Technopolis is terug open! Om ons te bezoeken heb je een online ticket en/​of een registratiebevestiging nodig. Vergeet ook je mondmasker niet!
Meer info
Technopolis is gesloten

Workshop De frisdrankendief

Spannend misdaadverhaal in het Lab
10+
Je leerlingen trekken zoals echte wetenschappers een labojas en handschoenen aan, zetten een veiligheidsbril op hun neus en gaan aan de slag. In het Lab experimenteren ze er op los en trachten ze allerlei proefjes tot een goed einde te brengen om zo een diefstal op te lossen!

Zoek de dader

Je leerlingen worden als ware onderzoekers ondergedompeld in een echt misdaadverhaal. De begeleider is bestolen! Gelukkig heeft de dader verscheidene sporen achtergelaten, dus kunnen we door allerlei experimenten achterhalen wie de misdaad gepleegd heeft.

De workshop vormt een heuse uitdaging voor je leerlingen, die op eigen houtje alle hints en informatie moeten gebruiken om de proeven tot een goed einde te brengen. Als ze er bovendien nog in slagen om alle gegevens samen te brengen, dan komen ze (hopelijk) tot de finale oplossing van het mysterie!

Voer experimenten uit

Er zijn in totaal 4 experimenten: zo moeten je leerlingen poeders afwegen, vloeistoffen afmeten, chromatografisch onderzoek verrichten, crèmes vergelijken en vooral logisch en aandachtig werken.

Je leerlingen werken in groepjes van 2 en krijgen per duo alle nodige materialen om de proeven tot een goed einde te brengen. Per experiment is er een experimentenfiche die hen ondersteunt in het uitvoeren van de proef. Spanning tot op het einde verzekerd!

Praktisch

€ 75 per sessie (niet inbegrepen in je dagticket)
5e en 6e leerjaar
Max. 28 leerlingen
1u
Bezoekdagen lager: donderdag en vrijdag. Startuur af te spreken bij reservatie.
In het Lab

Ben je leerkracht? Klik dan op onderstaande knoppen om te ontdekken hoe dit in jouw lessen past.

Lager onderwijs