onderSTEMboven

Inspireer je leerlingen met STEM!
Voor leerkrachten SO
Je leerlingen ondersteboven doen raken van STEM? Dat is toch stiekem de droom van élke STEM-leerkracht in het secundair! Daarom lanceerden we samen met leermiddelenmaker VAN IN op de Facebookpagina ‘Technopolis voor leerkrachten’ de videoreeks onderSTEMboven! Elke 2 weken laten we een STEM-leerkracht aan het woord die jou inspireert om STEM op een leuke en inspirerende manier in de klas te brengen.

VAN (IN) leerkrachten VOOR leerkrachten

Via leermiddelenmaker VAN IN kwamen we in contact met 5 STEM-leerkrachten uit het secundair die net zoals jij heel goed weten wat er leeft bij leerlingen en wat de noden van leerkrachten zijn. In de videoreeks onderSTEMboven stellen ze o.a. leuke leermiddelen, interessante tools en boeiende programma’s voor en behandelen ze heel wat concrete vragen zoals: 'Hoe werk je samen met je lerarenteam rond STEM?', 'Hoe evalueer je STEM-doelen?', 'Hoe organiseer je practica in tijden van corona?'...

Bekijk alle afleveringen

Elke twee weken laten we een nieuwe aflevering op jou los op de Facebookpagina Technopolis voor leerkrachten.

'Ondersteboven' van deze reeks? Ontdek dan ook

#STEMhelden

Welke STEM-studies kan ik volgen? En welk beroep kan ik later uitoefenen met STEM? Je leerlingen zoeken het uit in verschillende bedrijven en omgevingen. Ontdek zelf ook hoe je STEM op een leuke en originele manier in de klas kan brengen.
Ontdek meer

Videoreeks Science@s'cool

Trrrriiiiiing… Handboeken dicht en tijd voor een wetenschappelijk proefje! Om de onverdeelde aandacht van je leerlingen te pakken te krijgen, gaat er niets boven een (live) experiment.

Speciaal voor jou blikten we onze meest fascinerende proeven in en posten we er regelmatig eentje op onze Facebook-pagina ​‘Technopolis voor Leerkrachten’.

Video

Mis geen énkele video van onderSTEMboven!

Volg ‘Technopolis voor leerkrachten’ op Facebook en je krijgt automatisch om de twee weken een nieuwe video tussen je nieuwsberichten.