Route & Contact

Je vindt Technopolis (heel toepasselijk) in de Technologielaan in Mechelen. Dat is vlakbij de afrit Mechelen-Zuid van de E19 en op een goeie 2 km van het station van Mechelen. Zowel met de auto, met het openbaar vervoer als met de fiets of te voet kan je ons heel gemakkelijk bereiken.
Gevel Technopolis

Hier vind je ons in Mechelen

Technologielaan 1
Ingang met de auto: via rotonde aan afrit E19, Mechelen Zuid
Ingang met de fiets of te voet: via Zemstbaan

Zo contacteer je ons

info@technopolis.be of event@technopolis.be (als je een event bij ons organiseert)
015 34 20 00 (weekdagen)

Zo bereik je Technopolis vlotjes…

Met de auto

Via de autosnelweg: Technopolis ligt langs de E19 (Brussel-Antwerpen). Neem afrit 10 Mechelen-Zuid en je rijdt rechtstreeks onze parking op.

Kom je via Mechelen, dan rijd je best via de gloednieuwe Tangent. Vlak voor de oprit van de E19 zie je Technopolis liggen.

Auto parkeerplek ingang

Gratis parking met laadpalen

Technopolis heeft een grote parking die helemaal gratis is. Geen plaats meer vooraan? Aan de achterzijde van het gebouw zijn er nog meer gratis parkeerplaatsen.

Onze parking beschikt over vier laadpalen. Deze werken met een abonnement van Nexxtmove van Powerdale of via QR-code (bankapps, Bancontact of Payconiq).

Met de trein

Neem de trein tot het hoofdstation van Mechelen. Van daar naar Technopolis is het nog maar een goeie 2 km.

  • Kom je met het gezin?
    Dan kan je aan halve prijs de trein nemen. Op elk ticket dat je via onze website koopt staat een code, waarmee je aan 50% korting je treintickets heen en terug naar Mechelen geldig op de dag van je bezoek kan kopen.
  • Kom je met de klas?
    Voor kinderen jonger dan 12 jaar betaal je maar € 1 per traject.
Plan je route

Met de fiets

Er zijn meerdere fietsroutes vanaf het station in Mechelen. Je kan via de Postzegellaan rijden of via de gloednieuwe fietsostrade die parallel met de Tangent loopt. 

Kom je van Zemst, dan volg je de Brusselsesteenweg richting Mechelen. Op het einde van de Abeelstraat neem je links de Zemstbaan. Even verderop draai je rechtsaf de parking van Technopolis op.

Plan je route
ONOFF VR canyonride Gabriel 01 Canyon1 blur achtergrond 5000

Gratis fietsenstalling

Je fiets kan je kwijt in de gratis overdekte fietsenstalling. Deze is niet bewaakt.

Fiets lenen

Aan het station van Mechelen kan je heel eenvoudig een fiets huren.

Met De Lijn

De bussen 282 en 682 passeren op regelmatige tijdstippen aan de Technopolis-halte. Deze bussen vertrekken aan het station van Mechelen. Vertrek je vanuit de luchthaven Brussel Nationaal in Zaventem, dan kan je bus 282 of 682 nemen tot aan Technopolis.

Vind je een kleine 10 minuten wandelen niet erg? Dan kan je van het station ook bus 280, 551, 552 of 683 nemen tot halte Jubellaan en van daaruit te voet naar Technopolis gaan.

Plan je route

Te voet vanaf het station

Aan het station van Mechelen volg je de Stationsstraat die overgaat in de Postzegellaan. Na de verkeerslichten, sla je de tweede straat rechts in (Kruisbaan). Op de Kruisbaan neem je de eerste straat links (Zwartkloosterstraat).

Op het einde van deze straat volg je de wegwijzer naar Technopolis en ga je links mee de tunnel in. Deze leidt je tot op de Zemstbaan. Even verderop wandel je rechts de parking van Technopolis op.

Plan je route
Sint Romboutstoren Mechelen uitstap met kind

Je verplaatsen in Mechelen

Vanuit of via Mechelen naar Technopolis wandelen, fietsen of rijden? 

Zo doe je dat vlotjes