Friend Zone

Gratis online escape game voor jongeren
Nieuw
1e & 2e gr. SO | GRATIS
In samenwerking met IBM, Child Focus en LUCA School of Arts ontwikkelden we een unieke online escape game. Geen deuren of kasten met ontbrekende sleutels, maar een nieuw sociaal media platform en een verborgen developer modus vormen het voorwerp van een ongeziene digitale en sociale beproeving die haarfijn aansluit bij de leefwereld van 12- tot 16-jarigen. Klaar om in te loggen op Friend Zone? Geef ons een seintje en we bezorgen je GRATIS een link om de game te spelen.

Login correct!

Sociale media zijn intrinsiek verweven met de identiteit en sociale status van jongeren. Toch mogen we er niet zomaar vanuit gaan dat alle jongeren per definitie mediawijs zijn of volledig bewust van de digitale en sociale valkuilen van sociale media.

Als test laten we jongeren in kleine groepjes op een nieuw en onbekend sociaal media platform inloggen.

Admin error notification

Inloggen is het gemakkelijke gedeelte. De uitdagingen die volgen, testen de empathie en puzzelvaardigheden van je leerlingen. Beschikken jouw leerlingen over de juiste vaardigheden om het systeem te hacken en zo het spel tot een goed einde te brengen?

Het scenario sluit volledig aan bij de leefwereld van jongeren en roept onder meer vragen op over sexting, cyberveiligheid, nieuwe technologieën, privacy en hacking.

Educatieve en pedagogische doelstellingen

De game sluit aan bij de leefwereld van jongeren en houdt maximaal rekening met de eindtermen digitale competenties.

De spelervaring is gefundeerd op recent wetenschappelijk onderzoek en maakt gebruik van verschillende modi van hedendaagse technologie om educatieve en pedagogische doelstellingen via gamification te bereiken.

Educatief pakket voor leerkrachten en jeugdwerkers

Samen met de link naar het spel ontvang je ook een educatief pakket voor leerkrachten en jeugdwerkers boordevol praktische tips voor in het geval de deelnemers op een dood spoor raken.

Daarnaast krijg je per thema (sexting, online privacy en cyberveiligheid) meer info en stellen we 3 fijne en leerrijke methodieken voor om in de klas of jeugdwerking te gebruiken.

Praktisch

In eerste instantie is Friend Zone bedoeld voor leerlingen van de 1e en 2e graad SO, maar ook voor de 3e graad kan het spel interessant zijn. Er is geen voorkennis nodig om het spel te kunnen spelen.
Je kan kiezen met hoeveel jongeren je het spel speelt.
30 tot 45 minuten

Friend Zone kwam tot stand i.s.m.

IBM and the IBM logo are trademarks of International Business Machines Corp., registered in many jurisdictions worldwide.

Welke eindtermen vink je hiermee af?

1e graad SO
2e & 3e graad SO
2e graad SO
3e graad SO
Buitengewoon onderwijs (opleidingsvorm 1 en 2)
Buitengewoon onderwijs (opleidingsvorm 3)

Klaar om in te loggen?

Zet je schrap voor een online escape game die je leerlingen zowel op digitaal als sociaal vlak op de proef stelt!