Vergeet niet om op voorhand je ticket(s) online te kopen en/​of je bezoek te registreren.
Respecteer je mee alle maatregelen?
Meer info

Workshop De frisdrankendief

Ook op school
10+
Wanneer je leerlingen de mededeling krijgen dat de begeleider bestolen werd, krijgen ze de opdracht om via allerlei proefjes de identiteit van de dief te achterhalen. Benieuwd wie de dader is? Boek dan snel je klasbezoek of nodig Technopolis uit in jouw school.

Zoek de dader

Je leerlingen worden als ware onderzoekers ondergedompeld in een echt misdaadverhaal. De begeleider is bestolen! Gelukkig heeft de dader verscheidene sporen achtergelaten, dus kunnen we door allerlei experimenten achterhalen wie de misdaad gepleegd heeft.

De workshop vormt een heuse uitdaging voor je leerlingen, die op eigen houtje alle hints en informatie moeten gebruiken om de proeven tot een goed einde te brengen. Als ze er bovendien nog in slagen om alle gegevens samen te brengen, dan komen ze (hopelijk) tot de finale oplossing van het mysterie!

Voer experimenten uit

Er zijn in totaal 4 experimenten: zo moeten je leerlingen poeders afwegen, vloeistoffen afmeten, chromatografisch onderzoek verrichten, crèmes vergelijken en vooral logisch en aandachtig werken.

Je leerlingen werken in groepjes van 2 en krijgen per duo alle nodige materialen om de proeven tot een goed einde te brengen. Per experiment is er een experimentenfiche die hen ondersteunt in het uitvoeren van de proef. Spanning tot op het einde verzekerd!

In jouw school

€ 210 + € 0,70/km verplaatsingskost
5e en 6e leerjaar lager onderwijs
Max. 28 leerlingen
1u
Op een maandag of dinsdag. Tijdstip te bespreken bij reservatie.
In een klaslokaal

In Technopolis

Je kan deze workshop afzonderlijk reserveren, zonder een volledig klasbezoek te boeken. Duid in dat geval aan dat je enkel voor de workshop komt. Combineer je de workshop met een bezoek aan Technopolis, dan betaal je € 7,90 per leerling toegang bovenop de prijs voor de workshop.

€ 170 per workshop
5e en 6e leerjaar lager onderwijs
Max. 28 leerlingen
1u
Op een donderdag of vrijdag. Tijdstip af te spreken bij reservatie.
In het Lab

Welke eindtermen vink je hiermee af?

Lager onderwijs