutische en medische sector is onze quiz er voor iedereen.

Kans gemist? Blijf op de hoogte
Farma Facts digitale quiz met Pfizer 38
Filling Inspection 8

De bestanddelen van onze quiz

Hoe worden geneesmiddelen gemaakt en verpakt? Moet je (lang) studeren om in de farmaceutische of medische sector te werken? Op welke manier worden grondstoffen bewaard? En welke hoogtechnologische processen komen erbij kijken? Voor één keer mogen je leerlingen zelf de antwoorden op alle vragen geven.

Hulpstoffen

  • Boeiende intro van een werknemer in de farmaceutische sector
  • Een kennismaking met 4 werknemers uit de sector met een heel divers profiel. Je komt te weten hoe ze alle 4 — ondanks heel uiteenlopende persoonlijke en professionele achtergronden — in de farmaceutische industrie zijn beland. Zo leer je o.a. Franckie kennen, een jonge vrouw die al 2 jaar als technieker werkt en ter plekke werd opgeleid.
  • Vragen die de kennis (en opmerkzaamheid) van je leerlingen op de proef stellen
Farma Facts digitale quiz met Pfizer 43

Werkzame stof

Tijdens de quiz volgen we het parcours van geneesmiddelen en vaccins en tonen we hoe kwalitatieve, werkzame en veilige producten tot stand komen die impact hebben op het leven van miljoenen patiënten wereldwijd. In drie rondes krijg je een overzicht van het volledige productieproces, van grondstof tot verpakking. Hiervoor gingen we kijken op de site van Pfizer Puurs.

  1. We starten in het tankenpaleis, de plek waar grondstoffen aankomen en de productie van geneesmiddelen en vaccins begint .
  2. Daarna nemen we een kijkje in een steriele en hoogtechnologische vullijn. Hier worden geneesmiddelen en vaccins gevuld en geïnspecteerd. Zo zijn er zelfs lijnen die tot 1000 spuiten per minuut kunnen vullen en inspecteren. .
  3. In de derde ronde focussen we op een hoogtechnologisch machinepark met indrukwekkende robots die onder meer instaan voor het verpakken van vaccins en medicatie. We nemen zelfs een kijkje in een windmolen.

Een dosis rivaliteit is gezond!

Daarom belonen we aan het einde van de quiz de winnende teams met leuke goodies en voorzien we enkele troostprijzen.

De bijsluiter

Of hoe onze digitale quiz werkt

Verdeel je klas in groepjes, idealiter van drie. Daarna surf je naar ons online platform waar we de quiz live vanuit Technopolis streamen. Het is handig dat je de quiz op een groot scherm projecteert, zodat iedereen kan meevolgen. Je kan deze ook op meerdere schermen in verschillende lokalen projecteren, zodat verschillende klassen elk in hun eigen klaslokaal de quiz kunnen volgen. 

Vervolgens logt elk team afzonderlijk met een smartphone of tablet in op een apart platform waar ze een teamnaam kiezen, hun antwoorden doorgeven en hun scores in de gaten kunnen houden.

Na elke ronde tonen we alle tussenscores. Zo ontdekken de teams van elkaar wie immuun is voor strikvragen en wie wel een extra booster kan gebruiken…

Farma Facts achter de schermen

Indicatie

  • Onze quiz is aangewezen voor leerlingen uit het 5, 6e en 7e middelbaar met symptomen zoals leergierigheid en curiositeit. Hun studierichting maakt niet uit.
  • Het totaal aantal leerlingen waarmee je wil quizzen, kies je helemaal zelf. Meerdere klassen uit meerdere scholen kunnen tegelijk deelnemen.

Vervaldatum

Inschrijven kon tot en met vrijdag 9 februari 2024.

apparatuur farmaceutisch bedrijf pfizer

Toediening

Helemaal gratis!
Op dinsdag 27 februari 2024. Vanaf 13u starten we de stream. De quiz start om 13u15.
Een 2-tal lesuren: 80 minuten voor de quiz, 10 minuten om voor te bereiden en 10 minuten om af te sluiten.
Deze quiz vond al een keertje plaats. Wegens succes wordt deze hernomen.
Labeling Packaging 10

Farmaceutische sector: van en voor iedereen

Hebben je leerlingen geleerd dat de farmaceutische sector om véél meer draait dan labo’s, flesjes en witte jassen? En dat er ook voor hen een boeiende stage of duurzame carrière bij Pfizer in Puurs-Sint-Amands is weggelegd?

Goed, dat betekent dat onze quiz gewerkt heeft! Verwijs je leerlingen zeker door naar de job van hun leven.

Werken bij Pfizer

Over de site van Pfizer Puurs

Op de hoogtechnologische productie- en verpakkingssite van Pfizer Puurs, waar meer dan 4500 mensen werken, vertrekken elk jaar meer dan 400 miljoen steriele geneesmiddelen en vaccins naar patiënten overal ter wereld. Daarnaast zijn er nog heel wat innovatieve geneesmiddelen en vaccins in de pijplijn. Geen wonder dat de site één van de grootste farmaceutische productie-eenheden ter wereld is.

Pfizer